Uhøflig, ukoncentreret mobilsnak

Skriv en kommentar
Del med verden:
Mobil snak

Mobil snak

Når jeg er flyttet i campingvogn, begynder jeg altid at købe ugeblade. Ikke hver dag, men når man ikke kan se TV over morgenmaden (når jeg spiser alene) skal der ligesom ske noget andet og der er det hyggeligt med et blad.

I dag købte jeg “Søndag” og faldt over en læser historie omkring det at snakke i mobiltelefon kontra fastnet telefon og den historie gav mig en flov smag i munden..

Egentlig har jeg altid syntes det var fedt med en mobil, specielt med headset, for så er hænderne fri til at lave alle mulige andre ting.

Jeg har mange situationer i hukommelsen hvor jeg har sagt, specielt til min mor, “det er fordi jeg lige vasker op mens vi snakker”, “jeg børster lige tænder”, “jeg tømmer lige opvaskemaskinen” og det er da skide hyggeligt at kunne multitaske mens man snakker med sin mor (eller andre), ikke?

Nej sgu da! Undskyld sproget i dag, men det var sådan en øjenåbner. Hvis man ikke har tid til at snakke med den man har ringet til, skal man lade være med at ringe og hvis man bliver ringet op, skal man sige at man ikke har tid. Man skal være opmærksom på den man snakker med, alt andet er uhøfligt.

Man kan altså ikke koncentrere sig om en samtale hvis man laver en masse andet imens!

Jeg har nu lovet mig selv at jeg fremover ikke vil lave andet end snakke når jeg snakker i mobil og jeg vil være bedre til at sige fra hvis det ikke lige passer mig, for personen i den anden ende fortjener min opmærksomhed 🙂

Og så lige en lille mormor opsang til de, gerne unge, piger, der kommer trillende med deres skønne børn i klapvogn – vent med mobilen til i kommer hjem og den lille sover – jeres børn fortjener jeres opmærksomhed 🙂

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/uhoflig-ukoncentreret-mobilsnak/

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Du har ret en lang stykke af vejen …. men … min datter og jeg snakker ikke så ofte sammen i telefon .. det bliver mest til smsér …ofte får jeg ringet til hende når hun laver alt mulig andet f.eks aftensmad.. men det er gør ikke så meget mere for hun har fået headset og så smalltalker vi imens og det er egentlig smadder hyggeligt. Så det kan osse godt være positivt.
  Men det er rigtig træls at der er nogen der er “på” hele tiden …….. jeg må nok desværre indrømme at jeg ind imellem skal tage mig sammen og lade telefonen være selvom der er løbet en sms ind …. jeg er dog blevet meget bedre til det ….. har da heldigvis fået lidt pli med ind i opdragelsen ;o)

   • on 15. april 2012 at 17:28

   Hej Irene

   Jeg kan godt forstå hvad du mener og er egentlig også lidt enig med dig, men syntes du ikke at vi alle har fået for travlt?
   Prøv at slukke for alt der har skærm i en uge og se hvad der sker 🙂
   Vi havde et helt år hvor vi fravalgte TV og det var faktisk dejligt. I år her i campingvognen er vores TV faldet for det digitale signal og vi har ikke fået gjort noget ved det.
   I stedet tager vi et par afsnit af en eller anden rolig serie hver aften (Folk og fæ i øjeblikket) og så i seng 😉

   Vi tror også at vi skal reagere med det samme på en sms eller et opkald. Flemming har det også sådan da han har egen virksomhed med udlejning af telte, service, borde og stole osv. Men som jeg hele tiden siger, kunne han jo sidde på WC eller på andre måder være optaget, og blot ringe tilbage senere.

   Min familie ved godt at jeg kan være flere dage om at besvare en sms hvis den ikke er vigtig 😉

 2. Uha hvor har du ret og det er også noget jeg tænker meget over og handler efter.
  Skal jeg tale i mobil, laver jeg ikke andet, for min tilstedeværelse i samtalen forsvinder med det samme,
  hvis jeg feks sidder ved pc’en.
  I nær fremtid bliver der også lavet et skilt med påskrift : *mobilenheder forbudt*, som skal hænge over mit spisebord, for det kan virkelig sætte mit p** i kog, når de unge er hjemme for at spise el.lign., at de mobiler er fast inventar ved siden af kniv og gaffel.
  Der googles, chattes, spilles osv under samtaler og spisning.
  Jeg synes faktisk det er respektløst overfor den/dem man er sammen med og kan virke som ren ligegyldighed overfor det der sker omkring dem.

  OG tak fordi du gider lege med i blogudfordringen.
  Er igang med at samle sager til dig og er jeg kvik, får jeg det nok sendt afsted idag.

  God weekend.

   • on 15. april 2012 at 17:21

   Hej Tove

   Jeg tror ikke at tingene ændrer sig, men vi kan da i det mindste sætte regler for hvordan det skal være i vores hjem.
   Vi har altid haft en regel der hedder “nul mobil når vi spiser” og sådan er det bare.

   Engang var jeg i byen med en veninde og da hendes mobil ringede under middagen, tog hun den og snakkede færdig (et barn – dog voksent barn).
   Det syntes jeg var lidt træls. Jeg har altid slukket for min mobil når jeg er i byen eller i det mindste på lydløs.

   Vi må tage kampen op 🙂

   – glæder mig til at modtage og lege med, jeg går allerede og glæder mig til at skulle lave en pakke eller 2 🙂
   Håber din weekend har været god!

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.