Tynd, tyk, for tyk

Del med verden:

Garnprøve til Seems Like Old Times sjalet version 2Foto er virkelig ikke godt, men faktisk det, der bedst viser farven 🙂

Jeg skal selvfølgelig have et hæklet sjal mere, igen “Seems Like Old Times sjalet” – kan slet ikke undvære at hækle på det – og jeg er ikke den eneste der har det sådan.

Denne gang er det spring green Samarkand garn.

Da det er et 2-trådet garn, har jeg hæklet og vasket nogle prøver for at se hvad der egner sig bedst. Noble hæklede jeg med 2 tråde (nøgler), men det er også et 1-trådet garn.

Det betyder at Samarkand er for tykt til 2 tråde, derfor er jeg endt på et valg der hedder hæklenål 3.5mm. Det bliver et let sjal, men smukt.

Glæder mig allerede til mit formiddags hvil, der går starten 🙂

Jeg er også blevet bedt om at opskriften på “Seems Like Old Times sjalet” bliver lavet om, så det i stedet bliver et babysvøb. Der kommer der garn til i morgen, for selvfølgelig skal jeg også selv hækle det, hvem det bliver til må desværre forblive en hemmelighed lidt endnu (nej ikke i familien).

Nok at lave? Ja, desværre ikke det store overskud for tiden, men det handler alt sammen om at samle på glædesbobler, som en kær ven engang sagde, og garn giver mange bobler af sig 🙂

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/tynd-tyk-for-tyk/

2 kommentarer

  • Helen Tyldum on 28. januar 2021 at 21:57
  • Svar

  Hei.Jeg har heklet seems like old times sjalet.veldig fornøyd med forklaringen din av mønsteret.Jeg er ikke flink med handarbeid, men sjalet blei ferdig. Tusen takk.

  • Lizette on 6. marts 2015 at 10:47
  • Svar

  Hej Marianne.

  Dejligt du altid er så positiv selvom det hele kan være svært. Det er ikke alle der kan det. Sejt.
  Jeg har før bedt dig om hjælp med stor succes og prøver igen, det er helt sikkert noget du kan svare på med lukkede øjne 🙂 Jeg starter mange projekter op fordi jeg elsker at starte på nye ting, men når de så bliver lidt besværlige eller ikke ser helt pæne ud mister jeg lysten og starter på noget nyt…Så jeg har en del ufærdige ting, men får da også lavet noget færdigt. Har lige afsluttet en fin kjole til en baby I str. 3-6 mdr. Baby er så blevet 6 mdr. imens kjole har ventet på knapper:-) så en ny baby må have den, det er mig I en nøddeskal. Men jeg ællllsker at hækle.
  Nu vil jeg lave et betræk til min datters skammel et meget overskueligt projekt…..men så kan jeg sgutte finde ud af og hækle den I det mønster der foreslås I opskriften som ellers ser meget nemt ud. Opskriften er her: http://www.familiejournal.dk/Handarbejde/Haekling/2011/12/52-Haeklet-betraek-til-rund-taburet.aspx
  Når jeg har hæklet 2. omgang og skal lave omg. 3 står der 3 lm og 1 lm og så skal jeg lave resten I luftmaskehuller fra sidste omg. men der kan jeg jo ikke nå over? Eller skal jeg vende arbejdet som de viser I Drops video til firkanter?
  Jeg kunne selvfølgelig også bare lave betrækket I ren stangmasker som bliver tættere, men nu ville jeg lige prøve denne her først. Jeg har jo heller ikke det rigtige garn, kun bomuld 8/4 er det godt nok I enkelt tråd eller skal jeg lave den dobbelt for at det bliver tykt nok? Håber du finder tid til mig igen. Ha en skøn dag og et dejligt forår.
  Knus Lizette

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping