Tulle Momsemor overlever busturen i Randers

Skriv en kommentar
Del med verden:
Offentlig transport

Offentlig transport

Jeg har været på kursus i dag og tog bussen hjem, eller først ind til byen og så et skift til anden bus.

Jeg tænkte først at jeg var kommet ud at køre med en uheldig chauffør, der havde problemer med en mekanisk fejl i bremsepedalen. Han måtte da have det meget dårligt med at passagererne blev kastet rundt i bussen?

Der var ingen ældre der stod på eller af og det var vist heldigt. Jeg hold godt fast. Der var ingen der så ud som om de bemærkede det – var det kun mig?

Efter omstigning til næste bus blev det meget værre – ja, jeg troede faktisk ikke det kunne blive værre. Hvor må vi være en fattig kommune, at de ikke har råd til at få laves disse mekaniske fejl i bremsesystemet!

Jeg holdt stadigvæk godt ved, men igen var der ikke rigtig nogen der reagerede. Nu kunne man godt mærke at de ældre, der skulle med bussen, var vant til det. De, der ikke nåede at sidde sig inden bussen startede (og det skulle de være meget hurtige for at nå), blev pænt stående og hang fast i en stang indtil der blev stoppet for rødt eller ved næste stoppested – de smilede og så ud som om at det her jo var sådan det var og de var jo gamle..

Når man skulle af, så blev man siddende til bussen holdt stille, ja jeg turde ikke rejse mig før og var faktisk meget lettet over at komme ud igen.

Konsekvensen for mig er ondt i arme og nakke (seriøst og ikke for sjov), gad vide hvordan de ældre har det i kadaveret når de kommer hjem? Er de bare glade for at overleve turen uden brækkede lemmer?

Er det blevet for let at få kørekort til bus i dag? Er der så stor en mangel på buschauffører at man er blevet ukritisk? Er disse chauffører selv klar over hvor dårligt de kører? Ved de ikke at det kan undgås ved at læse trafikken? At forudse at lyset rent faktisk bliver rødt engang imellem og, da de kører samme rute hele tiden, måske kan lære hvor lang tide der er rødt, så de ikke behøver bremse så hårdt op?

Er tiderne blevet så stramme at hvert sekund er vigtig for at holde tidsplanen, selv om det går ud over os alle sammen men i højeste grad de ældre og de små?

– en ældre dame kom til at ringe for tidligt, og da chaufføren kiggede tilbage for at se om der ikke var en,der skulle af, beklagede hun og fik et surt blik – Hakuna Matata – lad os passe på hinanden derude, også i de offentlige transport midler, som de jo så gerne vil have at vi bruger 🙂

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/tulle-momsemor-overlever-busturen/

6 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Det lyder meget bekendt. Her i Esbjerg skal man også holde på hat og briller, og ikke mindst sig selv. Nogle chauffører er værre end andre og så kan man også tydeligt mærke når det er myldretid. Men jeg må nok bare konstatere at man vænner sig til at det er sådan og tager sine forholdsregler. Men jeg kan godt se det er svært når du har fået så ondt efter det 🙁

  1. Hej Tanja
   Ja, jeg skal nok bare lige lære det igen, men turen er det værd, det er så skønt at se sider af sin by man ikke er vant til at se fra en bil 🙂

  • Mariann on 1. oktober 2013 at 18:00
  • Svar

  Ja jeg kan kun give dig ret man føler sommetider at det er rutchebanen man er hoppet ombord i. Jeg er desværre nød til at benytte Randers bybusser en gang imellem når jeg skal hente mine børnebørn i daginstitutioner og det er bestemt svært når man også skal ha to små børn i hånden.

  1. Hej Mariann
   Puha ja, det kan jeg godt se, det er gerne børnefamilier og ældre der rammes 🙁

 2. Ja, det giver knubs og jeg håber du snart kommer dig over dine. Har dog også ondt af dagens *busse-mænd og busse-damer*. Kender en af slagsen og de bliver presset til det yderste. Nogen gange er tidsplanen strikket så stramt sammen, at de er nødt til at køre over tilladte hastighed

  1. Hej Tove
   Ja, det er noget af en problematik. Her i byen bliver der ex. ikke taget hensyn til myldretid og den er voldsom hen over broen, måske de burde samle sig i trop og sige fra?

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.