Trolden Tot is in the house

Del med verden:

Trolden Tot er flyttet ind
Trolden Tot - Hæklet trold

Trolden Tot, med skævt gebis

Sig goddag til den nyeste skabning her i hytten, Trolden Tot.

Han er ikke helt tilfreds med mundpartiet, han mener at det ligner, han har tandbylder – men det må han leve med – vi kan jo ikke alle være smukke og smuk er nok heller ikke et ord, de fleste vil bruge om en trold?

Da jeg var færdig med at børste hans hår, stod han og sparkede til min bærbar, hvor der var et billede af nogle Boble trolde (som Trolden Tot er i familie med). “Se lige deres ansigter!”, skreg han, “hvorfor ser jeg ikke ud som dem?!”.

Nu var jeg ham lidt svar skyldig, jeg tror ikke han ville lytte til mit argument om at vi alle er individuelle og hvor skønt det er, ikke at ligne alle andre. I stedet sagde jeg det som det var, jeg kunne simpelthen ikke få hoved og mund til at blive som det skulle være og derfor er Trolden Tot nu en, meget slankere, Boble trold 🙂

Sjovt nok synes han at det er ret cool at have hår i ørerne, se det måtte jeg ikke klippe!

Min kærlighed til trolde kommer fra børnebøgerne med Troldepus – jeg har læst dem alle, slæbte dem med hjem fra skolebiblioteket og vil også forsøge at få mine børnebørn til at kaste deres kærlighed på Troldepus.

Hvad er en trold?

En trold er et mytisk menneskelignende væsen fra den skandinaviske folketro. De beskrives meget forskelligt: Lige fra venlige kæmper til djævelske menneskeagtige skikkelser. Deres udseende genvises tit med grove eller groteske træk. De lever under jorden, i klipper eller huler og er typisk tyvagtige, stærke og ret dumme. De bortfører mennesker, oftest børn, der skiftes ud med deres egne troldeunger – en såkaldt skifting.

Hvem er Troldepus?

Troldepus er en serie af børnebøger af den danske forfatter Dines Skafte Jespersen og er udgivet i perioden 1941 til 1988. Særlige kendetegn ved Troldepus er, at han har en hvid pind. der kan gøre ham usynlig. Og senere får han en ny sortstav af sin bedstefar fra Norge, som kan flytte ham fra sted til sted.

Information om Boble Troldene

Designer: Sharon Ojala
Hækleopskriftwww.amigurumitogo.com/2018/04/de-tre-bukkebruse
Dansk oversættelse: Christina Stjernholm

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/trolden-tot-is-in-the-house/

1 kommentar

    • Jette on 6. november 2018 at 22:46
    • Svar

    Dejlig trolde historie. Jeg holder selv meget af trolde, specielt skovtrolde. Mit barndomshjem ligger i kanten af en skov. Elskede trolde Pus som barn. Tror da jeg skal lave nogle boble trolde, dem har jeg ikke set før, så tak for at vise dem
    Jette

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping