Total hjernevask og hvordan man kæmper

Skriv en kommentar
Del med verden:
Hjernevask

Hjernevask

Måske kan dette billede virke lidt grotesk, men jeg syntes det er et genialt eksempel på hjernevask.

Jeg ved egentlig ikke om hjernevask er det korrekte udtryk, men et eller andet sted føler jeg at jeg skal kæmpe som når man før har forsøgt at holde med at ryge. Ja, den sammenligning er jeg kommet frem til og ved rygning er man egentlig ikke afhængig eller fastlåst i vanen – det er ren og skær hjernevask der får en til at tro på en masse ting, der slet ikke har hold i virkeligheden.

Lige nu kæmper jeg en kamp med min hjerne, og den vinder det meste af tiden. Den har jo kroppen i sin magt, det har jeg ikke. Jeg har ingenting andet end stadig hold over nogle af mine tanker og dem forsøger jeg at holde fast i og få dem til at yngle så at de til sidst vil kunne stå op imod de negative tanker, som hjernen sender imod mig.

Jeg har overlevet en masse smerte i mit liv og kommet ud på den anden side som et helt menneske. Jeg har vundet flere kampe, som jeg lige nu helt glemmer i stedet for at bruge som magtanvendelse over for hjernen.

 • Et år tabte jeg 16kg fordi jeg ville det
 • For 3 år siden besluttede vi at vi ikke ville drikke alkohol mere og har holdt det
 • I november, sidste år, holdt jeg op med at ryge og har holdt det – og er stolt

Hvis jeg nu ligger de 3 sammen plus styrken i overlevelse af diverse modgange, ja så burde jeg kunne sparke røv og vende skuden rundt..

Hvorfor er det man giver op? Hvorfor bliver man så svag? Jeg har altid holdt sammen på alting, har altid fungeret godt i krisesituationer og været i stand til at se lys i mørket.

“En ubalance i hjernen” – “Det er ren kemi” – “Det er ikke nogens skyld”

Nej, fair nok, men hvorfor kan jeg så ikke undgå at føle at jeg sover for at slippe væk, for at slippe for at tage stilling eller svare på banale spørgsmål? Måske er søvnen blot min krop, der beskytter mig, måske har jeg bare brug for at sove i noget tid for at komme til kræfter igen, måske har løbet været for hårdt?

Jeg har sovet i dag. Da Flemming og Nikolai tog afsted. Flemming ringede da han nåede til Ålborg (2 dages kursus) og spurgte hvad jeg lavede.. “jeg surfer lidt på nettet svarede jeg”. Det var lettere end at få “det går altså ikke Tulle, du skal ringe til din læge”. Jeg kan ikke få ham til at forstå at det her tager tid..

Nå, men som du kan udlede af dette, er jeg nu vågen. Det var en kamp, men jeg drak lidt kaffe og har besluttet at tage kampen op i dag og se hvordan det går. Jeg har lovet Flemming at kigge på hans nye fotoblog i dag og før den er færdig har jeg ikke fred til andre ting 🙂

Undskyld til dig, min læser, hvis min blog er lidt trist for tiden og undskyld til dig, min læser, hvis du føler den er for hudløs og for ærlig, men det her har jeg virkelig brug for at skrive og hvis jeg ikke kan bruge min blog til at få luft, hvad skal den så bruges til?

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/total-hjernevask-og-hvordan-man-kaemper/

2 kommentarer

 1. Du er bare sej!
  Enhver vandring er vist 2 skridt frem og 1 tilbage – det svære er at holde gejsten oppe, når der pludselig er tre tilbageskridt oveni hinanden.
  100 varme tanker herfra.

   • on 29. februar 2012 at 21:34

   Tak skal du have Ellen, så strider vi bare fremad og kigger op – for så kan vi ikke se hvor langt der er men i stedet nyde himlens fugle ;o)

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.