Tilbage til de gode gamle dage

Skriv en kommentar
Del med verden:
De gode gamle dage

De gode gamle dage

Jeg har ofte svært ved at falde i søvn og så kører tankerne jo bare afsted med 100km. i timen – jeg når vidt omkring 🙂

For et par dage side kom jeg til at tænke på hvordan jeg har det og hvordan jeg fornemmer at dagene smuldre for mig – jeg syntes de er væk før de når at få begyndt.

Hvad går tiden med? Har du selv styr på hvor din tid svinder hen?

Vi har ingen små børn her i huset, her er min søn Nikolai, der bliver 20 om ikke så mange dage, Fotografen og så lille mig.

Nikolai er ny-opereret og er hjemme. Hans tid går ved PCen, på eget værelse. Engang imellem kigger han lige ind for en snak.

Fotografen er bidt af at fotografere, men også teknikken på PC, bruger Facebook og skriver blog. Det vil sige at hans hjemmetid går foran PCen, afbrudt af madlavning (ja, er jeg ikke heldig!) og lidt TV om aftenen.

Mig? Jeg må nok indrømme at min bærbar fylder for meget i mit liv, set i forhold til alt det kreative jeg gerne vil foretage mig. Den er også skyld i at jeg tager nogle omveje engang imellem fordi jeg falder over noget nyt jeg gerne vil.. og det sker tit.

Skal lige er en farlig ting, for så går der gerne lige en time eller 2…

Da Fotografen og jeg flyttede sammen, valgte vi at leve uden TV i 1 år og det var absolut ikke noget problem. Problemet er nok mere i dag hvor vi har det. Vi gider ikke se udsendelser afbrudt af reklamer, så er der ikke meget tilbage og det, der er tilbage er genudsendelser på stribe. Jeg kan godt leve med et slukket TV og mange gange irriterer det mig at det er tændt.

Aller sidst på aftenen er det tidspunkt jeg bruger vores TV, men det er gerne til at falde i søvn til på sofaen, så det kunne jeg snildt undvære 😉

Min plan? Til at starte med vil jeg have en hel dag, fra morgen til nat, uden elektronik. Det vil sige:

 • ingen TV
 • ingen radio
 • ingen PC
 • Ingen udgående mobil
  jeg må modtage og besvare sms og opkald, men ikke sende ud
  jeg har et meget minimalt, rigtig meget minimalt, mobilforbrug, denne klausul er kun for at min familie kan komme i kontakt med mig
 • ingen internet på mobilen
  mobilen må ikke bruges til internet, Facebook, Blog og Twitter
  faktisk ingen aktivitet på mobilen ud over punktet før

Det bliver spændende og skal planlægges lidt, både fordi jeg bruger min bærbar til alt, så der skal udskrives opskrifter i massevis – og fordi det er vigtigt at det er en hjemmedag, så jeg får mest mulig ud af oplevelsen.

Jeg skal også være sikker på at Fotografen arbejder med med og kan undvære TV en enkelt dag og lige i øjeblikket er han forkølet har han influenza og har et større putte-ved-TV-behov.

Jeg håber på onsdag, for der har jeg ingen aftaler.

Hvordan er din families forbrug af TV og computer?

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/tilbage-til-de-gode-gamle-dage/

12 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • ann on 9. januar 2013 at 20:07
  • Svar

  Hahaha – synes du ikke du er herlig og underholdende nok i forvejen? Hvis du holder lukket på onsdag, så tager jeg det som en udfordring og hægter mig på. Tv’et kan jeg nok ikke klare, for det vrimler med tv’kiggere her i huset…. men pc’en som jeg aldrig har tændt….. hele dagen – man må ikke lyve,vel – kunne jeg godt tænke mig at “undvære” en hel dag! :/
  Vores forbrug af tv og pc tør jeg slet ikke komme ind på her 🙁
  Krammer

  1. Hej Ann

   Jeg får lige skrevet et indlæg i dag eller i morgen og har valgt onsdag den 16. januar som “min dag”. Da Fotografen har været/er syg, har fjernsynet kørt rigtig meget og jeg kan love dig at det går mig på.
   Prøv og se om du kan få familien med på ideen, set i det store billede, er en dag uden TV ikke meget (ved godt det kan være det for børn og unge) og det kunne jo være en udfordring 😉

 1. *SS* Mit tv kører ofte, men egentlig kun for at lave baggrundsstøj. Ser ikke meget af det de sender, men det sker også, at jeg slår over og tænder for radioen.
  Pc’en ?
  Bruger jeg lidt . Sådan alt efter lyst, men den er slukket mange timer om dagen.
  Netop for ikke at gøre det til en vane, at have den tænt og lige ved hånden, har jeg ikke trådløs net og den bærbare her, står og funker som en stationær i et rum, hvor der er er koldt og tiltider rodet = ikke spor hyggeligt at være i.
  Når den gamle pc skal skiftes ud, bliver det med en stationær, for netop at *holde mig selv i ørene*, men smider du det ud som en udfordring i en eller anden form, er jeg da med.
  God morgen

  1. Hej Tove

   Der er alligevel ikke noget man ikke kan leve uden at se 😉

   Ved ikke om jeg tør gå ind i en udfordring med dig, du har en del mere rygrad end mig, men tager en snak med Fotografen i dag, om jeg kan få godkendt dagen i morgen til mit eksperiment.
   Skal nok skrive op om det når det sker ..

 2. Puha, sikke en prøvelse i hvert fald hvis det var mig. Det tror jeg slet ikke jeg kunne.
  Jeg er meget spændt på at høre hvordan det kommer til at gå.
  Jeg er kun mig selv og min hund. Så jeg har ikke nogle regler..

  1. Hej Tanja
   Det kunne du sagtens klare – det kræver bare planlægning og så forestil dig hvor hyggeligt det kunne være – tilbage til stearinlysets tid 😉
   Står din PC hele tiden tændt, eller lukker du den også ned nogen gange?

   • Tanja on 8. januar 2013 at 12:50

   Nej, min pc er slet ikke tændt hele tiden. Nogle dage bruger jeg den måske 4 timer, andre blot en time. Men jeg ville være handicappet uden, for der er så mange ting man skal ordne over nettet i dag. Jeg kan have min pc åben flere timer, men så er det fordi jeg høre lydbog på den imens jeg er kreativ. Det bruger jeg den jævnligt til. Ofte slukker jeg også for tv’et hvis det bare er en masse ligegyldigt der køre og så høre jeg lydbog i stedet for. Det er ultimativ afslapning for mig. Og sikke meget kreativt man kan produceret i den tid 😉

  2. Jeg har selv tænkt på lydbøger, tror bare det kræver tilvending fra min side 🙂

  • irene lund on 7. januar 2013 at 18:11
  • Svar

  jeg er alene, og ser kun de tv programmer hvor det er muligt at hækle strikke samtidig.. dvs. underholdning , og mit tv bliver aldrig tændt føt kl. 19.

  1. Hej Irene
   Det er også en god måde at gøre det på 🙂
   Hvordan er dit PC forbrug i løbet af dagen?

   • Irene Lund on 8. januar 2013 at 13:54

   min pc er næsten hele tiden tændt, og jeg er på mange gange i løbet af dagen for at tjekke nyheder . jeg er lige gået på efterløn så har jo masser af tid. må dog indrømme den er en stor tidsrøver.

  2. Ja, den tager meget tid, men når man har tiden, er det ikke så slemt 🙂

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.