Sensur eller snerpet?

Skriv en kommentar
Del med verden:
Sensur eller snerpet?

Sensur eller snerpet?

Dette indlæg er ikke ment som et angreb på nogen!

Jeg ser ikke mig selv som snerpet, absolut ikke og jeg er glad for at bo i et frigjort land som Danmark – absolut.

Grænser skal der dog være, til enhver tid, der skal være plads til os alle og vore børn skal have lov at være børn..

Tissemænd klædt ud med skæg og andre sjove ting. 12 tissemænd i diverse forklædninger er billedet, der er tale om, men ingen tvivl om at det er voksne mænds tissemænd. Billedet bliver blokeret på Facebook og der bliver klaget over at de går i små sko..

Jeg fik billedet på min væg i morges. Jeg har “syntes godt om” en person og får derfor hendes indlæg. Det plejer jeg at hygge mig med, smutter også ind og læser hendes blog, som jeg nyder at læser og vil fortsætte med at læse.

Jeg havde bare ikke bedt om at få billedet. Jeg er en voksen kvinde, men jeg har børn på min venneliste , jeg har venner, der har børn, min PC står for det meste åbn og sådan er det i mange hjem, tit på Facebook. Små børn i familien kan kigge med..

Skal der være grænser for hvad der kan vises på Facebook? Skal vi passe på hinanden? På hinandens børn? Skal vi ikke blive enige om at vi hygger os på Facebook?

Det var ikke mit valg at få det billede, da jeg, desværre før jeg tænkte mig om, skrev en kommentar til billedet, bliver det også set af alle min venner. Dem vil jeg også gerne beskytte, for de har også små børn..

Er jeg snerpet?

En opdatering på Facebook er det samme som at sende et åbent postkort til alle, der kan se denne opdatering, og alle disse menneskers børn og ældre mennesker, støder det? Er det virkelig nødvendigt?

Er jeg snerpet? Så kald mig snerpet, for jeg gider det ikke, jeg har grænser og jeg vil fremover også sætte de grænser for mine børnebørn som jeg nu kan – derfor vil jeg sørge for at blokere alle på min FB der poster indhold som jeg mener er stødende.

Jeg hygger mig på FB og sådan skal det fortsætte. Har du behov for at poste billeder af tissemænd eller store bryster, hvad grunden så end er, så fred med det, det bliver bare ikke på min væg 😉

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/sensur-eller-snerpet/

13 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Det er sjovt du skriver det. For netop i dag måtte min computer stå model til et par vældig store bryster på facebook. -Jeg fik slet ikke kigget hvad eller hvorfor de var der… -men jeg blev ret irriteret! Jeg synes helt sikkert vi skal begynde at tænke os mere om, for hinanden og vores børns skyld! Facebook er efterhånden et stort reklame land og jeg har svære og svære ved at sortere i alt det der dagligt vises. Jeg synes tit at kunne fonemme tonen er ret hård på facebook og folk kan sige de grimmeste ting om folk de slet ikke kender!

  Min lille niece på lidt over et år har længe vidst hvordan man får lys i Iphone og Ipad! Min kusine på 15 år har en evne til at iscenesætte sig selv, at jeg kun måbende kan kigge på.. Jeg synes internettet generelt har en meget skræmmende indvirkning på alt for mange mennesker.
  Vi er ikke snerpet, vi har bare en holdning, ikke 😉
  Tak for et fint indlæg, der fik tankerne lidt igang…

  1. Hej Frk. Hansen

   Jeg bliver tosset hvis der dukker sådanne billeder op på min væg og det er sådan set lige meget hvad grunden er. Jeg har været efter min egen storebror hvor han måtte gi’ sig til sidst 😉

   Det er simpelthen mangel på omtanke, vi skal hele tiden tænke på hvem der læser med, også dem, der står bag os og kun kigger billeder..

   Tak for dit bidrag 🙂

  • Yvonne on 6. marts 2013 at 17:00
  • Svar

  Hvis du er snerpet er jeg det også. Jeg passer meget på hvad jeg får på min væg. Kan ikke hvad folk ser i sådan billeder, og netop børn ser jo med på vores computer.

  1. Hej Yvonne
   Tak. Facebook er et socialt medie og når vi er sociale med hinanden, så har vi jo også et filter for hvad vi siger og gør, også når der er børn tilstede og det filter bliver vi nød til at tage med os på nettet – vi skal jo alle kunne være her 🙂

  • bente on 6. marts 2013 at 12:20
  • Svar

  Er helt enig med dig. Jeg elsker at hygge mig og se hvad andre laver. i særdelshed din side da jeg altid bliver i godt humør af dine puslerier. :0)

  1. Hej Bente
   Ja, det er også det det skal være, hyggeligt. Selvfølgelig har vi også ting vi vil have ud, tanker og meninger og det skal der også være plads til, men med omtanke 🙂

  • ann on 6. marts 2013 at 12:10
  • Svar

  Jeg synes heller ikke du er snerpet 😉 Tvært i mod er jeg vild med dig…. og din side – alle dine nørklerier. Og jeg vil stadig en tur til Randers 😀 he he

  1. Hej Ann
   Tak for det og jeg vil skam fortsætte med at læse din blog, den er sjov og hyggelig 🙂

  • Malvida on 6. marts 2013 at 12:03
  • Svar

  Jeg syntes bestemt heller ikke du er snerpet, og jeg må da lige indrømme jeg var lidt nervøs med at melde mig til din side, da jeg har været uheldig før.
  Til alt held er din side alletiders, den giver mange gode og søde indput i hverdagen, så tak for den.
  (Pia Funck Johansson, hvor har du Funck fra? hvis jeg må være så nysgerrig)

   • Pia Funck Johansson on 8. marts 2013 at 08:31

   Malvida 🙂 Den har jeg fra min Morfar Leo Funck Petersen. Dvs. Det er vist nok min oldefar Ove der har det med fra Tyskland (mener jeg at huske) Kender du da nogen Funck’er? HVis det kan være familie, må du selvfølgelig godt smide mig info på piafunck1976@gmail.com 🙂

  1. Hej Malvida
   Tak 🙂
   Jeg har også selv været lidt nervøs med min profil når jeg har taget imod venne anmodninger fra personer jeg ikke kender i det virkelig liv, derfor aktiverede jeg også den funktion at man kan følge mig.
   Her er der kort proces hvis man poster noget der ikke ligger inden for hvad jeg selv kunne finde på – sådan er det bare 🙂
   Jeg er glad for at jeg ikke er “et problem” 😉

  • Pia Funck Johansson on 6. marts 2013 at 11:00
  • Svar

  Nej bestemt ikke snerpet – Jeg vil kalde det at være: Sit voksen-ansvar bevidst 🙂

  Har selv prøvet at søge noget MEGET uskyldigt på youtube (noget om Bølle Bob til min søn) og der kom et billede/video frem som min søn bestemt ikke skal se!!!!!!!!!

  Det er noget svineri!!! Så fornuft herfra 🙂 God dag…..

  1. Hej Pia
   Nej vel 🙂
   Jeg har engang været involveret i debatten om børns sikkerhed på nettet og det nytter jo ikke noget hvis vi voksne ikke formår at tænke os bare en smule om..

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.