Sekskanter – Hele & halve

Del med verden:

 

Sekskanter - hele & halve

Sekskanter – hele & halve

[important]

Rettelser til opskriften

Den halve sekskant #1 er rettet den 1. marts 2013
Halv sekskant #2 tilføjet den 1. marts 2013

[/important]

For noget tid siden spurgte Litzi mig om jeg vidste hvordan man lavede en halv sekskant. Det gjorde jeg ikke, faktisk havde jeg heller ikke prøvet en hel sekskant så det var det første jeg forsøgte mig med 🙂

Nu søgte jeg efter opskrifter på en halv sekskant, men det var heller ikke så ligetil da der faktisk ikke findes ret mange og en af de jeg fandt, var et diagram. Til sidst gik det dog op i en højere enhed.

Nu er der jo flere forskellige sekskanter og derfor også bud på flere forskellige halve sekskanter, jeg har valgt denne og håber at I kan bruge den.

Nå ja.. der er nok nogen der vil spørge hvad en halv sekskant skal bruges til 🙂

Hvis man f.eks. hækler et tæppe med sekskanter, kan man få en lige kant ved at bruge halve sekskanter, man kan selvfølgelig også vælge at lade kanten være hakket 😉

God fornøjelse!

[wpdm_file id=22]

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/sekskanter-hele-halve/

5 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Lone on 12. oktober 2020 at 14:28
  • Svar

  Hej hej
  Jeg kan ikke downloade den fine sekskant

 1. Hej!
  De ser rigtig fine ud.
  Det tæppe jeg er ved at hækle med sekskanter, vil jeg også gerne have halve sekskanter på, men det skal være en halv, der er delt fra spids til spids. Altså når man ser på billedet, skal den deles lige lodret ned :O) Jeg kan bare ikke lige lure, hvordan jeg skal lave den. Har du måske en opskrift på sådan én?

   • on 1. marts 2013 at 11:40

   Hej Randi

   Jeg har nu opdateret opskriften og inkluderet en opskrift på den type du efterspørger 🙂
   Jeg har også rettet på den første halve sekskant, så opskriften er værd at downloade igen 😉

  • Yvonne on 27. februar 2013 at 22:53
  • Svar

  jeg har også prøvet det med de halve. Dine ser godt ud, men får du ikke problemer hvis de skal afslutte ved en kant.Jeg synes der mangler lidt foroven og er lidt for meget forneden ? 😉 Jeg gjorde det at jeg syede en stikning i gemmen og klippede, derefter lavede jeg en kant hele vejen rundt tæppet.

   • on 28. februar 2013 at 08:15

   Hej Yvonne
   Uha, det tør jeg slet ikke udtale mig om, jeg har ikke prøvet at hækle tæpper med hverken hele eller halve sekskanter, men blot set hvordan det bliver gjort rundt omkring 🙁
   Kan sagtens følge din måde at gøre det på, måske du kan lave en vejledning, vi kan ligge sammen med den her måde, så er der noget at vælge imellem? 🙂

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping