Projekt ØkonomiStrik

Skriv en kommentar
Del med verden:

ØkonomistrikGarn kan være meget dyrt for mange af os. Der er selvfølgelig billigere alternativer, men rent faktisk også meget billige alternativer – og det er det, som jeg, de næste måneder, vil udforske – hvad kan vi strikke med det og hvordan bliver det?

Før jeg går i gang vil jeg starte med at sige at jeg ikke på nogen som helst måde forventer at få et færdigt produkt der kommer i nærheden af samme kvalitet som designeren havde i tankerne – det er ikke det, der er meningen.

Jeg vil bare gerne have et produkt, strikke af designer opskrifter, som jeg kan være stolt af at bære, nyde at have på og som ikke giver mig lommesmerter.

Jeg har modtaget garn fra Dorthe’s Garn Univers, en uldblanding af 80% uld og 20% andre fibre.

– selvom jeg har modtaget garnet vil mine skriverier være 100% ærlige, så jeg til enhver tid kan stå ved det jeg skriver 🙂

Garnet fra Dorthe's Garn Univers

Garnet fra Dorthe’s Garn Univers
15 kroner pr. 100 gram

Mens projektet løber, vil jeg selvfølgelig også strikke andre ting, af andre garner, for jeg nyder også at have skønne garner i hænderne.

Den første opskrift jeg strikker efter er “Måge og Malamuk” af Annette Danielsen.
Garnet er på den lidt tykke side, men opskriften blev valgt før jeg modtog garnet og jeg er stædig – jeg tror også godt det kan gå an.

Der er lavet strikkeprøver, vaskeprøve og strikket op på et ærme – det måtte jeg desværre pille op, mine “tilpasnings-udregninger” havde jeg lavet til den forkerte side 😉

Vaskeprøven blev lagt i blød i lunken vand med balsam. Puha, havde købt en billig balsam og den er  parfumeret, at den måtte stå udenfor døren. Jeg skyllede vaskeprøven, havde ikke set at balsam skulle blive i – synes alligevel at garnet har givet sig lidt til den blødere side, så den får en tur mere i morgen.

I morgen skal jeg få taget billeder af alt det skønne garn, der er nemlig også garn til et par trøjer til James og Rose og der kommer der knald på farverne 🙂

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/projekt-oekonomistrik/

2 kommentarer

  • karina on 9. juli 2015 at 13:55
  • Svar

  hej jeg har download en opskrift ned pa chevron lace cardigan men der star ikke hvad slags garn der skal bruges eller hvor mange gr vh karina

  1. Hej Karina

   Det er altid svært med garn til de udenlandske opskrifter.
   Til denne her er der brugt “mellem tykt garn” og ca. 1.000 meter til en taljelang trøje med 3/4 ærmer (har lige uploaded en ny version hvor jeg har rettet fra 500 til 1.000 meter).

   Der er også forklaring af hvordan du laver en hækleprøve for at se om garnet passer til opskriften. Her kan man altid skifte størrelse på hæklenålen for at se om man kan få det til at passe bedre.

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.