Mormor Firkanter

Mormor Firkanter

Mormor Firkanter

Kært barn har mange navne. Jeg tror de fleste kalder disse for bedstemor firkanter, på engelsk hedder de Granny Squares, men her hos Tulle Momsemor kan de absolut ikke hedde andet end Mormor Firkanter, for det er jo det jeg er, Mormor (indtil sønne giver mig den næste titel, men der er vist langt endnu).

Som skrevet i tidligere indlæg, har jeg givet mig i kast med det traditionelle tæppe lavet af disse Mormor Firkanter.

Mit hoved er nogen gange skruet lidt forkert på og det bevirker f.eks. at det er utrolig hårdt for mig at komme i gang med det her projekt.

Det er stort, der skal hækles mange firkanter og jeg skal tage stilling til farver. Jeg skal også tage stilling til hvilke slags firkanter det skal være, men her har jeg valgt den traditionelle, den er let at huske og det vil sige at jeg kan hækle uden at skulle forholde mig til en opskrift.

Garnet blev, som også tidlige skrevet, Drops Baby Merino, den er bare så lækker blød. Det kan godt være at tæppet bliver lidt dyrt at hækle, men jeg skal jo ikke købe alt garnet på én gang.

Jeg kan godt lide mørke farver, de er også lettere at holde, så derfor er min bundfarve blevet Mørkegrå (20), jeg starter med Cerise (08) og Lime (09). Det bliver dog ikke de eneste farver, der skal blandes i, men blot til at starte med.

Jeg er lidt spændt på mit projekt, men også rigtig glad. Min mor havde et hæklet tæppe, som jeg kan huske fra min barndom. Det ligger på deres loft og skal lappes. Nu hækler jeg mit tæppe og måske end dag, hækler Janne også sit eget tæppe 🙂

Er der nogen af jer, der er i gang med Mormor Firkanter?

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/mormor-firkanter/

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping