Mobil-debat – hvad mener du?

Skriv en kommentar
Del med verden:
Sjovt eller sørgeligt?

Sjovt eller sørgeligt?

Jeg pipper lige et par ord, her på en dejlig, stille søndag 🙂

For nogle år siden fik børnene at vide at mobilen absolut ikke var accepteret ved bordet, vi skulle spise i fred.

Der kom så en snak om børn med stress fordi de hele tiden var “live” og skulle sms’e og følge med i det hele – vi forsøgte at begrænse dem og bad dem, igen, om at slukke mobilen eller efterlade den på værelset mens der blev spist.

Inden man gik i byen for at spise, blev de også belært at i sådanne situationer måtte man bestemt ikke have mobilen fremme eller i det hele taget med, det var uhøfligt og dårlig opførsel..

Hvor er vi henne i dag? Jeg bliver så utrolig ked af det hver gang jeg er i byen og ser hvor accepteret det nu er at, ikke kun at have mobilen til at ligge fremme på bordet, men at man sidder og “piller ved den”. Man skal da lige undersøge om det, der bliver snakket om, nu passer, “vi Googler det lige” og så kan vi jo lige besvare den sms der er løbet ind, eller opdatere vore Facebook status og tage et billede af maden..

Hvad er der sket? Nu er det da ikke kun vore børn, der får stress, det er også os. En snak om at som selvstændig bliver man nød til at være tilgængelig 24/7.. hvorfor? Samtidig raser vi over at kassedamen skal arbejde søndag og til sent, er det ikke det samme?

Jeg gider det ikke! Min mobil ligger hjemme eller den ligger i min jakkelomme på lydløs. Der var en gang da vi ikke havde mobil, der klarede vi os alligevel, mon vi ikke også kan det et par timer? Hvorfor Google noget? Var det ikke bedre at vi kunne bruge tiden til at snakke os frem til det rigtige svar eller bare indse at vi ikke kan vide alt?

Hav en dejlig søndag!

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/mobil-debat-hvad-mener-du/

10 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Jeg er enig langt hen sf vejen. Det er IKKE ok at tjekke mobilen mens man spiser.
  Men ellers er jeg ret glad for min fon og at kunne gå på nettet alle vegne, selvfølgelig med respekt for andre
  F.eks kan jeg sidde her i sofaen og tjekke blogger

  1. Hej Irene

   Jeg er også rigtig glad for min mobil og det den kan, det er slet ikke det jeg mener, det er når den kommer frem når man er i selskab med andre 😉

  • Rikke on 16. juni 2013 at 15:32
  • Svar

  Hørt, hørt.
  Synes det er direkte uhøfligt overfor sine medmennesker, når man sidder og snakker/hygger eller hvad man nu gør og så sidder man med næsen dybt begravet i mobilen.
  Jeg vil dog tilstå at jeg godt kan finde mobilen (på lydløs) frem fra tasken for at tage et stemningsbillede, men upload til fx facebook bliver på et andet tidspunkt.

  1. Hej Rikke

   Jeg syntes det er ok at bruge mobilen til at tage billeder, det er noget andet og den har jo erstattet det lille, digitale kamera 🙂

 2. Jeg ville blive stik tosset, hvis vi ikke kunne spise i fred for mobiltelefoner!
  Det er helt grotesk som nogen er afhængige, og absolut ingen pli udviser.
  Sikke alle de samtaler man kan overhøre, når man f.eks. kører i tog ……
  Da vi sad i Fællesparken og spiste, inden vi skulle til Bon Jovi koncert, sad der 4 unge piger tæt ved. ALLE havde deres mobilos i hænderne. Gad vide om de overhovedet fik snakket sammen….

  1. Hej Marianne
   Jeg tror ikke man kan stoppe det, men man kan måske gøre opmærksom på problemet ? 😉

  • Nanna on 16. juni 2013 at 10:17
  • Svar

  Rigtig godt og interessant emne du tager op! Jeg er meget enig med dig og dine synspunkter. Jeg bruger ikke specielt meget min mobil, og for det meste ligger den på mit værelse eller i en taske. Jeg synes det er utrolig respektløs og uhøfligt, at sidde med sin mobil, når man er sammen med andre, og det kan virkelig irritere mig! Det er tragisk og meget trist, at alt det elektronik er ved at overtage vores liv.. Man kommer næsten helt til at savne de gode år i 90’erne ;-))

  1. Hej Nanna
   Jeg tror vi skal starte en bevægelse for mere nærvær, hvis vi ikke siger fra, så bliver det bare meget værre. Jeg tager det altid op når jeg er i selskab – så kan de tygge lidt på det 😉

 3. God debat, du starter, for det er et emne, som jeg også tænker meget over. Jeg har det som dig mht at sætte telefonen på lydløs og lade den ligge gemt væk, når jeg er nogen steder eller har gæster. Jeg kan simpelthen ikke være nærværende og have fokus på både mennesker og telefon samtidigt. Jeg bliver ind i mellem ked af det, hvis et menneske, jeg yder min fulde opmærksomhed, sidder og bliver fraværende, fordi vedkommende lige skal noget med sin telefon. Måske er jeg gammeldags, men jeg opfatter det som et tegn på manglende respekt overfor det eller de mennesker, man er i stue med.

  1. Hej Louise
   Tror vi er mange der har det på samme måde, måske vi skulle begynde at sige fra? 🙂

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.