Mit hæklede tæppe – husker du det endnu?

Tænk sig, jeg er bare SÅ tæt på at have hæklet mit første, store, tæppe. Jeg er stolt! 🙂

På grund af kedsomhed, pakkede jeg mine mange lapper ud i sidste uge, bare for at se hvor mange jeg manglede, jeg kunne jo gå i gang igen. Meget overrasket var jeg over at opdage, at der rent faktisk var nok til et tæppe. Mit udgangspunkt var den gang vist 2×2 meter, men nu er det 2.1×1.5 uden sammenhækling og kant – mon ikke det går? 🙂

Der manglede lige et par stykker med mønster, der skulle være 5 i hver farve – de blev hurtigt hæklet.

Jeg ville gerne have alle lapperne blokket inden montering, min opslagstavle blev derfor opsat med mønsterpapir og nipsenåle, 15×15 cm.

Lapperne kom i maskinen, 24 stk. af gangen og derefter blev de blokket.

Det, som jeg havde frygtet mest, var at finde et mønster. Derfor printede jeg en masse firkanter, for på den måde at kunne arbejde med mønstret (der var mange firkanter der skulle klippes!). Da mønstret første var lagt, og jeg ikke var helt tilfreds, sagde fotografen at jeg da bare kunne putte dem alle i en skål, blande dem og så lægge dem op – et perfekt, tilfældigt mønster og jeg er MEGET tilfreds med resultatet.

Nu skal de monteres, hækles sammen i bagerste maskeled. Jeg regner med at hækle dem alle på den korte led først og så den lange til sidst – og så har jeg mit første tæppe 🙂 Glæder mig allerede til at vælge farver til det næste.

 

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/mit-haeklede-taeppe-husker-du-det-endnu/

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping