Man er jo den, man nu engang er

Skriv en kommentar
Del med verden:

Hvornår skal det betyde noget, hvad andre tænker?

Jeg er meget “på” online, både her, på Facebook, Instagram og, i mindre målestok, Pinterest. Det betyder at jeg deler ud af min hverdag, tanker, håndarbejde osv.

Det er ikke noget jeg tænker så meget over, ligesom jeg ikke tænker meget over hvad der bliver registreret om mig diverse steder, jeg “gør jo ikke noget forkert/galt” og sådan mener jeg stadig det er.

Reaktioner i “det virkelige liv” på ens online eksistens

Dog fik jeg lige et “vip” her den anden dag, ikke noget særligt, men måske fik det en større betydning fordi jeg var træt og derfor mere hudløs. Blot en lille kommentar om noget jeg havde posted på Instagram, ingen kritik, mere en snert af “du skal ikke tro, du er noget”.

Det komiske i hele situationen at nok at jeg, af alle mennesker, absolut ikke tror at “jeg er noget”, tværdigmod, langt, langt fra. Jeg kunne nok have ganske meget brug for lidt af det, men jeg har ingen høje tanker om mig selv.

Hvorfor er vi der?

Det satte lidt tanker i gang om hvorfor vi er der, altså aktive online? Der er os, der poster billeder og tekst, så er der dem der bare kigger på og følger med. Der er plads til os alle (hvad skal dem der kigger, ellers kigge på).

Jeg har ikke overskud til at have et stort socialt liv, i det virkelige liv. Derfor har jeg egentlig ikke rigtig nogen venner tilbage. Jeg bliver træt i hovedet efter ganske kort tid og så kan jeg ikke være der for en ven. Det er ok, jeg har vænnet mig til det, men!

Jeg har brug for at være en del af livet

Det er nok en af grundene til at jeg deltager aktivt online, jeg er til, jeg kan komme ud med det jeg tænker på, vise det jeg laver frem, fortælle når jeg er glad og når det ikke kører – jeg omgiver mig med mennesker jeg føler venskab med, samhørighed med, også uden at jeg skal sidde og blive træt og føle at jeg ikke giver nok.

Jeg vil ikke censurere mig selv

Jeg begyndte at tænke på, hvor vidt jeg fremstår som en blærerøv når jeg poster, om jeg giver et negativt indtryk og meget andet, men. Hvorfor skal et enkelt menneske få lov til at ødelægge mit humør? – og gøre mig usikker på hvordan jeg fremstår, om jeg er galt på den? Jeg er jo mig og sådan er det. Jeg forsøger ikke at fremstå som andet end mig og det vil jeg have lov til at fortsætte med 🙂

Slut, prut finale

– og det her var så også lidt af det, jeg lukker ud. Jeg arbejder med mig selv pt, gør status og laver lister over hvad der gør mig glad og hvad der ikke gøre – balancen, som jeg skrev i mit “mørke indlæg” – jeg skal nok finde den 🙂

Det triste indlæg blev slettet. Det viste sig at mit voldsomme “dyk” var provokeret af et problem med min medicin, lidt skræmmende, men også en stor, stor lettelse, da det blev opdaget.

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/man-man-engang/

1 kommentar

    • Anne-Marie on 14. januar 2018 at 08:26
    • Svar

    Hej Marianne, Du gør det godt, bliv endelig ved med at gøre det som du gør. 🙂 En kæmpe Knuser her fra. Anne-Marie

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.