Lidt om brød, fryser og smeltet plastik

Skriv en kommentar
Del med verden:
Min nye skabsfryser

Min nye skabsfryser

Jeg har ikke fået taget billeder af mine brød, så derfor får I dette her. Det er også en serviceoplysning til alle jer, der tit spekulerer på hvordan en fryser ser ud indefra når døren er lukket 🙂

Min nye skabfryser der er skyld i at jeg bager brød til den store guldmedalje – noget skal den jo fyldes med 😉

Lever Tulle Momsemors surdej endnu!

Lever Tulle Momsemors surdej endnu!

Nu til det, som I alle har ventet i spænding på – ligget søvnløs om natten over, tjekket opdatering om, flere gange dagligt..

Lever Tulle Momsemors surdej endnu?

Ja! Vil I tro det. Eller nej, ikke Maximilla den Syrlige eller Ursula den Tovlige. De gik til da jeg ramlede ind i svimmelhed og ikke kunne få lavet noget…

Jeg var dog frisk på at fortsætte og smækkede den næste surdej sammen. Det er lynhurtigt og kræver ikke de store ingredienser. Den hedder nu Alice – hvorfor? Fordi 🙂

Der kom også gang i et grahamsbrød, der skulle langtidshæve i 12 timer. Dette brød viste sig at indeholde en usynlig Tulle-slår-hjernen-fra ingrediens..

Brødet skulle bage i en gryde i ovnen ved 250 grader. Gryden kom i ovnen for at varme op til de 250 grader (før måtte brødet ikke komme i) og det var jo simpelt, selv for mig!

Så var både ovn og gryde klar, dejen også – så skulle jeg bare lige have gryden ud af ovnen, sætter den fra mig på et spækbræt, der tilfældigvis lå på køkkenbordet  – og kommer for sent i tanke om at en 250 grader varm gryde nok ikke skal stå på et plastik spækbræt..

Nå, men dej i gryde, så skal låget lige på.. tager fat og smider det hurtigt igen – glemte lige at låget var 250 grader varmt..

Brødet er meget tungt, men Fotografen er vild med det, det er jeg også lidt da man faktisk ikke skal have ret meget for at blive mæt og der går længere før man er sulten igen – derfor er jeg igang med næste portion – har dog lovet ikke at ødelægge en gryde mere 😉

Min surdej? Den dejlige Alice?

Det funker – rugbrødet er lækkert, godkendt af alle, skåret op og lagt i fryser. Er ved at fodre Alice op igen så jeg kan lave 2 brød mere – fryseren er sulten 🙂

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/lidt-om-brod-fryser-og-smeltet-plastik/

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  1. Hmmm… Hva sker der lige med de surdeje, men godt du mødte Alice, som funker.
    Hjemmebagt brød er bare SÅ lækkert og kan laves på så mange forskellige måder.
    Brød med bla speltmel er nok min favorit og glæder mig vildt meget til at komme igang med at bage/spise brød igen.

    1. De havde det egentlig fint Tove, jeg løb bare tør for kræfter, men Alice, hende tror jeg at jeg bliver glad for. I dag skal hun fodres og til aften skal der blandes til brød – så kommer hun på køl bagefter. Hun er lavet efter den her opskrift:
      http://www.kvalimad.dk/opskrifter/lav-en-surdej
      Og den her rugbrødsopskrift:
      http://www.kvalimad.dk/opskrifter/rugbroed
      Men det her rugbrød bliver efter den anden opskrift du gav mig – man må jo prøve lidt nyt 🙂
      Igen tak for din hjælp!
      Uha, kan slet ikke forestille mig at jeg skulle undvære brød, men man kan jo vænne sig til alt – hav en dejlig dag!

    • ann on 25. november 2012 at 22:10
    • Svar

    Aj hvor lækkert det endelig blev til noget og ovenikøbet er godkendt. Ærgerligt jeg bor så langt væk. Et hjemmebagt rugbrød kan jeg IKKE stå for 😉

    1. Nej vel 🙂
      Min faster, der døde for nogle år siden, plejede at passe min bror og jeg da hun var hjemmegående og min mor arbejdede. Et kært minde om hende er hjemmelavet brød og hjemmelavet leverpostej 😉

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.