Lav en løkke og hækl luftmasker

Del med verden:

Der er mange af jer derude, der meget gerne vil i gang med at hækle dyr eller andre sjove ting. Mange af jer har ikke et familiemedlem eller ven til at hjælpe jer igang og derfor går jeg sådan og funderer meget over hvordan man lærer at hækle, helt fra bunden.

Jeg ved faktisk ikke om jeg er startet fra bunden, altså da jeg fattede hæklenålen sidste år, et eller andet sted tror jeg at jeg havde en viden, der lå arkiveret på en hylde, måske fra min mor, måske fra skolen 🙂

Hvor starter man? Du kan ikke forvente at samle hæklenålen op og så bare hækle dyr i stride strømme, du bliver nød til at bruge tid på at lære at hækle først, det grundlæggende, du skal kravle før du kan gå 🙂

Løkken

Du skal kunne lave en løkke, det er det allerførste punkt og så vidt jeg ved, det man altid starter med.

Her kan du se hvordan du laver en løkke – øv dig på det indtil det sidder fast:

Luftmaskerne

Ordet luftmasker giver et godt praj om hvad det er der skal ske nu. Du skal hækle ud i luften. Om du kan bruge en række luftmasker til noget ved jeg ikke, men den kan altid trevles op igen.

Når du øver dig på luftmasker er det vigtige at de bliver omtrent samme størrelse, det er her du øver dig i fasthed, altså at hækle fast, ikke for løst men absolut heller ikke for stramt. Du skal have “løse håndled” på den måde slapper du af i hænderne og det er rart ikke at få ondt 🙂

Hvordan ved du at du hækler med en god fasthed? De huller der kommer i luftmaskerne, der skal du kunne stikke hæklenålen igennem, det skal ikke være nødvendigt at presse hårdt for at få den igennem, men der må gerne være en smule modstand.

Igen, hækl luftmasker til du kan det i søvne, så laver du lige en løkke igen for at se om du stadig kan huske det og fortsætter med endnu flere luftmasker 🙂

God fornøjelse!

Tulle Momsemors hæklehjælp index 🙂

1. Løkken & Luftmasker 2. Fastmaskerne 3. Den magiske ring
Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/lav-en-lokke-og-haekl-luftmasker/

6 kommentarer

2 pings

Spring til kommentar-formularen

  • ann on 12. februar 2013 at 10:08
  • Svar

  Opslagsværk som er guld værd 😀 Kommer jeg til at benytte mig af, når jeg rigtig går i gang 😀

   • on 12. februar 2013 at 10:12

   Hej Ann

   Du er da i gang! Jakke, vandmand… 🙂

 1. Du har så meget ret , øve, øve og øve igen 🙂 Jeg har haft stor hjælp af at se på billeder , for jeg fattede bare ikke en hækle opskrift , der var kilometer masker osv. he-he Jeg har bare prøvet mig frem indtil det lignede på billederne og så har jeg haft hjælp af You tube 🙂
  Men for søren da hvor bliver man “bidt” af det 🙂
  Jeg ville ønske at jeg havde hørt bedre efter da mim Mormor ville lære mig at hækle , da jeg var en stor tøs ….. men man kan jo altid være bagklog 😉
  God søndag .

   • on 12. februar 2013 at 09:40

   Hej Birthe
   Ja, det er noget helt andet end at strikke, her kan man virkelig slå sig løs 🙂
   Jeg kan ikke huske hvor min viden kommer fra, men jeg er sikker på at jeg har trukket på et eller andet i hukommelsen da jeg gik i gang 🙂

 2. Jeg synes det er så god en idé at du hjælper folk i gang med at hækle. Og jeg kan kun give dig ret, øve, øve, øve er vejen frem. Så her passer det at øvelse gør mester 🙂

   • on 12. februar 2013 at 09:39

   Hej Tanja
   Det er svært at lære andre at hækle på denne måde, men jeg håber bare at det hjælper lidt. Der er så meget hjælp at hente på nettet, man skal bare finde det 🙂

 1. […] Lav en løkke og hækl luftmasker […]

 2. […] Lav en løkke og hækl luftmasker […]

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping