Jeg er så glad for mine grydelapper :)

Del med verden:

Grundopskrift: Karen Klarbæks Verden
Inspiration til farvet kant og hank: Lutter Idyl
Genial ide (syntes jeg selv) til at afslutte med et par knapper: Vibsereden, Odder
Garn: Drops Paris
Hæklenål: 3.00 mm

Hæklede grydelapper

Hæklede grydelapper

Jeg er simpelthen så glad for mine grydelapper. Egentlig har jeg altid svoret at jeg aldrig ville hækle grydelapper, men det stammer vist fra at jeg har haft en ide om at hæklede grydelapper var “Gammeldaws”, ikke at der er noget i vejen med det, det passer bare ikke rigtig til mig.

Så faldt jeg over den reviderede version af Karen Klarbæks grydelap hos Lytter Idyl og så var jeg solgt. Da jeg købte garnet hos Vibsereden, gav hun mig tippet om at afslutte med en knap, prikken over i’et 🙂

Garnet er dyrt til grydelapper, men det er simpelthen så lækkert. Du kan sagtens bruge almindeligt 8/8 bomuld (den tykke bomuld). Jeg har hæklet med en 3.00 mm hæklenål, det giver en kraftig grydelap. Jeg har haft en grydelap i hånden, af samme mønster, hæklet med 3.50 mm, men det syntes jeg ikke var kraftigt nok.

Hjemme hos os har grydelapperne en tendens til hurtigt at blive snavsede, derfor valgte jeg sort og gav dem et løft med en dejlig kontrastfarve.

Jeg faldt også for knapperne med den sorte kant, det passer jo fint til det sorte garn, dog fandtes den ikke i turkis, men pyt med det 😉

Nu skal jeg i gang med et par til en dejlig veninde, jeg har fået mig her på campingpladsen. Hun er altid så positiv og hjælpsom, derfor skal hun begaves 🙂

Prinsessedukke til Rose

Prinsessedukke til Rose

Ved siden af, er jeg i gang med alt for meget en prinsesse dukke til Prinsesse Rose, den glæder jeg mig til at få færdig. I øjeblikket er hun mere til hoppepuder og klatretårne, men det kunne jo være hun ville syntes om at sove til middag sammen med en anden prinsesse 🙂

Fortalte jeg at hver omgang i kjolen har 126 stangmasker? 😉

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/jeg-er-sa-glad-for-mine-grydelapper/

8 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Ingrid on 27. maj 2013 at 09:09
  • Svar

  Tusind tak for hjælpen 🙂 har fået hæklet min første, nu driller farveskiftet lidt men det skal jeg nok få klaret 🙂 de er rigtig lækre. Hvor er det dejligt du er så sød til at hjælpe samtidig med du selv har travlt med at hækle en masse fine ting selv, jeg bliver så inspireret hver gang jeg kigger på din blog. Rigtig god solskinsdag 🙂

   • on 30. maj 2013 at 16:20

   Hej Ingrid
   Skønt at der er kommet gang i grydelapperne – det er så dejligt afslappende 🙂
   – og tak for de pæne ord. Når jeg glæder andre, så bliver de for det meste glade og afgiver glædesbobler som jeg derefter guffer i mig og på den måde får også jeg en dejlig dag 🙂

 1. De er bare så fede. Jeg er vild med at du har lavet kontrastfarven på dem 🙂

   • on 25. maj 2013 at 09:13

   Hej Tanja
   Ja, jeg er også blevet glad for dem og er i gang med et par med koboltblå kant, de bliver også flotte 😉

 2. Flotte med kontrastfarverne. Jeg har hæklet RIGTIG mange grydelapper med dette mønster
  (jeg bruger almindeligt tyndt bomuldsgarn. men to tråde) Jeg har købt mit mønster engang i Stof og stil, men mener faktisk at Karen Klarbæk har lavet opskriften for dem. De er gode fordi de bliver så tykke i det og så brænder man ikke fingrene og det er vel det en grydelap skal kunne 😉

   • on 25. maj 2013 at 09:11

   Hej Aslaug
   Ja, det er en flot model og dejlig at hækle. Det er ikke så tit at jeg sidder med noget jeg ikke skal tælle til, så det er bare dejligt 🙂

  • Ingrid on 20. maj 2013 at 19:02
  • Svar

  Super lækre grydelapper 🙂 du er bare dygtig,var lige inde og kigge på opskriften den skal hvis prøves, forstod ikke helt det med 2 stm.
  God aften

   • on 25. maj 2013 at 09:06

   Hej Ingrid
   Ja, jeg er virkelig glad for dem og jeg syntes det er lækkert at de er så kraftige.
   Når du først har fundet rytmen er det let.
   Start med en række lm, derefter stgm tilbage. Nu skal du hækle 2 almindelig stgm og 2 hvor du hækler omkring “stangen”. Når du vender dit arbejde er de 2 omkring stangen, der hvor du hækler almindelige..
   Se den her viseo: http://www.youtube.com/watch?v=56eTH2LxBWw

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping