I lære som husmor: R.I.P. Surdej

Skriv en kommentar
Del med verden:
I lære som husmor - surdej del 2

I lære som husmor – surdej del 2

Ak ja, sådan kan det gå.

På dette tidspunk skal din surdej syde og boble lystigt som lava“…

Hmm.. jeg kiggede godt efter. Jeg tog den helt op til lyset for at være sikker. Jeg brugte min sparsomme fantasi – men – der var slet ingen liv – min surdej var død, færdig, ubrugelig…

Træls men! Jeg er altså ikke sådan at slå af hesten og tager det lidt som min mission at gøre Tove stolt af sin protege udi surdejens verden 🙂

R.I.P. Surdej

R.I.P. Surdej

Derfor skal dette sørgelige syn erstattes med sydende lava. Der er allerede lavet en ny surdej og jeg går og hygger om den. Denne gang står den i mit bryggers hvor jeg har sørget for lidt ekstra varme. Der er nemlig tit gang i udluftning herhjemme når jeg får mine hedeture og den skal jo ikke fryse 🙂

Oven i det, står der selvfølgelig også lige nu 2 lækre franskbrød og hæver – det skal blive en lækker aftensnack og brød til weekenden.

Hav en dejlig aften og en fantastisk weekend!

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/i-laere-som-husmor-r-i-p-surdej/

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  1. Øv for den da…:(
    Ja, det tager tid at blive dus med sin surdej, men jeg er nu sikker på, at du nok skal klare den.
    Giv den evt lidt mere *mad* at leve af = mindre portioner flere gange om dagen.
    Måske også lade den stå fremme i køkkenet, hvor luften er fyldt med gærstoffer fra dine tidlige bagerier. Kun forslag og lidt tanker omkring, hvad der evt kan hjælpe.

    God weekend og fornøjelse med bageriet.

    1. Hej Tove
      Ja, jeg er også selv begyndt at tro på det og tager den med ro. Dine råd virker jo fint og dem sætter jeg pris på. Glæder mig til at præsentere mit første rugbrød for dig 😉

    • ann on 16. november 2012 at 21:03
    • Svar

    Øv for den døde surdej, men ja – som du siger – op på hesten og om igen 😀 og så er der frisk franskbrød – endnu en gang. Bliver sgu helt LCHF-misundelig 😉

    1. Ja, og man bliver klogere for hver gang har jeg fundet ud af – får også gode staldtips fra Tove Mosekone 🙂
      Virker det der LCHF noget?

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.