Hvordan prioriterer du dit håndarbejde?

Skriv en kommentar
Del med verden:
Jeg drømmer om håndarbejde

Billede af Peggy Reed

Håndarbejde med hjerte i

Når man hækler og strikker med hjertet til dejlige mennesker og børnebørn på vej, kan man godt fare lidt vild når man pludselig har behov for at lave noget “bare fordi”.

2 børnebørn på vej

Jeg er velsignet med børnebørn. Lige nu har jeg 2 som jeg er Mormor til og 1 som jeg er bonus-bedstemor til. I denne måned får jeg endnu et bonus barnebarn og til januar kan jeg sige at jeg er Mormor til 3 – se DET er mange børn og hvor er det dejligt 🙂

Jeg vil gerne glæde med mit håndarbejde

Jeg har allerede lavet en hel del, både hæklerier og strikkerier. Jeg er glad når jeg bliver spurgt, for findes der noget bedre end at kunne glæde andre med sit håndarbejde? Men nu er jeg pludselig gået kold.

Når jeg går i stå i mit håndarbejde, så står det hele stille og at gøre noget færdigt er som at kæmpe mig gennem en snestorm, det er hårdt, fysisk hårdt og dræner energier, som jeg hellere vil bruge på at være glad og have overskud.

Jeg mærker behovet for at kaste mig ud i sjove hæklerier, ikke til nogen bestemt, bare fordi jeg har lyst.

 • At strikke noget nyt til mig selv
 • Færdiggør den trøje, der kun mangler et par ærmer
 • Strikke på mit mønstersjal, som jeg hygger mig med og som er smertelindrende fordi det kræver koncentration
 • Strikke et nyt tørklæde til vinter
 • Gøre blusen til Rose færdig, der nu har ligget i 1½ år, men som rent faktisk passer hende nu 🙂

At gøre status og holde pause

Det er nu, jeg skal passe på mig selv og min glæde ved håndarbejde, slippe de ting, der fylder for meget og gøre status over min tid.

Der er ingen der skal have dårlig samvittighed over det jeg laver, heller ikke være bange for at spørge til mere, men lige nu er det mig-tid og så må resten komme på min TODO liste, for glæden og lysten kommer helt sikkert igen <3

Lige nu mangler jeg kun at lave det øverste ophæng til en uro og montere en køredragt, den sidste skal først tage i brug til januar, så den må gerne ligge lidt 🙂

Hvordan gør du?

 • Har du også projekter til andre samtidig med ting til dig selv?
 • Hvordan prioriterer du disse projekter for at holde en balance, eller fungerer det bare uden at tænke over det?

Skriv og fortæl, måske med tip til hvordan jeg kan finde den balance.

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/hvordan-prioriterer-du-dit-haandarbejde/

3 kommentarer

  • Dorte on 3. oktober 2017 at 18:46
  • Svar

  Jeg laver aldrig noget på bestilling. Mine børn og min brors børn kan få lov at ønske. Hvis jeg siger ja er det uden deadline. Jeg har altid gang i mange ting på en gang. Jeg laver det som jeg har lyst til. Det kan være hækling i dag og strik i morgen. Til andre tider vil jeg så gerne have et projekt færdigt at jeg kun laver det. Jeg laver ikke nogen krav til mig selv med hensyn til gaver. Der bliver kun givet hjemmet lavet gaver som jeg har lyst til at lave og kun når jeg har lyst. Projekter jeg ikke længere har lyst til bliver pillet op.

  • Lajla Wolff on 3. oktober 2017 at 07:34
  • Svar

  Hej Marianne. Jeg får aldrig begyndt på alt det, som jeg gerne vil lave til mig selv. 5 børnebørn, hvor de 2 er drengetvillinger på snart 3 år, og en lille pige på 5 mdr. De kommer naturligvis i første række.
  Så kommer der lige en bestilling til en babyshower eller bryllup. Fødselsdagsgaven til veninden. Noget jeg absolut må lave, som jeg har set på Pinterest. Så tilbage til julegaverne.
  Har altid både et strikketøj og et hækletøj igang, så jeg kan veksle lidt imellem det.
  Det kan være rigtigt stressende at være så glad for håndarbejde.
  Lige nu er der gang i 2 Rasmus Klump sweaters, en heldragt i norsk mønster, en krokodille til veninden.
  Mangler 4 par sokker og et virussjal.

  Startede i år i juli måned på julegaverne, men det er åbenbart heller ikke tidligt nok

  • Anna Rabjerg on 2. oktober 2017 at 21:12
  • Svar

  hej Marianne. Jeg laver nok en køn blanding. Laver til andre når jeg bleiver spurgt, ellers laver jeg ud fra min opskrifte bunke. Så står de på hylder og kasser, lige klar når jeg skal bruge en gave =) Jeg skal helst have noget i hænderne hele tiden .. KH Anna

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.