Hvor bor din Gud?

Skriv en kommentar
Del med verden:
Köln domkirke

Köln domkirke

Sikke en titel, ikke?

Her til aften havde jeg en snak med min søn, Nikolai, der er 19 år gammel og imod alt der har med religion at gøre, lige meget hvilken trosretning.

Det er en svær snak at have, for jeg mener ikke at der er nogen der har ret eller ikke, men bare at det er en personlig ting, som man skal respektere, dog ikke når det går imod menneskerettigheder eller når der gribes til vold og terror.

Selv kristendommen har vold og ødelæggelse i baggagen og hvorfor? Jeg fatter det ikke og min egen religion har jeg det også lidt svært ved.

Jeg er vokset op med kristendom og er måske det min søn vil kalde hjernevasket 🙂 Jeg har svært ved at tro på Gud og jordens skabelse, for videnskaben har jo bevist det modsatte, fred med det – i bund og grund er det jo lidt lige meget – vi er her.

Jeg tror på et liv efter døden. Både fordi jeg gerne vil tro på at vi skal ses igen og det gør døden lettere at magte, men også fordi jeg tror på at der er mere mellem himmel og jord end vi lige kan se og for det meste føle.

Jeg går ikke i kirke, anden end til jul engang imellem. Min Gud, hvis han findes, har ikke brug for at man tilbeder ham, han er altid hos os.

Vi har været i Köln 4 gange nu. De første 3 gange var for at komme til nytårs koncert med André Rieu. Min musiksmag spænder vidt og det her, ja det måtte opleves og det var en stor oplevelse.

Tilbage til Gud 🙂

I Köln er der den mest forunderlige, store domkirke. Fotografen har ikke taget billeder af den udenfor, for den er fotograferet så mange gange, at det ikke kan gøres anderledes eller bedre 🙂
Første gang jeg så den, første gang jeg trådte ind gennem døren..  var mine tanker: “Hvis Gud findes, så bor han her” .. det kan simpelthen ikke beskrives den følelse man får.

I år da vi besøgte kirken, da var mine følelser anderledes. Jeg sad på en bænk derinde og kiggede rundt og begyndte at se alle de billeder og udskæringer af lidelser. Sådan er min kristendom og min Gud ikke, det er kærlighed, tilgivelse og omsorg. Jeg tænkte også på alle de mennesker, der slavede for at bygge kirken, hvor mange der måtte dø for at kirken kunne blive så stor og så høj, hvor de måtte have ødelagt deres kroppe af de tunge sten og det hårde arbejde – og for hvad?

Jeg vil stadig nyde at besøge domkirken i Köln, fremover for arkitekturen og ikke for at besøge min Gud, han er jo lige her og behøver ikke flotte rammer 🙂

Pas på jer selv og vær gode ved hinanden.

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/hvor-bor-din-gud/

2 kommentarer

  1. Kært barn har mange navne og jeg har det som dig, jeg behøver ikke et sted eller et hus at søge for at finde min Gud, min tro, mit frirum, min frelser, min lykke, der er i mig og det gode jeg oplever hver dag gennem mine børn, mit studie og mit liv er for mig det der gør min tro stærk.
    Min tro på det gode og det anerkendende og på at hvis vi giver får vi også igen.

    1. Godt skrevet!

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.