Hepper på Trunte og Jan

Skriv en kommentar
Del med verden:

Heppekor

Nu skal du så lige forestille dig at du hører verdens største heppekor, der pifter, råber og skriger opmuntrende af Trunte, der stoppede med at ryge i september sidste år og som stadig er ikke-ryger, men specielt højt af Jan, der i dag fejrer dag 5 som ikke-ryger. Jan bruger rå viljestyrke og læser Allen Carr – du er for sej!

Et tip fra Allen Carr er at regne ud hvor meget du egentlig sparer, resten af dit liv, ved at holde op med at ryge – det er X. Hvis man får lyst til en smøg, skal man bare tænke på at prisen for den ene smøg er lig med X. I mit regnestykke koster den næste smøg ca. 500.000 kr.

 

Hvis prisen på cigaretter ikke stiger (og det gør de jo), vil mit regnestykke se sådan her ud:

 • 1 år = 14.600 kr. (det er ca. prisen på en hel sæsonplads til campingvognen)
 • Til min 50 års fødselsdag (5 år fra i år) vil jeg kunne holde fest for 73.000 kr.
 • Når jeg bliver 60 kan jeg invitere min familie med på luksusferie for 219.000 kr.
 • Hvis jeg er så heldig at blive 80 år gammel, vil jeg kunne testamentere 511.000 kr. til min hamster 🙂

Hvis vi nu siger at, igennem min ryge-karriere, en pakke cigaretter i gennemsnit har kostet 25 kr. så har jeg smidt omkring 274.000 kr. i toilettet…

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/hepper-pa-trunte-og-jan/

5 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Jan Larsen on 8. januar 2012 at 01:05
  • Svar

  Hej og godaften Tulle 🙂

  Jeg kan se jeg rodede lidt rundt i Tulle og Trunte igår, sorry;)

  Jeg har haft det fantastisk i dag, Jeg har nået en masse af det der var på programmet og har kun tænkt minimalt på at ryge. Dejlig dag.

  Ja jeg får motioneret, jeg har været ude at løbe her til aften sammen med min datter på 12 år. I morgen formiddag skal jeg til fodbold fitness- ja det lyder åndsvagt, men det er fodbold for alle os gamle tosser på +35 der gerne vil spille fodbold, men kun for motionen og hyggen, Jeg startede på det efter sommerferien, men faldt fra da vi skulle til at spille indendørs efter efterårsferien. Nu i rygestoppets anledning begynder jeg igen, jeg synes nemlig det er skidesjovt.
  Jeg er også begyndt i fitness center, det er planen at jeg vil gøre det et par gange om ugen, og så suppleret af lidt løbeture. Alt det her motionshalløj er jo noget jeg har tænkt meget over, skulle hjælpe mig igennem rygestoppet, Jeg dyrkede meget sport i mine unge dage, men har været meget ustabil i årene jeg har røget, det skal der laves om på nu, selvfølgelig håber jeg også at genvinde lidt af fordums styrke, inden det er helt forsent. 😀
  Og bare rolig, jeg er 44 år gammel og i ikke særlig god form lige nu, så jeg bygger det stille og roligt op, så kroppen kan følge med. Men jeg må sige det hjælper mig meget, og man har det fantastisk bagefter.

  Mht opmuntringer fra baglandet, så støtter mine 2 børn mig meget. De synes det er det bedste i verden at farmand har skippet smøgerne. De er jo også en meget direkte årsag til at jeg har taget beslutningen. Det er alstå fandens useriøst at stå med en smøg i munden, og sige til ungerne, de skal lade være med at ryge når de bliver store. Freja er 12 år som sagt og Malte er 10. Så det føles helt rigtigt.
  Fruen støtter mig også 100%, men hun er selv storryger, så den er lidt svær. Jeg har selvfølgelig forsøgt at få hende med på vognen, men hun slås med en hel masse andet møg.og har ikke overskud til et rygestop lige nu, jeg håber jo på det kommer, og håber det virker posetivt på hende at det nu lykkedes for mig, for det kommer til at lykkedes for mig denne gang.

  Jeg har ikke røget på mit job siden foråret 2008. Der blev der indført rygeforbud på matriklen, så vi skulle gå ind hos naboen for at ryge. Det synes jeg bare blev for bøvlet, så jeg stoppede med at ryge på jobbet på det tidspunkt (jeg kunne også sagtens nå at indhente det forsømte når jeg fik fri). Jeg begyndte istedet at bruge tyggetobak (lakrisal, oliver twist) når jeg var på job. Også noget klamt noget at rode sig ud i.
  Men selvfølgelig støtter kollegaerne også.
  Nej-jeg mangler bestemt ikke opbakning.

  Jeg har idag forsøgt at få en veninde med på vognen også, vi har prøvet at stoppe sammen før, uden at det lykkedes, men hun er heller ikke motiveret lige nu.

  Nå, men jeg føler mig fantastisk godt tilpas, og tror på det jeg har gang i, og kan imorgen aften sige både 7 dage og 1 uge, jeg kan selv vælge…

  rigtig mange hilsner og fortsat god weekend

  Jan

   • on 10. januar 2012 at 09:10

   Hej Jan

   Jeg er sikker på at motionen er en vigtig brik i et rygestop og at finde noget man samtidig syntes er sjov, må være rigtig fedt.
   At blive støttet er en anden vigtig brik. Selv når resten af omgangskredsen er holdt op med at kommentere hvor sejt det er, så fortsætter mine børn med at vise hvor meget det betyder for dem. Det gør dine også og det er med til at man får styrke til at fortsætte.

   Da rygeforbudet kom var jeg allerede holdt med at ryge indedørs. Min kæreste, Flemming, stoppede med at ryge for ca. 5 år siden og samtidig gik jeg undendørs. Jeg kan godt forstå at han ikke ville have det inden for dørene og jeg kunne heller ikke tåle lugten af røg. Jeg har derfor været vant til at ryge udenfor i mange år og kunne heller ikke ryge de steder hvor jeg fik at vide at det var ok.

   Som du skriver, kan man ikke få nogen til at forsøge et rygestop hvis de ikke er top-motiverede, man skal heller ikke forsøge. Man skal heller ikke få dem til at føle at de er dårligere mennesker af den grund (ved jeg godt at du ikke gør), det gavner ingen. Jeg er sikker på at din kone nok skal følge efter når hun får styrken til det, du er et rigtig godt eksempel på hvor godt det er og hun kan heller undgå at se hvor stolte jeres børn er af dig og dit projekt.

   Jeg vil selv forsøge at komme videre med Allen Carrs bog, da jeg efterhånden har fundet frem til at der ikke er noget galt med hverken mit hjerte eller lunger, det er simpelhen panik-angst på et eller andet plan. Jeg tror det måske er fordi jeg i alle de år er blevet pumpet fuld af edorfiner fra nikotinen og derefter fra Champix, nu skal jeg lære at leve på et normalt niveau og finde andre måder at producere dem på. Her er motion en super kilde til endorfiner, jeg skal bare finde ud af at aktivere mig selv 🙂

   Jeg vil, her til sidst, lige tilføje at det betyder meget for mig at høre hvor godt det går dig. Lørdag var jeg virkelig spændt på at høre om weekenden blev for svær for dig og nu venter jeg hver dag på at læse din positivitet. Det betyder ikke at du ikke kan dele ud af posen hvis der kommer malurt undervejs, det er der også plads til 🙂

   Røgfrie kram fra Marianne/Tulle

  • Jan Larsen on 6. januar 2012 at 23:51
  • Svar

  Øhh – glemte jo helt at kippe med flaget for Tulle, det er hermed gjort, skarpt forfulgt af et kæmpe held og lykke fortsat:D

  Jan

  • Jan Larsen on 6. januar 2012 at 22:57
  • Svar

  Altså, altså 😀

  Sikke en overraskelse, heppekor og alt muligt, hvor er det fint, 1000 tak skal du have;) Nu er du altså selv ude om det, nu kigger jeg forbi i morgen også….

  Det er altså en god ide at støtte hinanden på nettet, det virker bedre end jeg havde forestillet mig. Du virker også som om du har det bedre idag.

  Jeg har idag haft den største krise indtil nu, og jeg har kun været igang i 5 dage hmm. 5 dage lyder af så lidt i forhold til dine “flere måneder”.

  Jeg har haft svært ved at styre tankerne idag, så du skal vide at det var rigtigt godt at komme herind og få din støtte. Thanks 🙂

  Det gode ved det er jo, at jeg udemærket godt er klar over at der kommer sådan nogle dage, det var jo en stor del af det jeg tænkte over i de sidste måneder af 2011, da jeg forberedte mig. Så det er bare med at holde sig i gang, jeg læser i bogen, går ture og har en helt klar plan for hvad der skal foregå i weekenden. så det skal nok gå, og du og din blog er altså en helt klar støtte også, hvor er jeg glad for at jeg kiggede ind.

  Lige straks så har jeg nået 1 uge uden røg og selv om tankerne driller, er jeg topmotiveret, jeg vil bare så gerne blive fri.

  Du får lige et rigtigt højt brøl tilbage fra heppekoret, fordi du har denne side og fordi du er en uvurderlig støtte og selvfølgelig fordi du er skide god til IKKE at ryge.

  Tulle, vi skal nok klare den vi to, vi tales ved i morgen.
  NO SMOKING
  fra Jan

   • on 7. januar 2012 at 10:25

   Hej Jan

   Jeg håber at du sørger for at indkassere opmuntringer fra dine omgivelser – det er SÅ vigtigt når man holder med at ryge. Du vil sikkert også finde at nyhedens interesse hurtig falmer og folk glemmer at rose dig. En klog mand, der hedder Torben, skrev engang til mig at løsningen på det er at slå øjnene ned og sige at du har “såmænd også tænkt på at starte igen – synes det er for kedeligt, der var sgu da gang i den før” ;o)

   Der er oppe-dage og nede-dage, men det er der jo også “i det virkelige liv” – vi skal nok klare det. Dine 5 – i dag 6! – dage som ikke-ryger er rigtig mange, og du skal være så stolt og så glad for hver eneste time, minut du ikke ryger.

   Jeg er begyndt at kigge meget på de rygere, som jeg møder på min vej. Hvor ser det egentlig dumt ud og hvor må det være træls at stå udenfor hele tiden. Jeg syntes også at folk lugter grimt og det er vi fri for – vi hellige.. haha.

   Rart at høre du hænger i. Glæder mig til at høre om din weekend. Får du motioneret? Det må egentlig være en rigtig god ting, for det udløser også endorfiner – dem mangler jeg lidt for tiden.

   Rigtig god lørdag til dig!

   Hilsen Marianne / Tulle

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.