Hæklet djævlehue – dansk opskrift

Del med verden:
Hæklet djævlehue

Hæklet djævlehue

Jeg er med i en gruppe på Facebook, hvor det handler om at hækle. Her var der en, der efterlyst en hæklet djævlehue.

Jeg har fundet en på engelsk og oversat den til dansk.

Den er lavet af Dori.

Jeg har selv hæklet den for at sikre mig at jeg oversatte korrekt og den er meget let at gå til. Hvis du er i tvivl om noget, må du meget gerne spørge 🙂

Størrelse afhænger af garntype og nål størrelse – prøv dig frem.

Rigtig god fornøjelse!


Opdatering

Gitte Gregersen skriver:

Jeg har påtaget mig at lave huer til nyfødte, altså velgørenhed. Jeg har udvidet den ved at:

Jeg stopper med udtagning ved de 55 m. men på 8. række hækler jeg 2 stgm. 2 lm 2 stgm. i gr. med 1 stgm 2 lm 1 stgm. derved kommer der en stgm. mere på hver side, jeg hækler så en eller 2 rækker mere inden rk. 12 og 13, det er nok til at den bliver 17-18 cm i omkreds. Jeg har hæklet dem i bomuldsgarn og på nål 3 og 3,5.

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/haeklet-djaevlehue-dansk-opskrift/

35 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Tina on 17. oktober 2021 at 06:21
  • Svar

  Godmorgen
  Der er mange fine opskrifter på din side. Men når jeg snart bliver farmor er djævlehuen perfekt. Men jeg kan ikke helt finde opskriften Hvor downloader jeg den??
  Rigtig god søndag
  bedste hilsner
  Tina

  1. Hej Tina
   Undskyld, jeg er så lang tid om svar og rettelser, men hvis det ikke er for sent, kan du nu hentet opskriften igen 🙂

   God fornøjelse

   Hilsen Marianne

  • Annie Bähring on 7. august 2017 at 17:35
  • Svar

  Tusinde tak for en rigtig dejlig og nem opskrift,syntes der så sød den hue.

  • Annette Treu-Nissen on 1. august 2017 at 06:54
  • Svar

  Tusind tak for en nem og let forståelig opskrift Har du et bud på, hvordan maskerne skal fordeles hvis man tager ud en ekstra omgang for at få en lidt større hue ? Jeg forsøger at lægge dem lige for første øreklap men det bliver skævt for mig. Og så du have ros for din flotte side, en mega hjælp til en nybegynder og stor inspirationsside.

  1. Hej Annette
   Hvis du kigger op i indlægget, er der en tilføjelse fra Gitte Gregersen. Her skriver hun hvordan hun gør, hvor hun laver udtagningerne. Se om det kan hjælpe dig lidt på vej. Jeg har desværre ikke selv lavet den større.
   Kreative hilsner fra Marianne

  • Claudia on 1. december 2016 at 19:41
  • Svar

  Jeg forstår ikke helt hvad du mener med du stopper med udtagning efter 55m hvis det skal være til en nyfødt. Men vil det så siger jeg i din opskrift skal springe runde 6 over eller kan jeg følge opskriften helt?

  Mvh Claudia

  • Lene Rosenqvist on 28. oktober 2013 at 19:19
  • Svar

  Så fik jeg langt om længe hæklet den fine hue… Med rettelser… Den har kun stået og ventet i ca.6 mdr… Håber min venindes lille bebs kan passe den, når hun kommer til verden om 1md. 🙂 tak for spændende og inspirerede blog 🙂

   • on 4. november 2013 at 09:22

   Hej Lene
   Man kan jo ikke nå det hele men dejligt at du nåede det.
   – nyd stilheden den næste måneds tid, men glæd dig også til at den bliver brudt <3

  • Lisa on 9. oktober 2013 at 15:26
  • Svar

  Hej

  Jeg har aldrig hæklet før, så denne søde hue bliver mit første projekt. Hvilken str nål skal jeg bruge?

  Mvh Lisa

   • on 16. oktober 2013 at 07:21

   Hej Lisa
   Du skal bruge en hæklenål der passer til dit garn, det kan du gerne se på banderolen. Husk at vælge et lidt kraftigere garn og så skal du lave lidt ekstra omgange har jeg hørt 😉

  • Charlotte on 19. september 2013 at 12:42
  • Svar

  Jeg har som mit første hækle projekt hæklet denne fine hue men som de andre skriver meget lille, jeg er også meget interesseret i at høre hvad jeg gør efter runde 5b og frem for at få det til at passe.
  Super skøn blog

   • on 22. september 2013 at 19:08

   Hej Charlotte
   Prøv og læs Gittes kommentar længere oppe og se om det kan hjælpe dig på vej 🙂

 1. Jeg er i gang med din fine hue, men tilføjer også lidt flere runder, efter nummer 5. Jeg hækler med noget super skønt garn i uld/polamid, men det er ret tyndt, så kunne godt se efter runde 7, at jeg var nødt til at pille op og tilføje lidt ekstra vidde osv.

  Mit spørgsmål er så; Hvad gør jeg med min “nye” rundt 6 og fremad? Nu passer det antal masker du har skrevet jo ikke! Jeg er ikke vant til, at lave om i opskrifter, så er lidt forvirret 🙂

  I øvrigt skøn blog du har dig! Er helt ny herinde, men hvor har du bare mange fine opskrifter 🙂

  1. Jeg fik styr på det og har fået den fineste hue ud af det 🙂

   • on 22. september 2013 at 19:07

   Hej Frøken Fregne
   Dejligt at du ikke skulle vente på mig 🙂

  • meilinda on 11. august 2013 at 00:31
  • Svar

  Hej Tulle, mange tak for opskriften. Jeg har et spørgsmål om runde 6. De sidste stgm er der 10 eller 11 stgm? Jeg har 11 stgm :(. Skal jeg bare spring over det sidste stgm?
  Tusinde tak, meilinda

   • on 14. august 2013 at 08:41

   Hej Melinda
   Jeg plejer at sige at man gerne må klippe en tå, så prøv dig frem 🙂

  • Gitte Gregersen on 12. juni 2013 at 00:39
  • Svar

  Hej Rikke
  Jeg tror du har overset runde 8-11, hvor du skal gentage runde 7.

  Jeg kan se, jeg har skrevet at mine huer bliver 17-18 cm i omkreds, det er forkert, det er selvfølgelig 34-36 cm i omkreds.
  Hilsen Gitte

   • on 13. juni 2013 at 16:33

   Hej Gitte
   Tak for svar til Rikke 😉

  • Rikke on 11. juni 2013 at 08:02
  • Svar

  Så har jeg også fået lavet min første djævle hue, kan se jeg lige som andre synes den blev for lille! På billedet er der “7huller “, og ikke kun tre som på denne opskrift. Mon ikke man kan gentage 12. runde nogle gange??

   • on 13. juni 2013 at 16:30

   Hej Rikke
   Se svaret herunder fra Gitte – hjælper det? 🙂

  • Kamilla on 26. marts 2013 at 16:32
  • Svar

  Hej 🙂

  Jeg er i gang med huen. Jeg har købt noget lækkert alpaca/silke garn, så huen bliver en rigtig lækker overgangshue 🙂 Jeg bruger nål 3.

  Jeg ved ikke om du selv har eksperimenteret lidt med størrelsen? Jeg ville gerne nå en omkreds på ca 44 cm, men er i tvivl om hvor mange omgange af runde 5 jeg skal lave?

   • on 2. april 2013 at 08:22

   Hej Kamilla

   Jeg er bange for at du skal prøve dig frem – jeg har kun fået hæklet den som prøve på opskriften og det er også afhængig af garn, nål og hæklefasthed..

   Lad mig vide hvordan det går og om du har nogle tip til andre 🙂

  • Gitte Gregersen on 12. marts 2013 at 02:13
  • Svar

  Hej Tulle Momsemor
  Tusind tak for den skønne hue opskrift. Jeg har påtaget mig at lave huer til nyfødte, altså velgørenhed. Jeg har udvidet den ved at: Jeg stopper med udtagning ved de 55 m. men på 8. række hækler jeg 2 stgm. 2 lm 2 stgm. i gr. med 1 stgm 2 lm 1 stgm. derved kommer der en stgm. mere på hver side, jeg hækler så en eller 2 rækker mere inden rk. 12 og 13, det er nok til at den bliver 17-18 cm i omkreds. Jeg har hæklet dem i bomuldsgarn og på nål 3 og 3,5.
  Hilsen Gitte

   • on 12. marts 2013 at 07:39

   Hej Gitte

   Velbekomme og tak for opdateringen, den ligger jeg lige op 🙂

  • Christina on 24. november 2012 at 23:12
  • Svar

  Hej 🙂
  Jeg er også forholdsvis ny hækler. Jeg har hæklet den på alm. bomuldsgarn fra Søstrene Grene på nål 3,5. Huen har ikke taget mig mere end er par timer, så det er en nem og let forståelig opskrift. Men huen bliver noget lille – kun ca. 30 cm i omkreds. En nyfødte hovede er ca. 36 +/- cm i omkreds. Så jeg vil helt sikkert tilføje runde 5a og 5b næste gang 🙂 Men tusind tak for en god opskrift.

  Vh. Christina

   • on 26. november 2012 at 07:52

   Hej Christina
   Ja, den bliver lille og man skal nok lige få taget ud et par steder eller flere. Det vil være så dejligt hvis du vil sende dine rettelser og hvilken størrelse du får den til at passe til – det kan hjælpe andre på vej 🙂

  • Mia.R on 30. oktober 2012 at 22:13
  • Svar

  Hej hej
  Jeg er ny læser af din blog, jeg har faktisk lige her til aften hæklet “djævlehuen”. den er super sød og nem at gå til. Jeg er ny hækler, men klarede faktisk at hækle den i løbet af et par (koncentrede) timer.
  Hav en dejlig aften

  /Mia

   • on 31. oktober 2012 at 08:53

   Hej Mia

   Velkommen til 🙂

   Dejligt at høre at det gik. Hvordan med størrelse? Har du hæklet til eget barn eller til gave?
   Jeg vil meget gerne høre om garn, nål og hvilken alder den passer til, for det ser det ud til at der er behov for at få noteret 🙂

   – en dejlig dag til dig!

 2. 🙂 så har jeg forstået det 🙂 så må jeg straks i gang igen!
  Tak for hjælpen.

   • on 18. oktober 2012 at 17:07

   Super. Lad mig vide hvordan det går 🙂

 3. Hej Tulle,
  altså jeg tager en “runde 5” igen, men sådan at jeg ender med 66 stgm, og evt én til runde så jeg får 77 stgm?
  Tak for ros 🙂
  Mvh Cecilie

   • on 16. oktober 2012 at 19:45

   Hej Cecilie
   Runde 5a skal være “*1 stgm i næste 4 masker, 2 stgm i næste maske*” (66 masker)
   Runde 5b skal være “*1 stgm i næste 5 masker, 2 stgm i næste maske*” (77 masker)
   osv 🙂

  • on 16. oktober 2012 at 17:21
  • Svar

  Hej Cecilie
  Ja, den er let at gå til, flot du fik den lavet så hurtigt 🙂
  Spidserne begynder ved runde 6, det vil sige at for at få den dybere og bredere skal du fortsætte udtagningerne lidt endnu efter runde 5.
  Kan du se hvordan du kan gøre det?

 4. Hej 🙂
  Jeg er sprit ny i det her med at hækle! det tog mig dog kun 3-4 aftner at hækle denne hue…..men den er desværre blevet meget lille, nærmest dukke størrelse! Kan du vejlede mig lidt i hvor jeg skal justere op, er det garn tykkelse eller hæklenålen eller begge dele?

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping