Fyld din bamse / hæklede dyr

Monteringspude

Monteringspude

Valg af bamsefyld

Ja, sikken et kedeligt billede, ikke 🙂

Men det er faktisk et dejligt billede, for det er billig fyld til dine hæklede dyr.

I tidernes morgen købte jeg halv-dyrt bamsefyld i Stof2000 i Randers, det var lækkert, blødt og ikke så syntetisk som jeg forventede, kramme kvalitet.

Udløbet for bamsefyld købte jeg en monteringspude i Stof og Stil i Tilst. Puhadada det var noget så syntetisk. Det var fyld med små tråde der fløj om ørerne på mig og var rigtig svært at fylde med.

Ved et besøg i en eller anden hobby butik, købte jeg noget andet bamsefyld, også halv-dyrt. Denne gang var det godt nok blødt, men det var vattet, altså som vat.

Når jeg fyldte med det, blev det stampet, klumpet og tungt.

Jeg gik igen i Stof2000 i Randers, men de var løbet tør for bamsefyld, i stedet anbefalede hun mig at købe en af deres monteringspuder. Klog af skade var jeg meget skeptisk, men da hun lod mig få en krammetest, ja så var jeg solgt og ganske rigtigt – det var rigtig godt fyld.

Ved Mosekonens krea-møde i Brande, kom jeg til at snakke med Tanja, fra Tanjas Verden, hun anbefalede Ikeas monteringspuder, der var meget billige. 400 gram for 15 kroner. Jeg var jo selvfølgelig stadig skeptisk, så Tanja var så flink at sende mig en prøve og så var jeg solgt igen :)

I øjeblikket sidder jeg og døjer med det syntetiske fyld, for jeg har ikke mere af det gode, men så snart jeg kommer forbi Ikea i Århus, så skal der købes puder, ikke kun til mig, men også til Tove Mosekone, der har langt til nærmeste Ikea 🙂

Hvad bruger du selv?

Gode råd til når du skal fylde dit dyr

Jeg har læst meget omkring det at fylde hæklede dyr og her er lidt af det, jeg har fundet ud af

 • Et sted læste jeg at når man fylder, skal man fylde godt og så fylde lidt mere
  Den stemmer jeg ikke for, for det gør at maskerne strækker sig og man så kan se fyldet
  I stedet forsøger jeg at fylde så dyret holder formen, men ikke så stramt at maskerne strækker sig
 • Vælg godt fyld der ikke er fuld af tråde, der kommer ud af det hæklede dyr
  Det har du jo lige læst en masse om
 • Forsøg at fylde dyret med én stor klump i stedet for en masse små klumper
  Det giver en glattere overflade
  Hvis du skal efterfylde, skal du forsøge at gøre det i midten af fyldet, på den måde presser du det ud, uden at det klumper
 • Fyld alle dele før du syer dem på
  Hvis du fx skal fylde ben, arme og andet hvor der er mere end en af slagsen, så fyld dem alle på én gang, før du syer dem på,  på den måde bliver de ens fyldt.

Har du andre gode råd?

Værktøj

Fødselsdags flag på plastpind

Fødselsdags flag på plastpind

Ja, det er en god ting at have et værktøj til at fylde med, til at skubbe fyldet ind i alle krogene og til at hjælpe med tynde dele, der skal fyldes.

Hvad bruger du selv?

Jeg har min uundværlige, dejlig, flag-pind 😉 Du ved, de der lidt større flag man sætter udenfor til fødselsdage, der har jeg klippet pinden over, så den er en smule takket i den ene ende, den fungerer fantastisk godt til formålet 🙂

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/fyld-din-bamse-haeklede-dyr/

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping