Fru Månefjæs, julestemning og Panduro

Skriv en kommentar
Del med verden:
Fru Månefjæs

Fru Månefjæs

Den opmærksomme læser vil vide at det ser ud til at jeg har sygdommen Polymyalgi. Det er en betændelsestilstand i musklerne og behandles med Prednisolon, der er et binyrebarkhormon præparat.

Sygdommen brænder normalvis ud efter et par år (når man er heldig og det er jeg selvfølgelig). På grund af bivirkninger er det vigtigt at tage så lav en dosis af Prednisolon som mulig, men lige i øjeblikket ser det ud til at der skal 15mg til for at holde mig ok-smertefri, jeg skal gerne under 10.

Ved doser over 10mg er der vægtøgning og udvikling af måneansigt, hvilket betyder at man får en del mere fedt i ansigtet, der bliver rundt..

Det er det sidste, som jeg har meget svært ved i øjeblikket. Vægten stiger uden der er grund til det og det tal, den viser, har jeg aldrig set før – det skræmmer mig og gør mig utrolig ked af det.

Jeg skal virkelig have bearbejdet min holdning til den her sygdom og det, der følger med. I øjeblikket starter dagen med tårer når jeg ser mig selv i spejlet om morgenen og når jeg fanger mit spejlbillede i løbet af dagen – det er slet ikke mig..

Jeg tror jeg skal tage det med min psykolog i morgen, hvordan man kan leve med sådanne fundamentale negative ændringer, acceptere at sådan er det bare lige nu.

Fotografen siger at selvom Prednisolon er noget gift, så er det tros alt bedre end jeg havde det før jeg fik det og det er også sandt. Han har selv KOL og får også gift for at få luft, men det er altid bedre end alternativet..

Julehygge, eller mangel på samme

Julehygge, eller mangel på samme

I lørdags var det 1. december, i går 1. søndag i advent. Specielt i går havde jeg ondt af mig selv. Jeg kunne læse på blogs og på Facebook hvordan der blev julehygget rundt omkring – her er der ikke meget julestemning endnu – men jeg forsøger.

Jeg bor med Fotografen og min søn Nikolai, der er 19. Dem er der ingen julehygge i. Det forstår jeg godt, det er jo mænd 😉

Det er mig selv, der skal skabe det og det skal nok komme, for jeg gider ikke være ked af det i år, julen er glædens tid og det skal det også være for mig, der elsker julen så meget 🙂

Jeg har været virkelig sur på Creative Company, hvor jeg i onsdags bestilte papir til kræmmerhuse og stjerner og papirstrimler til at flette stjerner med. Det er ikke kommet endnu. Var det kommet før weekenden, kunne jeg have hygget lidt med det i går – øv!

Alle mine nisser ligger i kisten og råber på at komme ud – det skal de nok komme, men ikke før jeg kan mærke det – du ved, julestemningen…

Er du selv i julestemning? Hvis du har overskud, må du meget gerne sende lidt denne vej!

Panduro Hobby

Panduro Hobby

Dagens optur? Jeg skal i Panduro Hobby, Århus, med datter Janne i dag – uden barn 😉 Jeg skal helt sikkert have noget til en ny række Tilda’er, men mon ikke der også falder andet i kurven?

Hav en dejlig dag – tros ynk er jeg ok 🙂

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/fru-manefjaes-julestemning-og-panduro/

10 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Åhhh kære Marianne.
  Jeg kan vist ikek rigtig komme med trøstende ord i forhold til din sygdom, men jeg synes det er flot, at du får sat ord på det og arbejder hen mod accept. For mig er det en kæmpe befrielse at acceptere istedet for at leve i frustration.
  Lyder som en hyggelig tur du skal på til Panduro.
  Julestemning og julepyntning ?
  Uha… jeg er ikke kommet igang endnu. Det eneste jeg endnu har fået gjort, er at hente de troldegrene ind, som jeg fik foræret i sidste uge. og vandet min jeriko rose.
  Grenene skal op på et tidspunkt og det skal mine strikkede nisser også.

  Pas på dig selv, du gæve kvinde

  1. Hej Tove

   Det behøver du heller ikke, jeg skulle bare lige rase ud – tror der er for meget i hovedet for tiden 🙂

   Du har helt ret, det er accept der skal til og den skal nok også komme, tror bare jeg forventer for meget af min vidunder-medicin – hvis der skal være så mange bivirkninger, så kræver jeg også at være smertefri 😉

   Det VAR en dejlig tur og jeg fik handlet alt for meget, men pyt, det er et alternativ til at ryge eller spise chokolade – det gør mig glad og nu ligger tingene på hylderne i mit krea-værelse hvor jeg kan gå ind og nyde alle farverne 🙂

   Jeg må indrømme at jeg, efter en tankefuld køretur i dag, skammede mig lidt. Jeg har det jo godt og jeg kan vælge at skabe lige præcis den jul jeg ønsker mig. Det er omvæltningen, det at ens børn bliver store og flyver fra reden – man kan ikke genere dem mere med nisser i oktober 😉

   Utrolig med den jeriko rose – at den kan holde på liv midt i tørken 🙂

   Nu glæder jeg mig bare til at mit papir dukker op så jeg kan hygge lidt – så begynder det nok at hjælpe 🙂

   En dejlig aften til dig <3

 2. Hej Marianne.
  Sikke dog træls det lyder, og jeg kalder ikke det du skrev ynk. Men frustration du have brug for lige at komme af med. Og for mig bliver tingene nemmere når jeg lige har fået rum til at brokke mig og skælde lidt ud. Så føles det ikke helt så tungt. Jeg håber det er lidt lige sådan for dig 🙂

  1. Hej Tanja

   Tak for din kommentar og du har helt ret – total frustreret, men sådan er det heldigvis ikke altid 🙂

   Ja, der kom damp ud af ørerne, Fotografen fik en gang “hysterisk-kælling”, tudede et par spande og så gik det bedre 😉

   I forhold til Nanna, der kommenterer længere oppe, så er min sygdom ikke kronisk, det skal jeg lige huske på..

  • Nanna on 3. december 2012 at 10:04
  • Svar

  Hej Marianne. Hvor kan jeg bare følge dig!! Jeg får selv prednisolon i høj dosis fordi jeg lider af sygdommen Addison, så jeg har også måneansigt, overvægt, strækmærker og alt der følger med af bivirkninger. Jeg kan slet ikke klare at kigge mig selv i spejlet, da jeg er voldsom oppustet i hele kroppen, men især mit ansigt er rund som en bold. Jeg prøver dog at tænke på at det er nødvendigt for mig og at det er det indre som tæller, men pyha… Det er nemmere sagt end gjort! Dejligt at læse at du er så positiv – trods alt 🙂
  Ha’ en dejlig dag!
  Kh Nanna

  1. Hej Nanna

   Tak for din kommentar.
   Jeg har været inde og læse op på din sygdom – det er da godt nok noget hø du skal døje med! Puha.. Et eller andet sted er det jo forfærdeligt at vi bekymrer os så meget om udseendet når det jo tros alt er vores helbred, der er det vigtigste – men sådan er det jo..

   Vi er som vi er og når vi kigger rundt, så er vi nok alligevel som de fleste er, nemlig os selv og det er det vigtigste. Ved at være et godt menneske og nærværende, så ryger det runde ansigt hurtigt i baggrunden – og (sagt på en positiv dag) – det er sgu da lige meget om man er lidt rund af piller eller af mad – mere at holde af 😉

   Jeg har tilmeldt mig din blog, så kan jeg følge lidt med – er SÅ vild med dine flodheste!

   Kram fra Marianne

  • ann on 3. december 2012 at 09:13
  • Svar

  Du er utrolig. Du har det så dårligt, og alligevel formår du at sprede smil og glæde. Det gjorde du til mig i går… uden at kny. Vi kan ikke se bag folks skærme, hvordan de har det; her ville jeg have ønsket jeg kunne. Jeg sender dig nogle kærlige kram og trøstende ord om, at julen også kommer til dig 😀 og at du meget snart får det bedre <3

  Nu ved jeg ikke om du kender denne lille, "svenske" elefant, men et link får du i hvert fald.

  http://www.bloglovin.com/frame?post=648223595&frame_type=a&blog=3266747&link=aHR0cDovL3N2ZWFzcHVua3QuYmxvZ3Nwb3QuY29tLzIwMTIvMTIvZW4tbGl0ZW4tcHJlc2VudC5odG1s

  Kram

  1. Hej Ann
   Sådan noget må du ikke skrive til en “er-lige-kommet-af-lykkepiller-og-bærer-følelserne-uden-på-tøjet” type som mig.. ha ha.. sidder her og tuder, skam dig!
   Du er så sød. Vi er alle sammen skæbner og helt almindelige mennesker, men glæden for livet og alle omkring os, den skal vi passe på og værne om.
   Jeg er en dråbe i vandet og har det super godt hvis vi skal ud og sammenligne – nogle dage er bedre end andre, men smilet – det er der sgu ingen der skal tørre af mig 😉
   Tak for elefanten – den er da bare dejlig og er lagt i projektkurven – der er ved at være nok til et helt liv!

 3. Hej Maranne. Uden at skulle være vildt klog på livet og heller ikke på din situation, så ved jeg med mig selv, at der er mange svære ting, som man kan leve med og komme videre. Ikke at det er let hver dag, men det går! Uden at gå nærmere ind i det, så er jeg kommet igennem mit livs krise, og lever med det i dag. Bonusser ved min særlige krise er, at jeg i dag tager tingene, som de kommer, jeg er en mere åben person, jeg kan hjælpe andre i kriser, jeg er meget meget tolerant overfor folks valg i livet osv. Dette lever jeg højt på! Sådan har jeg det, og måske kan du bruge lidt at det! Kh Charlotte

  1. Hej Charlotte

   Tak for din dejlige kommentar og jo, du kan tro jeg kan bruge det.
   Jeg føler også at jeg er blevet meget mere tolerant over for andre mennesker og tænker meget over det at man ikke skal dømme andre før man har levet deres liv – og det liv er alt for kort til alle de uvæsentlige ting 🙂
   Jeg er normalt ikke et pylle-menneske og har brede skuldre, derfor føler jeg heller ikke at jeg belaster andre, når jeg lige lukker damp ud engang imellem – det er jo også mig og mon ikke det er rart for nogle mennesker at se, at alt ikke altid er grønnere på den anden side 😉
   Hav en dejlig dag og velkommen “på den anden side”!

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.