Kategori: Madlavning

Chili- og lakridsmandler – øv rengøring

Chilimandler og lakridsmandler

Da jeg kom hjem fra min tur til Århus i dag, mindede Nikolai mig om at jeg ville lave chilimandler og jeg gik strakt i gang. Vi får altid et æble og en lille håndfuld nødder om aftenen og vores Tysklands beholdning er sluppet op. Tove, fra Mosekonens puslerier, fik mig i gang med at …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/chili-og-lakridsmandler-ov-rengoring/

Lakrids mandler á la Mosekonen

Lakridsmandler á la Mosekonen

Tove, fra Mosekonens puslerier, har leget lidt med opskriften på saltede mandler fra Hjerteforeningen. Tove har blandt andet lavet chili mandler – de forsvinder lige så hurtigt som jeg kan lave dem her hjemme 🙂 Som en videre udvikling, er der nu også kommet en opskrift på lakrids mandler fra Tove.. jeg elsker dem! Jeg …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/lakrids-mandler-a-la-mosekonen/

Lidt om brød, fryser og smeltet plastik

Min nye skabsfryser

Jeg har ikke fået taget billeder af mine brød, så derfor får I dette her. Det er også en serviceoplysning til alle jer, der tit spekulerer på hvordan en fryser ser ud indefra når døren er lukket 🙂 Min nye skabfryser der er skyld i at jeg bager brød til den store guldmedalje – noget …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/lidt-om-brod-fryser-og-smeltet-plastik/

Se lige min surdej!

Maximilla den Syrlige – Max / Kvalimad opskrift – Efter 1 døgn

Jeg var faktisk ved at opgive endnu engang og tænkte på at starte en ny portion op. Fotografen og Nikolai kommenterede også at begge portioner så døde ud. Jeg havde flyttet dem til vores bryggers, tændt lidt for varmen og lukket døren – i forsøget på at optimere luften for dem – men måske var …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/se-lige-min-surdej/

Surdejs masse-produktion

Maximilla den Syrlige - Max / Kvalimad opskrift - Opstart

Ja, jeg tænkte jo her i aftes, at jeg da lige så godt kunne sætte endnu en produktion surdej i gang, og denne gang følge en anden fremgangsmåde. På den måde kommer jeg ikke til hele tiden at skulle vente flere dage hvis en af mine surdeje går til – og så er jeg faktisk …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/surdejs-masse-produktion/

I lære som husmor: R.I.P. Surdej

R.I.P. Surdej

Ak ja, sådan kan det gå. “På dette tidspunk skal din surdej syde og boble lystigt som lava“… Hmm.. jeg kiggede godt efter. Jeg tog den helt op til lyset for at være sikker. Jeg brugte min sparsomme fantasi – men – der var slet ingen liv – min surdej var død, færdig, ubrugelig… Træls …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/i-laere-som-husmor-r-i-p-surdej/

I lære som husmor – nu med surdej

Surdej i bageskål

Det har været en meget lang dag for mig i dag, men fuld af gode oplevelser. Som en indskudt bemærkning skal lige siges at jeg pt. er ved at trappe ud af mine lykkepiller og det giver maniske perioder og det har jeg udnyttet lidt i dag 🙂 Til morgen fik jeg hæklet mine 8 …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/i-laere-som-husmor-nu-med-surdej/

I lære som husmor

I lære som husmor

Jeg har aldrig lært at lave mad og desværre går tingene gerne galt hvis jeg forsøger mig ud i kunsten eller kaster mig over bagning, som jeg ellers tit har lyst til. Det er Fotografen der står for madlavningen herhjemme. Nu har jeg så bare fået lyst til at prøve at lave eget rugbrød, med surdej …

Læs mere…

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/i-laere-som-husmor/

Marianne Topping - Danske hækleopskrifter - Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov