Awards fri zone?

Skriv en kommentar
Del med verden:
Ingen Awards tak

Ingen Awards tak

“Awards fri zone” eller “Ingen Awards tak” ser man tit rundt omkring på blogs. Jeg har ikke tænkt så meget over hvorfor – ikke før jeg selv fik en Award.

Min kom fra Mosekonen og jeg er rigtig glad for den. Jeg valgte selv at takke ja og har den også sat ind på min blog.

Hvad jeg ikke lige havde tænkt så meget over, var det der var skrevet med småt 🙂

Man skal finde 4 andre blogs, der fortjener en Award. Jov, det i sig selv er aldrig et problem. Alle de blogs, der er på min “Jeg læser også…” liste fortjener en Award – ellers læste jeg dem ikke for det tager jo en masse tid..

Men de 4 skulle have mindre end 100 faste læsere. Hmm.. det skulle jeg først til at finde ud af og det er altså ikke altid let når en blog ikke bruger “Google connect” som jeg f.eks. ikke gør.

Det lykkedes mig at finde frem til 4, og som sagt – de fortjener det ligesom alle de andre blogs. Problemet er bare at en af dem ikke skriver for at være social men for at få tanker ned og ud. Hun har selvfølgelig også sagt nej tak og det forstår jeg fuldt ud.

En mere har sagt nej tak og igen, med fuld respekt for det. Jeg spurgte ikke først 🙂

Nu kan jeg så fortælle at jeg efter 3 løb tør for emner og måtte i gang med at søge efter blogs, der både opfyldte kriterierne men også havde mindre end 100 faste læsere. Jeg fandt tilfældigvis en, som jeg syntes var helt genial og hun fik den sidste.

Problemet er at vi jo alle har en liste over de blogs vi gerne vil følge med i. Engang imellem finder vi en ny og lige sådan er der måske en der ryger af listen. Men vi skal vel ikke tvinges ud i at finde en blog, bare for at “kunne komme af med en Award”?

Jeg snakkede med min datter om det i dag og var enige om at disse Awards har mistet deres betydning. Er det ikke blot blevet et slags kædebrev? Selvfølgelig tænker vi over det når vi giver dem væk, men vi gør det jo ikke altid fordi vi i længere tid har tænkt at den person fortjener noget specielt?

Jeg kørte engang en hjemmeside for piger (8 – 20 år) og her gav man også hinanden Awards for flotte hjemmesider og alt andet mellem himmel og jord. Forskellen var dog at man virkelig arbejdede på at lave en rigtig flot og personlig Award og man gav den ikke for at den skulle gives videre eller med andre betingelser.

Det eneste man skal, når man modtager en Award, det er at sige tak. Ingen betingelser for at skrive et indlæg eller sætte grafikken ind på siden – bare tak 🙂

Hvor ligger æren i at have en Award som alle andre har? Hvad tænker I når I ser den Award? Ikke noget vel – for I ved hvorfor den er givet 🙂

Pigerne dengang brugte dem også til at sige tak med. Hvis vi skal tage det med os til vore blogs, så vil jeg sige at det skulle foregå på denne måde:

 • Jeg ønsker at sige tak til X eller give hende en af mine personlige Awards
 • Jeg skriver et indlæg hvor jeg fortæller hvorfor X får min Award
 • Jeg fortæller X om mit indlæg så hun kan læse det
 • Jeg forventer ikke at X skal linke til mig og forventer ikke at X skal ligge Awarden fast på hendes blog

På denne måde får modtageren jo noget ud af det. Hun får et link fra min blog og disse links er gode da det giver andre besøgende på min blog mulighed for at besøge X’s blog 🙂

Nå, men jeg ævler – i bund og grund forsøger jeg bare at sige:

Ingen Awards tak – skal vi ikke holde med det pjat?

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/awards-fri-zone/

6 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Jeg fik ikke lige skrevet at din ide med en Award er rigtig go. Sådan én vil være givet med hjertet.

   • on 19. april 2012 at 19:13

   Tak for det 🙂

 2. Lige netop osse mine tanker. Ideen er rigtig sød men det går ligesom op i et slags kædebrev som du skriver. Man har jo (forhåbentlig) ikke en blog for at få flest faste læserere.
  De der “give away” er jo egentlig osse det samme .. hvad hjælper det med 200 faste læsere hvis de ikke kikker ind ind på bloggen mere efter vinderen er udtrukket.

   • on 19. april 2012 at 19:13

   Yep! Jeg er vild med Give aways og deltager gerne, men giver dig ret i at det med at “ved 200 læsere” udløses den ikke lige er mig.
   Jeg er glad for at der er nogen der gider læse min blog og jeg syntes det er sjovt når der har været mange en dag, men jeg græder ikke når det har været en stille dag 🙂

 3. Pjat kalder jeg det nu ikke, men derimod en rigtig sød tanke og handling,
  hvis den gives med hjertet og ikke af pligt.

  Jeg har også frabedt mig flere, men det alene fordi jeg havde svært ved at vælge nogle bloggere, frem for andre, da alle blogge jo har hver sit særtegn.

  MEN hurra for forskelligheden og det frie valg.

  Lidt tildligt vil jeg ønske dig og dine en super god weekend,
  med det i nu går og gør

   • on 19. april 2012 at 19:10

   Absolut. Det var heller ikke så meget handlingen jeg mente, som hele konceptet 🙂

   – også en super dejlig weekend til dig og dine!

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.