– at gøre rent eller holde rent?

Skriv en kommentar
Del med verden:

Her er der også forårsfornemmelser i luften, jeg glæder mig vildt til virkelig at mærke solen, sidde i en stol og føle glæden helt ned i maven. Det er så et liv udendørs. For at kunne komme dertil, skal jeg have afviklet mit liv indendørs – for mig betyder det at jeg har nogle forsømte steder, jeg gerne vil have gjort sådan rigtig rent.

Jeg er et skravl og kan ikke holde til ret meget, men har heller ikke råd til at betale mig fra det (gjorde det et år og det var bare guld).

Inden for rengøring har jeg min helt egen guru, Melissa, der har bloggen Clean my space.
Det er absolut ikke fordi jeg har rengøringsvanvid, men simpelthen fordi hun har virkelig gode tilgange til rengøring så at man kan få det gjort på minimum tid og med minimum kræfter – det sidste er det afgørende for mig.
Hun laver også selv rengøringsmidler ud af ingenting, så billigt er det også 🙂

Melissa går også ind for at fjerne alt det unødvendigt indbo, der hober sig op alle steder og det er også noget jeg forsøger, for jo færre ting, jo mindre ting at flytte rundt på når der skal gøres rent.

Det var også hende der lærte mig at, bare det at støvsuge, får det til at se ud som om der er gjort rent.

Med hendes hjælp, lærer jeg at holde rent i stedet for at gøre rent – en stor forskel.

Tirsdag havde jeg sat af til at gøre 2 køkkenskabe rene og det fik jeg gjort. Det tog hele dagen, men det betyder ikke noget når bare det bliver gjort 🙂
Selv om jeg har opvaskemaskine, vaskede jeg en del af i hånden, det var hurtige end at vente på maskinen – og så har jeg altid forsøgt at lære mine børn, at det er hyggeligt at vaske op – de har aldrig været enige med mig 🙂

Da jeg fik ryddet mine te krus ud, var det meningen at en del af dem skulle ud med skraldet, men det kan man da ikke! Alle de krus har minder, nogle jeg ikke kan huske, andre jeg kan, men minder smider man ikke ud, vel? Det kan godt være at det ikke er en køn samling, men ind i skabet kom de 🙂

Skabet med konserves, syltetøj, osv blev dato tjekket, hvilket gav lidt ekstra plads – skønt. Kogebøgerne blev pudset af og igen sat væk på øverste hylde. Der kan de så stå til næste gang der skal gøres rent 🙂

Nu åbner jeg de 2 skabe hele tiden, bare for at smile af hvor godt det ser ud.
I dag har jeg taget den med ro, men i morgen har jeg planer om at rengøre 2 hylder i køkkenet, om jeg kan eller ej ved jeg først i morgen – men jeg skal nok nå det 🙂

Nok om rengøring for nu, men lige, endnu et,  lille bøvs herfra, der gjorde at jeg forlod endnu en gruppe, denne gang “Kroniske smerter” gruppen. Her slog jeg op på væggen hvor glad jeg var for at have fået gjort de 2 skabe rene. Mange gav skuldreklap, men, men, men.

“Min far er større end din far”-mentaliteten lever i bedste velgående. I stedet for bare at sige “godt gået”, kom der også opstød med kommentar om hvor godt jeg må have det siden jeg kan det og man forsøger at overgå hinanden med hvor dårligt man har det.

Gider det ikke, der er nok negativitet i mit liv og ja, det drypper ud af sidebenene engang imellem, men man dør hvis man hele tiden er sortseer, så ender man netop med at ligge på sofaen hele dagen og have ondt af sig selv. Jeg er opmærksom på at det lyder hårdt for nogen, men jeg har de dage selv, og hvis jeg gav mig selv lov, så kom jeg ikke op igen, det er jo det letteste, ikke? – jeg bliver da nødt til at komme op for at være sammen med mine elskede børn, børnebørn og resten af den pukkelryggede, oversætte opskrifter til jer, mine 100 strikke- og hækleopskrifter og for at holde lidt liv i bloggen 🙂 🙂

Hav en dejlig dag!

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/at-goere-rent-eller-holde-rent/

3 kommentarer

  • Guðrið á Lofti on 31. juli 2019 at 14:53
  • Svar

  Du er fantastisk – dejligt læse – også dine gode råd og optimisme – så sandt, som du skriver det – at se det lyse i tingene styrker…. tommel op for dig…

 1. Count your blessings, som englænderne siger…. Og et lyspunkt kan jo fint være to ren skabe at fryde sig over.
  Når tilværelsen ændrer sig fra kan “alt” til hvad er muligt idag, når de fleste heldigvis frem til at give sig selv et klap på skulderen, når det lykkes at komme i mål og/eller points for indsatsen til det, man så nåede!
  Men det er hårdt arbejde at nå frem til den holdning til tilværelsen. Synd for dem der ikke kan se det gode de har trods dårligdomme.
  De grupper jeg er i er heldigvis til den positive side… de negative hik hopper jeg over, dem kan jeg ikke bruge til noget!
  Jeg skal vist kigge nærmere på din rengøringsguru… Dels af dovenskab… dels af ressourcebegrænsninger 😉

  • pia wolsted on 5. marts 2015 at 07:43
  • Svar

  håber at din dag bliver en god dag- elsker at læse dine indlæg. hilsen pia wolsted

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.