At finde sin egen jul

Skriv en kommentar
Del med verden:
Din jul?

Din jul?

Nej, jeg føler egentlig ikke som billedet, faldt blot over det og syntes lidt det symboliserer alt, der er galt med julen i dag – men vi har jo nok selv været med til at skabe det.

For nogle år siden havde jeg en kæreste, der ikke ville holde jul. Jeg var ikke stærk nok til at slå min vilje igennem og endte med at blive ked af det i julen.

Når man er ked af det i julen, kan man godt få det lidt som hende den lille pige med svovlstikkerne. Hvis jeg bevægede mig ud om aftenen kiggede jeg ind af de vinduer jeg gik forbi og misundede julepynten, varmen og hyggen.

Det er fortid nu, men ting, specielt følelser, har det med at hænge ved og jeg arbejder hver jul på at gøre den lidt bedre end den sidste og være glad!

Jeg tror at det er vigtigt at man er afklaret med hvordan ens jul er, hvilke traditioner man ønsker at ære og så bare slappe af i det.

I det at jeg følger en masse dejlige, kreative blogs har jeg set en masse dejlige kvinder lave julepynt, pynte op, bage, hygge og nyde julen – det endte med at sende mig ned i et sort hul af utilstrækkelighed – jeg magtede ikke at følge trop, var jeg virkelig så uduelig?

Der lå jeg så og rodede lidt rundt i nogle dage, sikke da spild af tid og kræfter!

Det nytter ikke noget at jage julestemningen, den bliver nemlig skræmt væk. I stedet tror jeg at jeg vil se om jeg kan skabe den, en stemning der passer til mig, den jeg er lige nu. Det menneske har ikke brug for en masse ekstra på grund af jul, hun har mere brug for at være til stede 🙂

Jeg vil ikke længere misunde alle andre for deres jul, det er jo dumt – min jul er cool og i dag tror jeg kisten bliver åbnet så alle de skønne nisser kan komme ud – det bliver en hård omgang, men hvad…

Så vil jeg se at få kigget på det julepapir jeg fik købt. Jeg har allerede lavet en masse stjerner, men der skal mere til endnu – og de hæklede gaver.. puha, man bliver jo helt svedt, men det er hyggeligt og hygge, det er lige præcis det julen handler om!

Hav en dejlig dag og husk at nyde julen – den er snart væk igen 😉

PS. Og så tror jeg at jeg skal have en gang trykluft på mit tastatur, for der er vist kommet lidt nødder ind under…

Hæklede nyheder fra Marianne Toppings blog
Har du lyst til at få adgang til de gratis hækleopskrifter - dagen før alle de andre?
Vil du vide hvilke opskrifter, jeg er ved at oversætte? Vil du have hurtig besked, når der sker noget nyt?
Få 50% rabat på de nye hækleopskrifter fra Little Owls Hut DK?


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/at-finde-sin-egen-jul/

6 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

 1. Selvom der er en der skriver at julen ikke er en præstationstid er jeg ikke helt enig i. For mig, som bestemt også kender til de sorte huller, er julen altid lidt svær, for jeg føler det forventes at man synes det hele er dejligt og hyggelig. Og at man smiler og er godt tilpas. Sådan er virkeligheden bare ikke altid.
  Og alle dem i blogland kan jeg slet ikke følge med og jeg tænker også at det som betyder noget for andre, har måske slet ikke den samme betydning for dig. Det er vigtigst at vælge det som har betydning for en, netop så det ikke bliver en præstations jul.
  Sikke en lang smøre, men blot lige mine tanker om det hele.
  Dejligt at julen er kommet til dig også 🙂

  1. Hej Tanja

   Ja, man skal virkelig passe på ikke at blive revet med når man er en følsom sjæl.
   Jeg har netop lavet et notat i min kalender, så den 1. november næste år, får jeg besked på at lave en plan for hvordan min jul skal være – så må vi se om det virker 🙂
   Dejligt at du vil dele, det er jo det, det hele drejer sig om, at vi lærer at vi alle er forskellige, på godt og ondt.
   En dejlig jul til dig og dine 🙂

  • ann on 10. december 2012 at 11:11
  • Svar

  Altså søde Tulle Momsemor. Julen er altså ikke en præstationstid. Det er hyggetid. Alle gør vi hver især det vi har lyst til og overkommer. Nogle af os har børn hjemme, hvilket gør at man nok laver lidt ekstra, lidt mere julepynt, lidt mere bag, lidt mere… af det hele. Det er også en udmattende tid, hvor man bare får nok af jul, er ved at brække sig over det hele. Der stopper man op, sunder sig lidt – nu tager vi det roligt.
  JEG er færdig – pust støn – og jeg må sige, jeg glæder mig til jeg en gang kan slippe for alt det her overflodsjul – på alle måder.
  Nyd det tempo du kan tillade dig. Slap af og hyg dig… til lidt stille julemusik i baggrunden og de indkøbte klejner fra Brugsen 😉
  Hav nu en HYGGELIG dag.
  Klem og kram

  1. Hej du dejlige Skovsnegl
   Tak for din dejlige kommentar – og ja du har ret, lige som Tove har ret – jeg skulle bare lige ned og vende før jeg kunne se skoven for bare træer 😉
   Julen er kommet her nu – og det er faktisk ok dejligt.
   Skriver lidt om det senere 🙂
   Kram til dig og håber din jul bliver lige præcis som du ønsker <3

 2. Godmorgen / formiddag 😉
  De sorte huller er trælse, men alligevel ret så nyttige, synes jeg.
  For mig virker de, som hjælp til at få kigget indad, giver mod til at reflektere, træffe et valg og dernæst sætte handling på.
  Uha… Har for længst opgivet at følge med og op på alt det, som sker i blogland.
  Vigtigst må være, som du selv er kommet frem til, at have det godt med egne valg, kunne være tilstede i det med nærvær og lave liiiige det, der føles for.

  You go girl med DIN / JERES jul.
  Smil fra Tove

  1. Du har helt ret i det med at reflektere. Jeg er blevet lidt meget åben/følsom i kraft af mine psykolog besøg og der skal ikke meget til at få mig ned med nakken – men midt i det hele begyndte jeg at se tingene for hvad de var og det har løst mange af mine negative tendenser her op til jul.
   Jeg blev nok bare revet med af alt det jeg så og ville selv skabe det hele – sådan er virkeligheden jo ikke og lige nu Tove.. der er der jul i det lille hjem og det er sgu hyggeligt-
   Tak for dine altid brugbare svar – jeg håber du får en fantastisk dejlig jul <3

Gør min dag glad - skriv en kommentar :O)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.