– at eje et sjal

Seems like old times..Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg en dag ville eje et sjal. Så ikke mig selv som typen, men hvad er egentlig typen der går med sjal?

Jannes tørklæde var første gang jeg stiftede bekendtskab med garn og løbelængde, og jeg stolede ikke på sælger og købte 2x den mængde garn jeg skulle bruge 🙂

Overskuddet  gik til mit første sjal, nogensinde. Jeg har ingen opskrift at henvise til. Jeg fandt et diagram på Pinterest og hæklede ud fra det.

Det var ren og skær hygge! Mønsteret løber over 2 rækker, og hver gang jeg tog fat i det, skulle jeg hækle mindst 2 rækker, altid et lige antal – og det gik hurtigt. Plus plus var at  da sjalet voksede, blev det skønt at sidde med på skødet – og når jeg faldt i søvn med det, lå det hen over brystet (hækling er specielt godt håndarbejde når man ligger ned) 😉

Det blev færdig i december.

Hvorfor er jeg blevet forelsket i sjal?

  • når det ligger hen over skuldrene varmer det og har samtidig lidt vægt – et knus
  • jeg kan binde det om lænden
  • jeg kan sno det om mine ben når de gør for ondt
  • jeg kan varme ét sted uden at blive for varm på resten af kroppen
  • som halstørklæde varmer det mig og kan trækkes om hovedet når det er koldt
  • det kan hurtigt trækkes af, hurtigere end en trøje
  • – fordi man ikke kan andet end blive forelsket i et sjal

Har man brug for flere? Ja, jeg tror egentlig at man altid vil have brug for flere end man har, et til hver årstid, hvert humør, lejlighed osv.

Thistle sjalNu er jeg begyndt at strikke igen, som I nok har bemærket, og så kan man også strikke et sjal og et strikket sjal kan jo ikke bare være et sjal – ikke når man er mig.

Det skal være noget særligt og det bliver det – se indlæg om opskriften her! 

På onsdag skal jeg på besøg hos Uldma.dk i Randers. Her skal Tina hjælpe mig med at vælge garn og farver til sjalet og det bliver både sjovt og en udfordring, for jeg er en smule farveforskrækket – er bange for at vælge farver jeg ender med ikke at kunne lide, men nu skal det være 🙂

 

 

Seems Like Old TimesHvad der er i kurven, spørger den vågne læser så, for det ligner ikke det strikkede sjal, jeg skriver om. Nej, det er endnu et hæklet sjal, sådan et man skal have i gang ved siden af alle de andre projekter, et der bliver stort men som alligevel er hurtig at hækle.

Denne gang hedder opskriften “Seems Like Old Times sjalet“og er en renskrevet opskrift fra 1906, et sjal med historie og det kan man kun blive betaget af. Det, jeg også er faldet for, er den måde mønstret skifter retning og ender rigtig smukt. Hvor stort det bliver, har jeg ikke bestemt mig for endnu. Jeg hækler med 2 tråde Nobel fra Ulstrupgarn.dk.

Permanent link til denne artikel: https://www.topping.dk/blog/at-eje-et-sjal/

Gratis hækleopskrifter, Hækletips og sjov | Topping