Kategori arkiv: Rygestop med Champix

nov 09

732 dage og knap 30.000 kroner senere

Jeg vandt

Jeg vandt!

I dag er det 2 år siden jeg stoppede med at ryge, efter omkring 30 år som ryger og i mange år storryger.

Mange forsøg har jeg bag mig og jeg kunne ikke forestille mig at det nogensinde ville lykkes – men det gjorde det!

2 år og jeg er lykkelig, min familie er lykkelig, for jeg var faktisk den eneste der røg. Det vigtigste er for mig, at jeg føler jeg har fået et nyt liv og har sagt farvel til den dødsangst jeg fik da jeg blev Mormor – at jeg ikke skulle opleve dem vokse op, at min rygning ville slå mig ihjel..

Jeg trækker vejret og bliver ikke forpustet.

Flere gange dukker tanken om at ryge op, men det er ikke noget der gør ondt og jeg anerkender tanken og skubber den så væk, aldrig, aldrig nogensinde vil de opleve mig som ryger igen – det er en fantastisk sejr og jeg er ikke bleg for at sige “Jeg er sgu det sejeste menneske jeg kender” – haha

Kan I have en dejlig weekend!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/732-dage-og-knap-30-000-kroner-senere/

nov 13

Roser, sæbe og rygestop

Roser fra Fotografen FØR kærlig behandling

Roser fra Fotografen FØR kærlig behandling

Da jeg havde 1 års dag for rygestop fik jeg den smukkeste buket af Fotografen. Eller det var egentlig dagen efter, men hvad gør det. Smuk er den og jeg kæmper for at se hvor lang tid jeg kan holde liv i den.

Roser fra Fotografen UNDER kærlig behandling

Roser fra Fotografen UNDER kærlig behandling

I dag har jeg skåret båndet over, vasket vasen, klippet ender af og arrangeret buketten på ny. Jeg syntes selv jeg er sluppet godt afsted med det 🙂

Roser fra Fotografen EFTER kærlig behandling

Roser fra Fotografen EFTER kærlig behandling

Dragen Edgar var dog lidt skeptisk da jeg sagde at vi skulle vaske roser 🙂

Jeg fik også lige taget et billede af nogle af mine dyr, der holder mig ved selskab i stuen, snart må de opgive pladsen til mine mange nisser 😉

I godt selskab

I godt selskabFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/roser-saebe-og-rygestop/

nov 09

Tillykke til mig !

1 år som ikke-ryger

1 år som ikke-ryger

Jeg har aldrig været en hygge ryger, eller hvis jeg har, så er det mange år siden. Jeg har altid haft et ønske om at holde med at ryge, men har ikke kunnet gennemføre det – djævelen på min skulder vandt altid slaget.

Med Champix, rygestoppillen, lykkes det endelig og i dag er det, på dato, 1 år siden jeg oplevede min første dag som eks-ryger og jeg har ikke fortrudt.

Jeg faldt ikke i, jeg har ikke haft lyst til at falde i, men jeg forstå de, der gør. Man er aldrig mere ikke-ryger end den næste smøg, der let kan købes og ryger man den, så er man med det samme hooked igen.

Jeg er lykkelig for mit nye liv som ikke-ryger, men det har også haft sine konsekvenser.

I kølvandet på Champix og rygestop, kom der depression og vægtøgning. Vægten har jeg valgt at tage med ro, det er noget man altid kan gøre noget ved og jeg havde ikke styrke til både at skulle holde med at ryge og samtidig tabe mig.

Jeg tror jeg altid har brugt smøgerne som et eller andet at gemme mig i. Gjorde det ondt, tog jeg en smøg, var jeg nervøs, tog jeg en smøg, stresset? Mange smøger – nu havde jeg pludselig ikke noget at gemme mig i – det har været hårdt.

Ville jeg gøre det igen? JA!

Jeg er ikke fordømmende over for rygere – jeg var selv en i 30 år – hvor jeg hver dag ønskede at jeg kunne holde.

1 år i dag – jeg er så stolt, mine børn er stolte, min familie er stolt, jeg er var den sidste ryger tilbage 😉

Hav en dejlig dag 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/tillykke-til-mig/

jul 28

Rygning dræber tid

Rygning dræber tid

Rygning dræber tid

I dag er det 263 dage side jeg stoppede med at ryge – efter at have røget i mere end 30 år – mellem 20-40 smøger om dagen – jeg har sparet mindst 10.520 kr.

Jeg er glad for at det endelig er lykkes mig at holde med at ryge. Jeg tænker på det hver dag, men ikke på en dårlig måde. Jeg ved, fra andre, at der går mindst ét år før tankerne begynder at slippe. Det gør ikke ondt og det er absolut ikke svært at lade være med at ryge – slet ikke!

Jeg er ked af det. Ked af alle de år jeg har spildt, ked af al den tid jeg har brugt på at ryge – tænk hvad jeg kunne have gjort i stedet..

Jeg dvæler ikke ved det, men det, tiden, er det jeg tænker på når jeg ser andre mennesker ryge. Specielt når jeg ser forældre til små børn ryge, ser når de trækker sig væk “for at barnet ikke skal udsættes for røg”, men barnet bliver i stedet udsat for fravær…

Jeg røg selv igennem 2 graviditeter og hele mine børns liv – jeg har været der, ved det og og selvfølgelig ikke stolt, har ingen undskyldning og nej, vi kan ikke gå tilbage og ændre fortiden, men vi kan sørge for nutiden og fremtiden 🙂

Jeg dømmer ingen og syntes ikke dårligt om rygere, jeg ved hvordan de har det, jeg ville bare ønske at man kunne fjerne denne gift fra vores liv så at alle kunne få foræret al den tid, som jeg har fået, så alle kunne få lov at mærke befrielsen fra den gift, som tobak nu engang er – men det kommer aldrig til at ske, det handler jo om penge…

Jeg er holdt med at ryge og jeg er sgu rigtig stolt af mig selv. Det er hårdt at skulle forholde sig til at være det menneske, jeg nu engang er, jeg kan ikke længere gemme mig bag en smøg, og det tror jeg helt sikkert at jeg har brugt mit liv på.. at gemme mig i røgen – nu er røgen væk..Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/rygning-draeber-tid/

apr 10

Tillykke Jan – 100 dage uden røg!

Tillykke Jan - 100 dage!

Tillykke Jan - 100 dage uden røg!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/tillykke-jan-100-dage-uden-rog/

apr 09

At lære at leve uden røg

Foto og opsætning af Coolbeans

Foto og opsætning af Coolbeans

Som jeg nok har nævnt før, har jeg en eller anden ide om at den her “depression” er forbundet med mit rygestop. Det er svært at snakke med lægen om, da hun jo er der til at behandle symptomerne.

Jeg er god til at læse mig selv, men det er nogen gange ikke nok til at komme videre og løse problemerne..

I dag har jeg søgt lidt information på nettet (igen) omkring eftervirkninger af et rygestop og det lykkedes mig rent faktisk at finde noget interessant, jeg føler at jeg selv kan bruge.

For mange har rygningen været en del af identiteten siden teenagerårene, og man skal pludselig lære sig selv at kende som voksen uden at ryge. Har man før brugt cigaretterne til at tackle svære situationer, for eksempel hvis man var ked af det, stresset, irriteret eller andet, kan det nu være svært at bære de samme følelser uden at kunne tage en cigaret.

Måske har man nærmest lagt låg på sine følelser ved hjælp af rygningen, og derfor skal man vænne sig til, at de opleves mere intense.

Torsten Sonne, cand.psych, Netdoktor

Jeg har røget i omkring 30 år og ja, siden jeg var teenager. Jeg har taklet alt med en smøg i munden, kunnet holde til alt, bare jeg havde en smøg i munden. Jeg har før forsøgt at holde med at ryge (kold tyrker) hvor jeg er gået helt ned med flaget, indtil jeg fik en smøg igen.

Jeg har absolut ingen behov for eller lyst til at begynde at ryge igen. Jeg føler ikke et savn. Engang imellem, når jeg oplever en situation for første gang, hvor jeg plejer at ryge, så tænker jeg over det, meget kort og så er det væk igen. Jeg føler ingen ubehag ved ikke at ryge og føler heller ikke at en smøg ville gøre alting godt igen.

Jeg ville blot ønske at jeg vidste hvilke redskaber jeg skal bruge til at komme over den her periode i mit liv.

Jeg har ingen problemer med at holde orden omkring mig, hverken hjemme eller i campingvognen. Jeg kan godt finde ud af at gå i bad. Der er flere ting, som jeg husker fra da jeg havde en reel depression for nogle år siden, som ikke er tilstede den her gang og der er fysiske symptomer, der er til stede den her gang, som jeg ikke oplevede den gang.

Jeg forsøger ikke at gøre mig selv syg, det føler jeg da ikke jeg gør og jeg søger absolut heller ikke efter medlidenhed. Medlidenhed er en underlig størrelse egentlig. Man kan ikke rigtig bruge det til noget. I de fleste tilfælde trænger jeg mere til at smile end at få at vide at det er synd for mig 🙂 Flemming er god til at holde mig til jorden. Han kalder mig Psyko og spørger til om jeg har husket at vende pillerne rigtigt – med et smil kommer man langt 😉

Jeg kunne godt tænke mig at høre om der er andre, der er holdt med at ryge, der har oplevet så voldsom en reaktion eller om I kender nogen, der har?

Jeg er heldigvis et forholdsvis tålmodigt menneske og da det kun er 5 måneder siden jeg holdte med at ryge, er der vel en måned tilbage før det bliver godt, eller hvad 😉

Jeg kan godt lide at kigge på det billede af mig, der pryder min blog, min Facebook profil og alle andre steder hvor man skal have et billede. Jeg ser så glad ud og det var jeg også. Vi var til bryllup i Polen og det var en fantastisk livsbekræftende oplevelse. Det er den pige, jeg vil være igen og indtil jeg finder hende må I finde jer i disse, til tider, håbløse indlæg 😉Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/at-laere-at-leve-uden-rog/

mar 30

Få mindst 3 timer ekstra i døgnet!

Spar tid - drop smøgerne

Spar tid - drop smøgerne

Det er helt utroligt. Jeg har fået mindst 3 timer ekstra i døgnet foræret – kvit og frit!

Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt den tanke før, eller måske har jeg og så er den bare fløjet videre. Én ting er dog sikker – jeg er bare så glad!

Som ryger røg jeg mindst 20 smøger om dagen. I løbet af de sidste 3-4 år har jeg kun røget udenfor. Det vil sige at jeg rent faktisk ikke har foretaget mig noget mens jeg røg, andet end at ryge.

Nogle af smøgerne blev røget bag rattet i bilen, de tæller selvfølgelig ikke med i mit regnestykke, men til gengæld har jeg sagt 10 minutter pr. smøg og det er nok lige i underkanten da jeg for det meste røg en hel smøg over 2 gange, men 10 minutter er det.

20 smøger af 10 minutter er lig med 200 minutter og det er ca. 3 ½ time om dagen.

I mit nye liv, bruger jeg ikke min tid på at ryge, derfor har jeg fået foræret 3 ½ time om dagen, der nu er fri til at gøre det jeg har lyst til. Jeg har ikke røget siden begyndelsen af november sidste år, og sjovt nok er det først nu, jeg fokuserer på tiden.

3 ½ timer er lang tid og hvis jeg mærker efter kan jeg faktisk godt mærke at mine dage er blevet længere 🙂

Hvis du står og overvejer om du skal holde med at ryge, så lav dit regnestykke og se om du ikke kan finde noget bedre at bruge din tid på 😉Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/fa-mindst-3-timer-ekstra-i-dognet/

mar 26

Hvordan syntes du selv det går?

Hvordan syntes du selv det går

Hvordan syntes du selv det går

Syntes lige jeg har behov for at følge lidt op på min gode følgesvend, depressionen og med det egentlig også lidt tanker omkring mit rygestop.

Jeg er blevet mere og mere sikker på at depressionen er forårsaget af rygestoppet. Det betyder ikke at jeg har tænkt mig at give op og begynde at ryge igen, slet ikke. Det er ikke svært at lade være med at ryge, jeg føler bare at mine symptomer ikke helt er som de burde være ved en depression.

Det er også noget min læge var lidt opmærksom på sidste gang jeg var der og derfor lavede en ny depressionstest. I følge den har jeg slet ikke fået det bedre siden begyndelsen af januar og det stemmer egentlig også med det jeg selv føler.

Jeg vil stadig gerne i behandling hos en, der måske er mere kvalificeret til at kigge ind i min hjerne, men inden jeg får lov til at få den henvisning, skal alle muligheder prøves af.

Det betyder at jeg nu, igen, har fået forhøjet min dosis. Det skal køre i 14 dage og hvis jeg ikke har mærket en forskel, skal jeg i gang med den sidste mulighed, en sidste type piller, som “Er meget dyre, men måske virker”. Smukt. Det vil sige at jeg, måske kan se frem til egentlig behandling sidst i april måned, så er der da lidt at se frem til 🙂

Med hensyn til at kæde depressionen sammen med rygestoppet, så hænger det egentlig sammen med at jeg syntes at der er fysiske symptomer som jeg kan huske fra tidligere rygestop, hvor jeg forsøgte med en kold tyrker.

Den uendelig dybe træthed, knuden i maven og trykken for brystet. Også den blokade jeg føler når jeg vil foretage mig noget, hvad som helst. Det virker så bekendt.

Flemming stoppede med at ryge for en del år siden. Han brugte Zyban, som virker på nogenlunde samme måde som Champix, dog er de egentlig udviklet som middel mod depression (hvor de efterfølgende opdagede rygestop som en bivirkning) hvor Champix er specifikt udviklet til rygestop.

Han siger at han også havde det meget underligt og ikke særlig godt  i lang tid bagefter han var færdig med pillerne, i flere måneder. Hvad nu hvis det er slet ikke er en depression, men bare bivirkninger? Det er lidt svært at tumle med, men jeg kan ikke rigtig gøre andet end at følge lægens anvisninger og så bare holde fast indtil jeg kan komme under kyndig behandling eller til at pillerne/nye piller eventuel virker.

Sure sokker

Sure sokker

Sure sokker, kan man jo vælge at sige og det gør jeg så. Sover det jeg nu har brug for og lader tiden gå sin gang. Jeg er så småt kommet lidt i gang med mine projekter og har syet en rigtig flot sækkestol til mit vidunderlige barnebarn, Rose. Den, sammen med en tillægsgave, som er hemmelig, får hun i morgen, så der bliver ingen billeder før da. Hvis jeg husker det, tager jeg et billedet af Rose og mine kreationer 🙂

Keep on smiling! Solen skinner, det er forår, snart bor jeg ved siden af den smukkeste badestrand i Danmark, hvad er der at være trist over?Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/hvordan-syntes-du-selv-det-gar-2/

mar 17

Stadig stolt ikke-ryger – 130 dage ;)

Ryger stadig ikke

Ryger stadig ikke

Flemming og jeg kørte en dejlig tur her sidst på eftermiddagen. På turen forsøgte jeg at forklare hvordan nogle af de fysiske symptomer føles, der følger med min depression. Sjovt nok kan det forklares med de ting man føler ved et rygestop. En hård knude i maven, en i brystet og generelt en masse urolige sommerfugle, der blafre rundt i kroppen 🙂

Det satte så tanker i gang om mit rygestop, for Flemming spurgte til om jeg følte jeg savnede dem. Det gør jeg ikke. Der er ingen tvivl i mit sind om at jeg for evig er ikke-ryger.

Nogen gange kan jeg godt forestille mig hvordan det er at suge røgen ned i lungerne og det gør intet for mig. Et par gange, i en sort stund, kan jeg også godt tænke at det ville løses med en smøg – men det løser jo ingenting, tværtimod.

Tænk bare hvis jeg begyndte at ryge nu! Så ville alt bare have været forgæves og jeg ville se frem til hoste, stank og alle de andre total åndsvage ting, der går hånd i hånd med en ryger 🙁

Jeg er sikker på at min depression er kommet i kølvandet på mit rygestop. Enten på grund af rygestop pillerne, som jeg absolut ikke kunne have klaret det uden, eller simpelthen fordi min hjerne ikke kunne finde ud af at undvære alle de kemikalier, den er blevet bombarderet med de sidste 30 år. Derfor har jeg en slags accept af at sådan her er det lige nu, jeg betaler gerne den pris for at undvære smøgerne resten af mit liv – det betyder dog ikke at det ikke er hårdt 🙂

Hvis jeg kunne, ville jeg med et trylleslag fjerne al tobak fra denne jord. Give gaven jeg har fået videre til alle de, der fortjener et liv uden røg – det er et bedre liv – vi fortjener det 🙂

– og Jan, min rygestop makker – jeg ved du stadig hænger i og jeg er sikker på at du elsker dit nye liv. Kun 24 dage til din 100-dages fest – husk at fejre den!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/stadig-stolt-ikke-ryger-130-dage/

feb 26

Hvordan det går med smøgerne?

Jeg ryger selvfølgelig ikke

Jeg ryger selvfølgelig ikke

Det går da bare rigtig godt, som det skal 🙂

Jeg tænker på det hver dag, men det er normalt. Jeg tænker ikke på det som “jeg skal bare snart have en smøg” mere som “gud ske lov jeg ikke skal have en smøg”.

Jeg hader stanken af cigaretter og kan slet ikke gå bagefter en, der ryger. Hvis der bliver røget i vores opgang, helt nede i kælderen (vi bor på 2. sal) så kan jeg lugte det ind i stuen og hader det!

Jeg kunne ikke tænke mig at tilbringe meget tid sammen med en ryger og jeg må indrømme.. jeg er blevet virkelig utålelig som eks-ryger er værst – snak ikke om fordele eller glæde ved rygning med mig!

Det slår ihjel, det gør os dumme og får os til at spilde gode år af vores liv – tag kampen op og få det liv, du fortjener!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/hvordan-det-gar-med-smogerne/

Flere indlæg «

Top