Kategori arkiv: Kroniske smerter

feb 22

Meditere – hvordan påvirker det os? Mediterer du?

Meditere - at finde roMeditere har jeg ikke prøvet før, men jeg har altid været meget åben overfor alt det man “ikke kan se og føle på”.

I en periode gik jeg hos en psykolog, der både brugte mindfulness og healing. Begge dele fik jeg utrolig meget ud af, både kropslige og sjælelige oplevelser, indsigt og, til tider, evnen til at flytte fokus fra mine kroniske smerter.

Også en enkelt Kranio sakral session er det blevet til. Det var også en utrolig stor oplevelse, men desværre noget min pengepung ikke var klar til.

Hjemme bruger jeg, med jævne mellemrum, både mindfulness- og afspændingsvideoer på YouTube. Det nyder jeg også, og selvom jeg stadig finder ro, så lever det slet ikke op til de ting, jeg før har oplevet.

Nu er det tid til at meditere

Jeg har altid ønsket at kunne meditere, finde balancen, mit center.

For nylig faldt jeg over en “30 dages meditations udfordring”. Det går ud på at man deltager i en række meditations lektioner, 1 lektion hver dag. Man starter fra bunden, altså for sådan en som mig, der aldrig rigtig har prøvet det før, og så arbejder man sig fremad.

Jeg er ikke nået så langt endnu, men allerede føler jeg at det her, det er helt i orden 🙂

Har du selv prøvet at meditere? Mindfulness, Kranio sakral terapi? Hvad var dine oplevelser?
Har du prøvet nogle af tingene på YouTube?

InformationFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/meditere-hvordan-paavirker-det-os/

feb 14

Motion, det er da sundt, med lidt chokolade på

Motion er ikke hvad det har været.
Motion, det er sundtDer er stadig gang i nytårsforsæt-motions-folket og de, der har været igang længe. Også slankekure og kostomlægninger ryger der over disken til tilbudspris. Jeg jubler, hepper og ønsker tillykke med vægttab og lytter opmærksomt om opskrifter og alle de ting der smager af synd, men som ikke koster på hoften.

I aftes åd jeg 1 mellemstor Toblerone, det vil sige efter en aftensmad bestående af havregrød med smørklat (3) og sukker, og selvfølgelig 4 havrekiks til min eftermiddagste – de her havrekiks er rigtig gode. Havrekiks lyder nemlig sundt, men der er nok sukker og fedt i, til at de smager himmelsk 🙂

Jeg skriver “åd”, for det var det, jeg gjorde. Når det bare ryger ned uden at man egentlig registrerer det og ikke får fuld nydelse for kalorierne, så er det “at æde”.

Motion – hvad er min pointe?

Ved en aften i hyggeligt selskab, med lækkert og let traktement af gulerødder, agurk og skyr-dip, efter en længere samtale om fitness (de andre dejlige piger går alle til fitness det samme sted), blev jeg spurgt om det ikke var noget for mig.

Jeg tror nok mit svar var noget i retning af “det er nok ikke så godt” og let og elefant at skifte emnet – med hovedet bøjet let, for at undgå eventuelle sigende blikke. Og så var den vel ikke længere – jov!

Fyldig kvinde på næsten 50

Se på mig, denne fyldige, smækre kvindekrop, på vej mod årets fem-nul i hastig fart, med et smil på læben og et ønske om at alle i hele verden skal være glade og søde ved hinanden. Det er vi da vel også, altså de fleste, eller altså for det meste.

Hvornår har du sidst peget fingre? Ikke som i skolegården eller som når din mor sagde at det “ikke er pænt at pege fingre”, men vi gør det jo alligevel, ikke? Dømmer dem vi ikke forstår, måske ikke højt, men sådan lidt indeni? Dømmer du mig, eller “sådan nogen” som mig? Sådan en, der siger at hun er syg, men som “ikke ser syg ud”?

Hende der ikke går på arbejde, men som du ser handle ind og bære en tung pose hjem, hende der altid smiler og ser frisk ud, sjældent siger nej, for hun vil gerne være med, svinger støvsugeren og fortæller om det (for hvad er der ellers at snakke om), og pudser vinduer på en solskinsdag.

Jeg arbejder nu 9 timer om ugen i arbejdsprøvning og elsker det, elsker at have social kontakt og elsker, elsker, elsker at genfinde mine mange kompetencer og finde ud af alt det, jeg stadig har at byde på. Og det er nu hyggeligt at arbejde med børn, de er så ligetil og kan forkæles med en kop kakao 🙂

Men det er så også det. Jeg laver ikke andet, jeg laver ikke noget mens de andre går på arbejde og når de andre går på arbejde og ikke har meget fritid, så kan man måske godt blive dømt ude og stemplet som “doven” og “en af dem” man betaler for med dyrt tjente skattekroner.

Undskyld, men det kunne lige så let være dig, og der vil jeg så gøre mit bedste for ikke at dømme dig 🙂

Nu vil jeg slutte for i dag, har egentlig mere at få nedfældet, men et indlæg kan let blive for langt.
Hav en dejlig dag og nyd det skønne vejr, det vil jeg – ud at dyrke lidt gå motion 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/motion-store-groenne-foedder/

jan 03

Fred og ro i hverdagen, kreativ på nye måder

Søg fred og ro i hverdagen

Fred og ro i hverdagen bliver mit mantra for 2017.

Jeg vil gerne ønske jer allesammen et rigtig godt nytår og takke for alt det, som I gav mig, igen, i 2016 – det var et godt år for os 🙂

Jeg har brugt en del tid på at se på mig selv og hvordan jeg kan finde frem til den fred og ro jeg har behov for i min hverdag, hvordan jeg kan opnå alt det jeg gerne vil, kontra hvad jeg kan.

Her vil stadig være nye opskrifter, søgning efter testhæklere, konkurrencer og hvad vi nu ellers plejer at hygge os med, men der bliver lidt længere imellem.

Jeg vil også vise de ting frem, som jeg laver, selv om det ikke er så meget mere. Også lidt nyt. Jeg er nemlig begyndt at skrive journal, lidt svært at forklare hvad det er, så der er et link sidst i indlægget, men det der tiltrækker mig, er at det er “analogt”, det vil sige, det foregår offline, i en “notesbog” med skriveredskaber. Opmærksomhed på en selv og ens tid, planlægning for at skabe ro i det kaos jeg nogen gange befinder mig i på de dårlige dage.

Jeg glæder mig til at være et mere positivt menneske, stadig at have tid og overskud til at være noget for andre og til at slukke for de mennesker, der påvirker mig negativt 🙂

Har du ting du gerne vil arbejde på i 2017?

Fred og ro betyder også

  • at kunne sige fra
  • at kunne mærke når nok, er nok
  • at kunne hvile med god samvittighed
  • at jeg er god nok selvom jeg ikke kan det jeg engang kunne
  • at slukke for computeren
  • at lytte til en lydbog, eller måske læse den
  • at lære noget nyt uden at skulle være god til det
  • at acceptere at, at have en dårlig dag, ikke er det samme som at have et dårligt liv

Links:

Bullet Journal > www.bulletjournal.comFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/fred-og-ro-hverdagen/

sep 20

Udbrændt – siesta påkrævet

Når man er udbrændtJeg har, igennem længere tid nu, haft svært ved at finde glæden i noget som helst, selv mine hæklerier og strikketøj.

Der skal ikke meget til før “min hjerne brænder ud” og så kan jeg slet ingenting.

Samtidig er der så mange ting jeg gerne vil, og, ude af stand til at føre det ud i livet, bliver jeg trist og stresset.

Når mit mentale overskud bliver så lavt, så mangler jeg også overskud til at håndtere mine smerter og, ja, der er så den onde cirkel 🙁

Nu bliver jeg nødt til at finde ud af at bryde den cirkel og “kravle op af hullet”, derfor fravælger jeg alt der lægger beslag på min tid og min opmærksomhed, eller det jeg nu kan fravælge. Det betyder blandt andet at jeg lukker låget på min bærbar. Jeg forsøger at se om jeg kan holde en smule åbent for Facebook og Instagram på min mobil, men hvis det bliver nødvendigt bliver de også lukket ned.

Lige nu er det vigtigste i mit liv mig selv 🙂

Vi ses snart igen <3

Indlægget er lukke for kommentar da jeg ikke ønsker at skulle forholde mig til dem.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/udbraendt-siesta-paakraevet/

apr 26

Livet sat ned i tempo

Når livet går lidt i ståJa da, jeg er her endnu, jeg er bare sat lidt ud af spillet 🙂

Strikkepindene har smidt en lækker trøje af pindene, den kommer der endda også en oversættelse på – den første strikkeopskrift – det har været sjovt.

Ellers sidder jeg bare og kigger på alt mit strikkegarn engang imellem og overvejer hvad jeg skal kaste mig over – garn er der nok at tage af – men jeg må sige at der ikke er mange kræfter pt.

Jeg har gang i en million hækleprojekter, nogle store og andre små. Frustration får mig til at starte noget nyt, for at få humøret i vejret – og tankerne på noget andet, men det virker ikke rigtig mere.

Kroniske smerter er, ja, kroniske, men hvordan de opleves går op og ned og lige nu, der må det siges at være på det laveste lave, føj!

Pt. sidder det også i ansigtet og hænderne hvor det sidste er det værste, for hvordan skal jeg komme igennem dagen uden mit håndarbejde? Det er mit håndarbejde der hjælper mig til at abstrahere fra smerterne, men når det i stedet giver smerter, ja så er det ikke sjovt.

Jeg orker ikke ret meget af gangen og bruger det meste af tiden på at “slappe af”, en sportsgren jeg efterhånden mestre til en guldmedalje, men jeg har aldrig ligget på sofaen og slugt TV timer af gangen – og det nægter jeg simpelthen stadigvæk. Livet er for kort – men hvad skal jeg så? Lydbøger falder jeg i søvn til 🙂

Nå, ynk er der i overflod for tiden, hvilket heller ikke ligner mig, men f*** hvor er det noget l*** at være syg, der er så meget jeg gerne vil!

Der er stadig lyspunkter, weekenden gav en tur til Vadehavet, et område der ikke kan andet end gøre en glad, og så er der guldklumperne, der giver så mange glædesbobler (som en klog kvinde engang sagde). Mine børn har det godt, godt på vej i livet med studier, kærester og børn (dog kun fra den ene endnu) 🙂

Man skal bare lære at leve livet på en anden måde og jeg synes det fungerer nogenlunde det meste af tiden, bare ikke lige nu.

Kram til jer alle og undskyld mit ynk, havde bare lige behov for at læsse af <3Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/livet-sat-ned-i-tempo/

mar 04

– at gøre rent eller holde rent?

Her er der også forårsfornemmelser i luften, jeg glæder mig vildt til virkelig at mærke solen, sidde i en stol og føle glæden helt ned i maven. Det er så et liv udendørs. For at kunne komme dertil, skal jeg have afviklet mit liv indendørs – for mig betyder det at jeg har nogle forsømte steder, jeg gerne vil have gjort sådan rigtig rent.

Jeg er et skravl og kan ikke holde til ret meget, men har heller ikke råd til at betale mig fra det (gjorde det et år og det var bare guld).

Inden for rengøring har jeg min helt egen guru, Melissa, der har bloggen Clean my space.
Det er absolut ikke fordi jeg har rengøringsvanvid, men simpelthen fordi hun har virkelig gode tilgange til rengøring så at man kan få det gjort på minimum tid og med minimum kræfter – det sidste er det afgørende for mig.
Hun laver også selv rengøringsmidler ud af ingenting, så billigt er det også 🙂

Melissa går også ind for at fjerne alt det unødvendigt indbo, der hober sig op alle steder og det er også noget jeg forsøger, for jo færre ting, jo mindre ting at flytte rundt på når der skal gøres rent.

Det var også hende der lærte mig at, bare det at støvsuge, får det til at se ud som om der er gjort rent.

Med hendes hjælp, lærer jeg at holde rent i stedet for at gøre rent – en stor forskel.

Tirsdag havde jeg sat af til at gøre 2 køkkenskabe rene og det fik jeg gjort. Det tog hele dagen, men det betyder ikke noget når bare det bliver gjort 🙂
Selv om jeg har opvaskemaskine, vaskede jeg en del af i hånden, det var hurtige end at vente på maskinen – og så har jeg altid forsøgt at lære mine børn, at det er hyggeligt at vaske op – de har aldrig været enige med mig 🙂

Da jeg fik ryddet mine te krus ud, var det meningen at en del af dem skulle ud med skraldet, men det kan man da ikke! Alle de krus har minder, nogle jeg ikke kan huske, andre jeg kan, men minder smider man ikke ud, vel? Det kan godt være at det ikke er en køn samling, men ind i skabet kom de 🙂

Skabet med konserves, syltetøj, osv blev dato tjekket, hvilket gav lidt ekstra plads – skønt. Kogebøgerne blev pudset af og igen sat væk på øverste hylde. Der kan de så stå til næste gang der skal gøres rent 🙂

Nu åbner jeg de 2 skabe hele tiden, bare for at smile af hvor godt det ser ud.
I dag har jeg taget den med ro, men i morgen har jeg planer om at rengøre 2 hylder i køkkenet, om jeg kan eller ej ved jeg først i morgen – men jeg skal nok nå det 🙂

Nok om rengøring for nu, men lige, endnu et,  lille bøvs herfra, der gjorde at jeg forlod endnu en gruppe, denne gang “Kroniske smerter” gruppen. Her slog jeg op på væggen hvor glad jeg var for at have fået gjort de 2 skabe rene. Mange gav skuldreklap, men, men, men.

“Min far er større end din far”-mentaliteten lever i bedste velgående. I stedet for bare at sige “godt gået”, kom der også opstød med kommentar om hvor godt jeg må have det siden jeg kan det og man forsøger at overgå hinanden med hvor dårligt man har det.

Gider det ikke, der er nok negativitet i mit liv og ja, det drypper ud af sidebenene engang imellem, men man dør hvis man hele tiden er sortseer, så ender man netop med at ligge på sofaen hele dagen og have ondt af sig selv. Jeg er opmærksom på at det lyder hårdt for nogen, men jeg har de dage selv, og hvis jeg gav mig selv lov, så kom jeg ikke op igen, det er jo det letteste, ikke? – jeg bliver da nødt til at komme op for at være sammen med mine elskede børn, børnebørn og resten af den pukkelryggede, oversætte opskrifter til jer, mine 100 strikke- og hækleopskrifter og for at holde lidt liv i bloggen 🙂 🙂

Hav en dejlig dag!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/at-goere-rent-eller-holde-rent/

mar 01

Hækling, ren meditation

Hækling healer– frit oversat

Det er det for mig. Det får mig til at slappe af og slippe tankerne.

Da jeg blev færdig med “Seems Like Old Times” sjalet følte jeg et tomrum. også selvom jeg har gang i 6 (!!!) strikkeprojekter 🙂

Nu er der snart garn til et nyt sjal, samme model og jeg glæder mig bare så meget til at mine vandrette timer på sofaen om formiddagen igen kan flyde hen i ren meditation.

Hvordan oplever du hækling, strik eller andet håndarbejde, har det indflydelse på dit helbred, om det så er fysisk eller psykisk?Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/haekling-ren-meditation/

mar 01

Er det ok?

Plat og svindelJa, undskyld jeg spørger, men mit temperament løb afsted med mig i dag.

På Facebook er var jeg med i en gruppe for mennesker med fibromyalgi. Det er ikke den etiket min læge har givet mig, han kalder det kronisk smerte syndrom, men det er sammen symptomer, kroniske smerter i led og muskler.

Denne gruppe har jeg været glad for, man kan brokke sig, få hjælp og støtte hinanden. Der har heller ikke være overvægt af selvmedlidenhed, som hurtigt kan vokse når det er grupper, der omhandler sygdom.

I dag kom dette indlæg. Da jeg har fjernet navn og billede, regner jeg med at det er ok at vise her.

Personen sælger dette præparat og det er der min kæde ryger af.

Jeg føler at det er direkte uanstændigt at forsøge at sælge mirakelpiller til mennesker, der har så meget andet at kæmpe med. Mennesker der er sårbare på mange måder og mennesker der er villige til at give en arm og et ben for at få livet tilbage – ulækkert!

Det skrev jeg så og fik at vide at opslaget var ok, og at jeg skulle snakke pænt. Det kan jeg ikke, ikke her, ikke når jeg føler at nogen forsøger at udnytte min sygdom for økonomisk gevinst.

Vi vil alle gerne have alt det.

– de fleste med fibromyalgi kan ikke sove for smerter
– velvære findes ikke, smerterne styre os
– smerterne dræner os for energi
– en daglig gåtur er noget vi betaler for dagen derpå

Jeg tvivler på at dette menneske selv har fibromyalgi og hvis hun har, hvorfor så udsætte os for dette, blot for at tjene penge?Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/er-det-ok/

feb 17

Syg i Danmark

Mit livDet er umenneskelig hårdt at have sygdommen “kronisk smerte syndrom”.

Derfor havner jeg nogen gange i huller af angst og fortvivlelse når jeg skal svines af kommunen, når der bliver løjet og manipuleret, for at sagerne falder til deres fordel – den fordel altid værende økonomi.

Man står i en situation hvor man er meget lille og sårbar, et tidspunkt hvor man skal hjæpes, løftes og støttes til at finde den bedste vej frem, den bedste vej for mig og ikke for kommunekassen.

I stedet for at se frem til afklaringer og møder om ens fremtid, kravler man ned i et hul og håber bare at det denne gang ikke bliver meget værre end det er nu, at jeg kan få fred til at leve mit liv, et liv der kræver super kræfter, en stærk psyke og ikke konstante tæsk fra kyniske sagsbehandlere.

.. der er noget galt i DanmarkFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/syg-i-danmark/

jan 05

Hav en god arbejdsdag

Arbejder ikke
Jeg arbejder stadig på at holde den positive vinkel, men skal lige have lov til at give udtryk for det jeg føler i dag.

I dag er det første, for mange, arbejdsdag og skoledag efter juleferien.

For mig er det bare en dag som de andre.

Selv om det kan være svært at forestille sig, så savner jeg virkelig at skulle på arbejde og være træt af det. At ævle med kollegaer om hvor lang tid der er til næste helligdag, om det snart er weekend og alligevel den der specielle, hyggelige stemning der er, når alle vender tilbage efter ferie.

Nu vil jeg tage mine sko på og gå en tur, tænke mine tanker, sparke til en sten og når jeg vender hjem, være glad for at jeg alligevel har det bedre end så mange andre.

Hav en dejlig dag derude <3 <3Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/hav-en-god-arbejdsdag/

Flere indlæg «

Top