Kategori arkiv: Om mig

feb 24

Dude, Ove, Zen og afhængighed

Dude, Ove, Zen og afhængighedDude kender I vel efterhånden 🙂 Som sagt var der ingen tvivl i mit hjerte om, at han skulle på hæklenålen – eller hun? Kan en Dude godt være hunkøn, ja, absolut, Wikipedia skriver:

Dude er amerikansk/engelsk slang for en individuel. Det gælder typisk for mænd, selv om ordet kan omfatte begge køn

Derfor vil lyserøde farver ganske enkelt være perfekte, dog er denne Dude stadig intetkøn, derfor valgte jeg grøn og lilla.

Nu vil den opmærksomme læser af denne blog sikkert tage sig til hovedet og skrige “ikke grøn igen!”. JO! IGEN! Jeg lover, det var ikke overlagt, men måske stod jeg og kiggede på det blå garn, mens Henri Léon og Graffe hviskede søde ord i mine ører og fordrejede virkeligheden så jeg følte at jeg aldrig før havde hæklet en Little Owls Hut skabning i grønt!!

Men, det er en lidt mere dæmpet grøn og, ja, måske vil de andre finde det lettere at skulle acceptere en ny i banden?

HUSK, læs videre under disse grønne venner 🙂

Dude & Ove, kender de hinanden?

Nej, jeg tvivler, men hvis de gjorde, så ville Ove helt sikkert ikke have meget tilovers for Dude, ihvertilfælde ikke sådan lige med det samme.

De sidste par dage har jeg ikke haft det godt, sådan som i, slet ikke. Normalt kan jeg beskæftige mig selv, for at fjerne fokus fra mit kadaver, men det går ikke. Jeg har virkelig længtes efter en bog, sådan en rigtig “holde i hænderne” bog. Jeg lytter skam til bøger, i øjeblikket “Frøken Narvik”, som min dejlige bonusmor har anbefalet og der er flere anbefalinger fra samme kant, samt fra min skønne mor – MEN – jeg har behov for at holde mine hænder beskæftiget.

I forbindelse med min fars fødselsdag, fik jeg mulighed for at få opfyldt mit ønske og, godt anbefalet, fik jeg Ove med hjem, som i “En mand der hedder Ove” og jeg elsker ham allerede! Jeg er kun ved 4. kapitel og mens jeg skriver dette, ligger Ove ved siden af og brokker sig over al den strøm jeg spilder og om det er meningen at “datamaten” skal være så stor?!

Mit navn er Marianne og jeg er afhængig

– som en lille eftertanke i dette, lange, indlæg, vil jeg gøre opmærksom på at garn og gejl til strik- og hækletøjet har fået kamp til stregen!

Nu hedder det Bullet Journal og kuglepenne, tusser, blyanter, viskelæder, post-it osv. Farver, farver, farver og jeg kæmper med at lære Zentangle, brush skrift, doodle, og opgraderer min håndskrift – alt sammen stadig inden for genren “kreativitet” og stadig ting, der gør mig glad og sørger for at jeg er grounded (yes! forsøger også at meditere) samt holder fokus på balancen, når det at gå på line, ikke altid er let 🙂

Kan du have en dejlig weekend 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dude-ove-zen-og-afhaengighed/

feb 22

Meditere – hvordan påvirker det os? Mediterer du?

Meditere - at finde roMeditere har jeg ikke prøvet før, men jeg har altid været meget åben overfor alt det man “ikke kan se og føle på”.

I en periode gik jeg hos en psykolog, der både brugte mindfulness og healing. Begge dele fik jeg utrolig meget ud af, både kropslige og sjælelige oplevelser, indsigt og, til tider, evnen til at flytte fokus fra mine kroniske smerter.

Også en enkelt Kranio sakral session er det blevet til. Det var også en utrolig stor oplevelse, men desværre noget min pengepung ikke var klar til.

Hjemme bruger jeg, med jævne mellemrum, både mindfulness- og afspændingsvideoer på YouTube. Det nyder jeg også, og selvom jeg stadig finder ro, så lever det slet ikke op til de ting, jeg før har oplevet.

Nu er det tid til at meditere

Jeg har altid ønsket at kunne meditere, finde balancen, mit center.

For nylig faldt jeg over en “30 dages meditations udfordring”. Det går ud på at man deltager i en række meditations lektioner, 1 lektion hver dag. Man starter fra bunden, altså for sådan en som mig, der aldrig rigtig har prøvet det før, og så arbejder man sig fremad.

Jeg er ikke nået så langt endnu, men allerede føler jeg at det her, det er helt i orden 🙂

Har du selv prøvet at meditere? Mindfulness, Kranio sakral terapi? Hvad var dine oplevelser?
Har du prøvet nogle af tingene på YouTube?

InformationFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/meditere-hvordan-paavirker-det-os/

feb 19

Perfektionisme, godt eller skidt? Hvor står du selv?

Perfektionisme - det er migPerfektionisme kan både være godt og skidt, for mit vedkommende har det nok altid været der, men det er blevet tydeligere med årene og, i nogle tilfælde, også blevet et problem.

Perfektionisme når vi leger

I weekenden havde jeg besøg af James. En af de ting han havde lyst til at lege med, var dukkehuset. Et dejligt solidt hus, som min niece er vokset fra.

Der er ingen dukker. På et tidspunkt tænkte jeg på at købe nogen, men de koster lidt meget og samtidig fandt jeg ud af at mine små hæklerier bringer lige så meget glæde i huset 🙂

Se på billedet. Kan du se noget galt?

Da vi havde haft møblerne ude til storvask (tror han syntes det var den bedste del af legen), skulle taget sættes på igen. Jeg bed mig i læben og sagde ingenting. Den ene plade vender forkert.

Det var i går, lørdag. Dukkehuset er sat væk igen, øverst på en af mine reoler. Der står det godt. Den ene plade vender stadig forkert og det bliver ved med at rumstere i mine tanker. Jeg har ikke vendt den for, et eller andet sted, føler jeg at det vil være lidt sygeligt, at det skulle betyde så meget, at jeg blev nødt til at vende pladen 🙂

Perfektionisme kan tage lang tid

Engang, til et møde for arbejdsløse, hvor vi skulle arbejde med vore CV, havde jeg skrevet at jeg var perfektionist. Jeg mente at det var et positivt træk, at jeg sørgede for at tingene altid var i orden.

Vores lærer stillede mig spørgsmålet “Ja, perfektionisme kan være godt, men kan du blive færdig med tingene”.

Det har jeg tænkt meget over siden, i mange situationer, for hun har ret. Min perfektionisme gør, at jeg sjældent er tilfreds med det jeg laver, for det kan altid være bedre. Selv med ting som andre roser til skyerne, mennesker jeg ved siger hvad de mener, der preller roserne lidt af, for “kan de da ikke se at det mangler lige det?“.

Perfektionisme det er en ommerPå arbejde

I min arbejdsprøvning arbejder jeg blandt andet med udarbejdelse af dokumentskabeloner. Det var svært for mig at aflevere et færdigt arbejde, for det var jo aldrig færdigt. Heldigvis blev både jeg selv og min kontaktperson på skolen opmærksom på problemet og nu er det hende, der

siger stop, når hun mener det er færdigt (hvilket er lang tid før jeg selv er tilfreds – for det bliver jeg jo aldrig).

Håndarbejdet

De samme problemer dukker op i mit håndarbejde og er grunden til at jeg har så mange problemer med at afslutte mine projekter – jeg er bange for at jeg ikke vil være tilfreds – hvilket jeg desværre for det meste ikke er.

Jeg arbejder meget med min perfektionisme og nyder at udfordre den – for det er jo mig, der bestemmer her 🙂

Hvordan oplever du selv perfektionisme?Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/perfektionisme-godt-eller-skidt/

feb 14

Motion, det er da sundt, med lidt chokolade på

Motion er ikke hvad det har været.
Motion, det er sundtDer er stadig gang i nytårsforsæt-motions-folket og de, der har været igang længe. Også slankekure og kostomlægninger ryger der over disken til tilbudspris. Jeg jubler, hepper og ønsker tillykke med vægttab og lytter opmærksomt om opskrifter og alle de ting der smager af synd, men som ikke koster på hoften.

I aftes åd jeg 1 mellemstor Toblerone, det vil sige efter en aftensmad bestående af havregrød med smørklat (3) og sukker, og selvfølgelig 4 havrekiks til min eftermiddagste – de her havrekiks er rigtig gode. Havrekiks lyder nemlig sundt, men der er nok sukker og fedt i, til at de smager himmelsk 🙂

Jeg skriver “åd”, for det var det, jeg gjorde. Når det bare ryger ned uden at man egentlig registrerer det og ikke får fuld nydelse for kalorierne, så er det “at æde”.

Motion – hvad er min pointe?

Ved en aften i hyggeligt selskab, med lækkert og let traktement af gulerødder, agurk og skyr-dip, efter en længere samtale om fitness (de andre dejlige piger går alle til fitness det samme sted), blev jeg spurgt om det ikke var noget for mig.

Jeg tror nok mit svar var noget i retning af “det er nok ikke så godt” og let og elefant at skifte emnet – med hovedet bøjet let, for at undgå eventuelle sigende blikke. Og så var den vel ikke længere – jov!

Fyldig kvinde på næsten 50

Se på mig, denne fyldige, smækre kvindekrop, på vej mod årets fem-nul i hastig fart, med et smil på læben og et ønske om at alle i hele verden skal være glade og søde ved hinanden. Det er vi da vel også, altså de fleste, eller altså for det meste.

Hvornår har du sidst peget fingre? Ikke som i skolegården eller som når din mor sagde at det “ikke er pænt at pege fingre”, men vi gør det jo alligevel, ikke? Dømmer dem vi ikke forstår, måske ikke højt, men sådan lidt indeni? Dømmer du mig, eller “sådan nogen” som mig? Sådan en, der siger at hun er syg, men som “ikke ser syg ud”?

Hende der ikke går på arbejde, men som du ser handle ind og bære en tung pose hjem, hende der altid smiler og ser frisk ud, sjældent siger nej, for hun vil gerne være med, svinger støvsugeren og fortæller om det (for hvad er der ellers at snakke om), og pudser vinduer på en solskinsdag.

Jeg arbejder nu 9 timer om ugen i arbejdsprøvning og elsker det, elsker at have social kontakt og elsker, elsker, elsker at genfinde mine mange kompetencer og finde ud af alt det, jeg stadig har at byde på. Og det er nu hyggeligt at arbejde med børn, de er så ligetil og kan forkæles med en kop kakao 🙂

Men det er så også det. Jeg laver ikke andet, jeg laver ikke noget mens de andre går på arbejde og når de andre går på arbejde og ikke har meget fritid, så kan man måske godt blive dømt ude og stemplet som “doven” og “en af dem” man betaler for med dyrt tjente skattekroner.

Undskyld, men det kunne lige så let være dig, og der vil jeg så gøre mit bedste for ikke at dømme dig 🙂

Nu vil jeg slutte for i dag, har egentlig mere at få nedfældet, men et indlæg kan let blive for langt.
Hav en dejlig dag og nyd det skønne vejr, det vil jeg – ud at dyrke lidt gå motion 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/motion-store-groenne-foedder/

feb 12

Dude kanin mand! Så hækl da for pokker!

Dude Kanin har længe været på vej – men det er en ommer.

Dude kanin mand! Så hækl da for pokkerMudder i hjernen

Dude kanin fra Little Owls Hut er et af de dyr, jeg bliver nødt til at hækle, for han er så skør, at han bestemt passer ind herhjemme 🙂

Jeg har endda det garn, der anbefales i opskriften, det super bløde garn, der ville gøre Dude Kanin helt perfekt. Jeg er endda startet på ham, hæklet de små dele til hovedet og er startet på selve hovedet – men så landede den også lige der.

Jeg aner ikke hvad det er, der er sket med mit hoved, men hold da op hvor jeg savner mit håndarbejde. Det føles som om jeg render rundt i en konstant stress tilstand, ikke sådan voldsomt, blot en uro, “mudder i hjernen”.

Strikketøjet ligger og venter tålmodigt, jeg kigger med længsel, hækleprojekter glæder sig til montering og så er der Dude Kaninen. Flere gange er jeg begyndt igen, eller det passer ikke, jeg har lagt hækletøjet på sofabordet og gjort klar, men så kortslutter jeg og får ikke hæklet.

Dude Kanin – jeg giver op

I dag tog jeg så en vigtig beslutning, håber jeg. Dude kaninen blev pakket væk, eller den Dude, der er ved at blive hæklet i det bløde garn. Jeg giver nemlig op, noget der sker meget sjældent, for jeg hader at give op, jeg synes det er flovt.

I stedet har jeg fundet almindeligt bomuldsgarn frem til ham, for hækles, det skal han, og så håber jeg at det hjælper lidt, at jeg kan finde gejsten igen, for uden det, kan jeg ikke finde rytmen, finde den fred, som det giver mig og med det, den smertelindring mit håndarbejde altid har været.

Hvad med dig?

Har du prøvet det? At smide håndklædet i ringen?

Nu hækler jeg og ser hvad der sker, kryds fingre for mig 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dude-kanin-mand/

feb 02

Træk stikket ud tirsdag – vil du være med?

Træk stikket ud og træk vejret – synes det er tiltrængt.

Træk stikket ud på tirsdagJeg kan mærke på mit hoved og min generelle sindstilstand, at jeg trænger til en dag i selskab med mig selv uden alle de elektroniske flugtveje 🙂

Træk stikket ud tirsdag – vil du være med?

Jeg har, op til flere gange, holdt “træk stikket ud” dage, og nydt det. Jeg har også opfordret andre til at prøve det, men der er ikke mange der har lyst – og det forstår jeg så ikke.

Når du trækker stikket ud, mister du ikke noget, til gengæld vinder du en dag med dig selv – en dag hvor det kun drejer sig om dig og ikke billeder af katte, ufred over opskrifter, Sørens nye bil, Susannes middagsmad osv.

Tænk på, vi havde også et liv før internet og mobil – og det var faktisk ikke så værst endda 🙂

Mit digitale liv

Jeg kunne ikke tænke mig at undvære mit digitale liv, for det holder mig igang, aktiverer min hjerne og giver mig en masse glæde fra en masse mennesker, mange som jeg slet ikke kender i det virkelige liv.

Mit liv ville se lidt trist ud uden de digitale medier. På grund af sygdom har jeg ikke de store armbevægelse og har svært ved at overskue socialt samvær. Jeg tilbringer meget tid på min sofa, enten på langs eller siddende – så er det godt at have noget at tage sig til og mennesker at række ud efter.

Men nogle gange mærker jeg et behov for ikke at skulle tage stilling til noget, derfor trækker jeg stikket.

På tirsdag, den 7. februar, slukker jeg for alt.

Følgende bliver fjernet fra min mobil:
– Instagram
– Facebook
– Pinterest
– Messenger

Jeg modtager opkald og sms, men jeg må ikke selv sende sms, medmindre det er for at besvare noget, der er vigtigt.

Min bærbar bliver lagt væk og må slet ikke tændes.

Før har jeg fravalgt radio, men da jeg er meget alene den dag, har jeg behov for lidt “selskab” og radio er derfor tilladt i begrænset omfang.

Har du lyst til at prøve?

Kunne du have lyst til at prøve? Kan du give slip?
“Jeg kan godt, men gider ikke”, hvorfor ikke? Hvad er det værste der kan ske?
Kom nu Mulle 😉Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/traek-stikket-ud-tirsdag/

jan 17

Generationen før den digitale eksplosion

“Vi er generationen, den sidste generation” sagde jeg med frygt i stemmen.
“Tænk! Vi er den sidste generation der kan huske livet før mobilen”.

Det var ikke en sjov tanke, ikke så slemt som tanker om udløbsdato, men alligevel, vi er de sidste.

Generationen før skiftetTænk, selvom mine børn er af generationen, der blev født før mobil og internet, tror jeg ikke de kan huske ret meget om hvordan tingene var uden – og jeg kan næsten heller ikke huske det.

Når jeg skulle lege med veninder, kørte eller gik jeg over for at se om de var hjemme. Det var for dyrt at ringe (men det skete nok alligevel).

En gang, til en hyggeaften med gamle veninder fra skoletiden, snakkede vi om en fest vi havde været til, dengang. Der blev lidt ballade og da jeg tog ud til min kæreste (der ikke var med), havde han fået besked på at jeg var på vej og var ked af det, eller det var jeg sikker på at han havde.

“Hvordan vidste han det?”, blev jeg spurgt. “Jeg havde da nok sendt en besked til ham” svarede jeg og så lå de flade af grin. Der var ingen mobiler dengang. Så gik snakken lidt om hvad vi egentlig gjorde, hvordan det hele fungerede og at vi trods alt var glade og havde et velfungerende liv.

Jeg savner tit det der var, at være opmærksomme på hinanden, være nærværende, se verdenen omkring os, opleve, mærke – finder vi tilbage til det? Finder vi en balance så der igen er tid til det hele? Ser vi lyset, ser vi hvor meget tid vi spilder på at være online? At se på mobilen, på iPad, computeren.

Jeg vil prøve at gøre mit, det er svært, men jeg tror ikke det er umuligt.

Hvad er dine tanker? Er du gammel nok til at huske dengang?

Generationen dengang:

 • man skulle ikke bekymre sig om at løbe tør for strøm
  – jeg tror at det er noget de fleste af os tænker på mindst én gang i løbet af dagen.
 • du lavede præcise aftaler – og var nødt til at være der til tiden
  – og hvor var det træls at være den, der ventede.
 • du vidste ikke hvordan din venindes kæreste så ud, før du mødte ham i virkeligheden
  – det kunne godt være svært at holde masken i nogle tilfælde.
 • du blev nødt til at huske alle telefonnumre
  – da jeg mødte min daværende mand, der boede i England, kunne jeg huske op til flere engelske numre, lange numre, uden problemer.
 • du læste flere bøger
  – jeg har læst virkelig mange bøger og blade – yndlingsbogen i skolen var Troldepus.
 • du kiggede ud af vinduet, når du sad i en bus eller et tog
  – uhyggeligt at se hvor mange der ikke oplever verden udenfor.
 • du var ikke en haj til at tage billeder af dig selv
  – det er jeg nu stadig ikke.
 • du blev nødt til at ringe, hvis du ville sige noget til nogen
  – ja, eller smutte derover.
 • du blev ikke stresset af at vågne til en telefon med en million notifikationer
  – det gør jeg heller ikke nu, gudskelov er jeg meget god til at slå alt sådan noget fra.
 • du skulle dele telefonen med resten af familien
  – og kun meget korte samtaler (med mindre man var alene hjemme).
 • du farede vildt hver gang du kom ud for dit nabolag
  – det gør jeg nu stadig 🙂
 • du havde ingen ide om hvad dine venner lavede på alle tider af dagen
  – nej, og så havde vi noget at snakke om, når vi mødtes og kiggede hinanden i øjnene mens vi snakkede.

Læs denne artikel på DR.dk, hvor de lister de ting, de mener er blevet lettere. Jeg er ikke enig med dem, for der er også meget vi har mistet i de samme situationer.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/generationen-der-husker/

jan 03

Fred og ro i hverdagen, kreativ på nye måder

Søg fred og ro i hverdagen

Fred og ro i hverdagen bliver mit mantra for 2017.

Jeg vil gerne ønske jer allesammen et rigtig godt nytår og takke for alt det, som I gav mig, igen, i 2016 – det var et godt år for os 🙂

Jeg har brugt en del tid på at se på mig selv og hvordan jeg kan finde frem til den fred og ro jeg har behov for i min hverdag, hvordan jeg kan opnå alt det jeg gerne vil, kontra hvad jeg kan.

Her vil stadig være nye opskrifter, søgning efter testhæklere, konkurrencer og hvad vi nu ellers plejer at hygge os med, men der bliver lidt længere imellem.

Jeg vil også vise de ting frem, som jeg laver, selv om det ikke er så meget mere. Også lidt nyt. Jeg er nemlig begyndt at skrive journal, lidt svært at forklare hvad det er, så der er et link sidst i indlægget, men det der tiltrækker mig, er at det er “analogt”, det vil sige, det foregår offline, i en “notesbog” med skriveredskaber. Opmærksomhed på en selv og ens tid, planlægning for at skabe ro i det kaos jeg nogen gange befinder mig i på de dårlige dage.

Jeg glæder mig til at være et mere positivt menneske, stadig at have tid og overskud til at være noget for andre og til at slukke for de mennesker, der påvirker mig negativt 🙂

Har du ting du gerne vil arbejde på i 2017?

Fred og ro betyder også

 • at kunne sige fra
 • at kunne mærke når nok, er nok
 • at kunne hvile med god samvittighed
 • at jeg er god nok selvom jeg ikke kan det jeg engang kunne
 • at slukke for computeren
 • at lytte til en lydbog, eller måske læse den
 • at lære noget nyt uden at skulle være god til det
 • at acceptere at, at have en dårlig dag, ikke er det samme som at have et dårligt liv

Links:

Bullet Journal > www.bulletjournal.comFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/fred-og-ro-hverdagen/

sep 20

Udbrændt – siesta påkrævet

Når man er udbrændtJeg har, igennem længere tid nu, haft svært ved at finde glæden i noget som helst, selv mine hæklerier og strikketøj.

Der skal ikke meget til før “min hjerne brænder ud” og så kan jeg slet ingenting.

Samtidig er der så mange ting jeg gerne vil, og, ude af stand til at føre det ud i livet, bliver jeg trist og stresset.

Når mit mentale overskud bliver så lavt, så mangler jeg også overskud til at håndtere mine smerter og, ja, der er så den onde cirkel 🙁

Nu bliver jeg nødt til at finde ud af at bryde den cirkel og “kravle op af hullet”, derfor fravælger jeg alt der lægger beslag på min tid og min opmærksomhed, eller det jeg nu kan fravælge. Det betyder blandt andet at jeg lukker låget på min bærbar. Jeg forsøger at se om jeg kan holde en smule åbent for Facebook og Instagram på min mobil, men hvis det bliver nødvendigt bliver de også lukket ned.

Lige nu er det vigtigste i mit liv mig selv 🙂

Vi ses snart igen <3

Indlægget er lukke for kommentar da jeg ikke ønsker at skulle forholde mig til dem.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/udbraendt-siesta-paakraevet/

aug 13

Sociale medier på pause

Jeg holder pauseJeg ved at der er en konkurrence, der skal afgøres, men jeg har haft behov for en lille pause fra de sociale medier, derfor har jeg ikke været på Facebook og Messenger siden tirsdag.

Jeg deltager lidt på Instagram, for der er der ikke noget at tage stilling til, bare snuse ind af andres liv og kreative ideer 🙂

Lige nu har jeg det fint med den ro det giver mig, men forventer at hoppe ind igen i løbet af ugen – så konkurrencen må lige vente et par dage.

Billedtekst:

Næsten alt vil virke igen
hvis du trækker stikket ud
et par minutter…
inklusive dig selv.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/sociale-medier-paa-pause/

Flere indlæg «

Top