Kategori arkiv: Thistle sjalet

feb 05

Thistle sjalet – udtagninger

Thistle sjalet - udtagninger

Billedet viser forkert farve – den er lækker grøn 🙂

Nu kommer hele bloggen ikke til at handle om Thistle sjalet, men jeg har alligevel tænkt mig at skrive lidt om de ting jeg lærer undervejs, måske det kan hjælpe andre.

Jeg har pillet op – igen – og måske er det ikke sidste gang, men det skal altså være i orden 🙂 Problemet denne gang var de udtagninger der skal være på hver side af klippekanten (strikkes på rundpind, og skal klippes op til sidst).

Jeg var godt klar over at de skal tages ud på hver deres måde, alt efter om det er venstre eller højre side. Jeg havde også fundet flere film, der viser forskellige måder, men alligevel blev det ikke pænt.

Så faldt jeg over Drops og der fik jeg det forklaret så jeg kunne forstå det 🙂

Når man laver instruktions videoer, er det er en god ide at det er så tydeligt som muligt, at der ingen fingre eller strikkepinde er i vejen og det er der ikke her. Derfor præsentere jeg hermed Drops “Udtagning – usynlig måde”:Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/thistle-sjalet-udtagninger/

feb 05

Thistle sjalet er kommet godt fra start..

Thistle sjaletENDELIG er jeg kommet godt i gang med Thistle sjalet.

Jeg har lavet en del prøver undervejs, det skal jo gerne være rigtig fra start, og så har jeg ventet på at modtage KnitPro karbonz strømpepinde, mine gamle, almindelig pinde kunne jeg slet ikke arbejde med, spidsen var simpelthen alt for tyk og pindene tunge.

De her strømpepinde vejer ingenting, spidsen er, ja, spids og så er de kun 15 cm lange – det vil sige at de ikke “flagrer” så meget 🙂

Strømpepindene, samt en rundpind, bestilte jeg hos vistrikker.dk. Da jeg ikke kunne bestemme mig, blev det over 2 ordre (begge lørdag efter lukketid), jeg betalte derfor 2 x porto.

Ordren blev afsendt tirsdag, onsdag eftermiddag rykkede jeg, da A post er fra dag til dag, og jeg er en utålmodig sjæl.

De 2 ordre landede i dag, i samme kuvert.

Jeg skrev og fortalte at den var landet og undskyldte at jeg havde været utålmodig.

Jeg spurgte også til om den ekstra porto jeg havde betalt, ville blive refunderet – havde jeg bestilt begge på samme ordre, var der kun blevet trukket 1 x porto.

Det skulle jeg så ikke have gjort. Svaret var blandt andet: “Nu skal jeg ikke lyde knotten men jeg har allerede brugt mere energi på din ordre end sædvanlig så du kan vel leve med at jeg har sparet et par kroner på porto”.

Det kan jeg vel, men af princip ikke. Håndtering koster, men jeg kan ikke se hvorfor jeg skal betale for 2 gange porto når jeg kun modtager én kuvert? Hvad der tilbydes og spares på, det kommer ikke mig ved som kunde.

Det løb så ud i sandet med “Jeg må sige, at du har været en besværlig og utaknemmelig kunde”.

Sådan er det. Jeg ved ikke hvem der har ret, men i alle tilfælde er det en god ide, som sælger, til enhver tid, at holde en høflig og venlig tone, lige meget hvem der sidder i den anden ende og lige meget hvad der diskuteres. Jeg er sikker på at vi kunne have sluttet denne episode i fred og ro, havde hun ikke fået mig til at føle mig til besvær – for en kunde er vel ikke til besvær?

Jeg handler mange steder, men hos vistrikker.dk, handler jeg så ikke mere.

Nu vil jeg tage fat i mønstergarnet og se om jeg kan strikke den første blomst 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/thistle-sjalet-er-kommet-godt-fra-start/

jan 29

Thistle sjalet – Garnet

Thistle sjalet - garnetI går gik turen til byen, sammen med min mor. Jeg skulle købe garn til Thistle sjalet og så skulle min mor se om hun kunne fristes (det blev en Falkenberg 🙂 )

Tina (Uldma i Randers) fandt Sandes Alpakka Silke frem og så behøvede jeg ikke se mere. Hold da op hvor er det bare for lækkert! Jeg kommer til at sove med det her sjal!

Prisen er mindre lækker, men man kan mærke hvad man betaler for. Lad os sige det sådan, sjalet koster mindre end jeg plejede at ryge for om måneden 🙂

I dag skal vestene til James og Rose monteres, de skal afleveres i morgen.

Jeg er også ved at finpudse dobbeltstrik teknikkerne, både fordi jeg synes det er en spændende måde at strikke på, at det giver mange muligheder og fordi jeg måske skal vise min mor og hendes veninde hvordan man gør – og så bliver man jo nødt til at kunne lidt 😉

Jeg har et indlæg mere i fingrespidserne, men dagen var lang og hård i går, så lige nu er det tid til den daglige time med selvmedlidenhed – faktisk en god ide med sådan en, så er det ligesom overstået for den dag 😉

Hav en fantastisk dejlig dag, det vil jeg og, som jeg har lovet i min handleplan (forklaring i indlæg senere), skal jeg ud og nyde det gode vejr inden frokost.

Mine farver i Alpakka Silke:

ALPAKKA SILKE Petrolium

ALPAKKA SILKE Petrolium

ALPAKKA SILKE Grå blå

ALPAKKA SILKE Grå blå

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/thistle-sjalet-garnet/

Top