Kategori arkiv: Tulles Dyrereservat

jan 02

Mussi og dukken uden hår

Mussi og dukken uden hår

“Hulk, hulk, hulk” lød det fra sofabordet. Denne gang højere end en lille mus kan hulke – også selv om den er tyk og rundt.

På bordet sad min nye dukke og græd. Mussi var kravlet op af Mausis stige for at trøste hende, men det hjalp vist ikke ret meget.

“Hvad er der galt?”, fik jeg spurgt mellem hulkene.

Mussi sendte mig et vrissent blik og sagde “kan du slet ikke gætte det Tulle?”, “Hvordan ville du have det, hvis du var en smuk dukke – UDEN HÅR!?”

Nu brød dukken helt sammen. “Og uden NAVN” hiksede hun.

Nå, så det var DET der var galt!

Dukken havde været utrolig muggen nytårsaften fordi hun ingen hoved havde – ingen hoved – ingen fyrværkeri.
Jeg troede egentlig at hun ville være glad nu, helt færdig og helt smuk, men ja, jeg havde ikke lavet hende en paryk endnu.

“Så GØR dog noget” råbte Mussi og blev helt rød i kinderne.

“Undskyld”, sukkede jeg og forklarede at da jeg var snorforkølet gik tingene ikke så hurtigt, men at jeg selvfølgelig nok skulle sørge for hår inden dagen var slut og navnet – se DET får man først når man er helt færdig 🙂

Dukken tørrede sine øje. Mussi kiggede på mig og hviskede “jeg holder øje med dig!”

– nu må jeg heller i gang med den paryk, man ved aldrig hvad en sur mus kan finde på…Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/mussi-og-dukken-uden-haar/

dec 24

Jul i Tulles Dyrereservat

I dag kom der et ekspresbud med en pakke til Mussi og Maussi. Der var noget der rumsterede i den, så de fik besked på at åbne den med det samme – jeg stod klar med en stegepande!

Pakken var stor, så Maussi kunne slet ikke nå op med stigen, han blev nødt til at lade Mussi stå på sit hoved og DET var altså ikke for sjov, Mussi har nemlig de værste fødder i hele Tulles Dyrereservat, de lugter af gammel ost 🙁

“Nææ ihh” hvinede Mussi, “se dog her, nej dog” fortsatte hun. “Hvad er det, hvad er det” kaldte Maussi, utålmodig efter at få Mussi ned på jorden igen.

Ned kom 2 unge mus, en dreng og en lille, yndig pige med muffedisse om hænderne, det er nemlig koldt at rejse med pakkepost. Begge iført nissehuer, med ørerne strittende ud af små huller.

“Hej Mussi” sagde drengen, “kan du slet ikke kende mig? Det er Maus!”. Mussi begyndte at smile, “hvor er du da blevet stor Maus” 🙂 “hvem er din gæst?”.

Maus fortalte at han havde mødt Mivs på Christiania hvor hun ledte efter et sted at holde jul. “Så måtte hun jo med en tur til Jylland” slutte han.
“Christiania?” tænkte Maussi… “jeg må hellere holde godt øje med den unge mand, og hans brune taske!”.

Nu kunne Mussi mærke at julefreden sænkede sig over Tulles Dyrereservat, tænk at hun skulle holde jul med så mange dejlige dyr, “det bliver den bedste jul nogensinde” peb hun og fældede en tåre af bar glæde.

“Kom så!” Kaldte jeg, “I skal fotograferes til vores julekort”.

Mussi, Mausi, Maus og Mivs skyndte sig ned af stigen til gulvet og fes afsted, ud af øjenkrogen fangede Maus en kurv med garn “aha, tænkte han”, “det skal nok blive sjovt!” 😉Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/jul-i-tulles-dyrereservat/

Top