Kategori arkiv: Sludder om hækling

apr 09

Kan… ikke… hækle…

Frustreret hækler

Frustreret hækler

Jeg er gået fuldstændig kold, helt og aldeles..

I øjeblikket hækler jeg 2 skønne sprutter på bestilling, de er snart færdige.

Jeg er også i gang med Hesten White Dream, dog bliver min brun (jeg kan altså ikke lide at hækle med hvidt garn). Hvor langt er jeg kommet? Jeg har hæklet den første hov 5 gange, ikke fordi jeg ikke kan finde ud af det, simpelthen fordi jeg ikke har kunnet finde ud af hvilken størrelse hæklenål jeg vil bruge.

Så er der lidt andre ting i projektkassen, men ikke noget særligt.

Jeg er ved at være desperat, sådan rigtig, for det er jo hækling der holder mig i gang og tankerne i kontrol – hvad f***** gør man?!

Her til aften var jeg så desperat at jeg begyndte at hækle en karklud/vaskeklud. “Et hurtigt projekt, sagtens hækle 2 på en aften”, “super projekt til at få brugt rester på”.

Nu hækler jeg dem med 8/4 bomuld. De anbefaler en 5.00 hæklenål, men det bliver for løst, så eg er endt med en 3.50 hæklenål og 2 tråde garn – rester?! De sluger garn og jeg bliver s** ikke engang færdig med 1 i aften – og da slet ikke nu, hvor jeg helt har mistet lysten til at hækle dem, igen..

Jeg vil hækle, jeg elsker at hækle, jeg har brug for at hækle, jeg kan ikke hækle.

Jeg har efterhånden gravet mig ned og føler slet ikke at jeg formår at lave noget som helst der ser godt ud eller kan bruges til noget, alting tager alt for lang tid..

Nå, det var lige en gang hækle ynk 🙂 Nu skal sprutterne være færdige, måske det ikke er meningen at jeg skal hækle hesten lige nu og måske jeg heller ikke har brug for hæklede karklude (selv om de nu er meget pæne)., jeg mangler at finde lige det, der kan give mig mod på at hækle igen – og det skal jeg nok finde 🙂

Nu vil jeg surfe lidt på Pinterest. I morgen aften tager vi til fødselsdag i Randers og sover hjemme. Fredag skal jeg være sammen med den lille familie i Århus og på søndag skal vi fejre at lille James bliver 1 år <3

Hygge til dig 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/kan-ikke-haekle/

mar 31

Kan man lære en gammel hund…

Gammel hund ?

Gammel hund ?

Kan man lære en gammel hund nye tricks?

Ja, åbenbart – og nu bryder I ud i kor og siger “sådan har jeg da altid gjort” – ja, men det har jeg ikke, ikke før i dag 🙂

Jeg har ikke kunnet undgå at ligge mærke til at mit hækling bliver løsere og det er frustrerende, specielt når der skal fyld i (jeg hækler meget sjældent hvidt, hvor det ikke ville gøre forskel).

Løst? Så springer vi en størrelse ned. Stadigvæk løst? En mere ned.

I dag sad jeg og blev irriteret over at fyldet var alt for synlig (jeg er hysterisk hvad det angår). Det var med 8/4 bomuld og en 2.00 mm nål!

Så er det sådan at jeg før, faktisk utrolig mange gange, har lagt mærke til at de der skøre amerikanere, altid snor garnet et par gange om lillefingeren. Det har ligget og rumsteret uden at mine få hjerneceller har kunnet kæde de 2 ting sammen..

Så snoede jeg garnet og vupti! Nu kan jeg knap nok få nålen i maskerne! Der skal selvfølgelig lige arbejdes på teknikken, ellers tror jeg ikke kroppen kan holde til det, men glad, det er jeg skam og det ser meget bedre ud. Jeg kan stadig se fyldet en smule, men med brunt garn og hvidt fyld er det nok svært at skjule det 100%.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/kan-man-laere-en-gammel-hund/

feb 16

Dream Window firkanten er skudt i gang!

Dream Window

Dream Window

Her er så min version, som vejledningen er lavet ud fra, i tekst og billeder.

Ikke lige de fedeste farver, men jeg havde et eller andet ønske om at man skulle kunne se og skelne de enkelte runder – det er vist lykkes 😉

De første 6 runder er nu oppe og de næste kommer tirsdag eller onsdag alt efter hvordan reaktionen bliver – det er jo første gang 🙂

Kom og vær med – klik på knappen!

Hvordan? Sådan!

Dream WindowFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dream-window-firkanten-er-skudt-gang/

feb 11

Hjæælp! Jeg kan ikke hækle!

Hækle blokade

Hækle blokade

Uhadadada… jeg havde aldrig troet at det skulle overgå mig!

Jeg kan ikke hækle, eller det vil sige, jeg hækler, meget egentlig, men jeg kan ikke blive færdig. Jeg springer fra projekt til projekt -ihh – uhh – åhh og jeg skal komme efter dig, masser af skønne ting, men så kommer det til at ligge..

Jeg har en Stoffer jeg er ved at montere, engang imellem, en Gecko (kun hovedet) som jeg forsøger mig med igen, en bamse til en gave osv. osv. osv.

Nå, men det var egentlig bare for at sige at jeg er her endnu, jeg hækler og pludselig går der hul på bylden og  skal jeg nok få lagt billeder op 😉

Hav en dejlig aften 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/hjaeaelp-jeg-kan-ikke-haekle/

feb 09

Rettelse til Chip & Chap opskriften

Chip & Chap - af Irka

Chip & Chap – af Irka

Kristina har gjort mig opmærksom på at der er indsneget sig en fejl på side 4 i opskriften, hvor nogle billeder dækkede over teksten.

Hvis I vil undgå at skulle gætte på hvad der står, skal I lige hente den igen 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/rettelse-til-chip-chap-opskriften/

jan 26

Test Hækler Søges

Test Hækler Søges

Test Hækler Søges

Jeg søger en, der har lyst til at test hækle en oversat opskrift på en voksen hue.

Du skal kunne hækle “stangmaske foran/bagved stangen” og vide hvad begrebet “klynge” indeholder.

Du skal til dels kunne fejlfinde, da der bliver skrevet om en forvirring i runde 5-6, og måske fortælle hvordan det kan skrives for at gøre det forståeligt.

Send en mail til marianne@topping.dk

Fremover vil opslag om test hæklere kun blive slået op herFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/test-haekler-soeges/

jan 07

Oversættelser på vej i 2014

Oversættelser på vej i 2014

Oversættelser på vej i 2014

Et nyt år er startet og jeg begynder at føle mig klar til at oversætte igen.

De vigtigste opskrifter der skal oversættes, er til Facebook gruppen “Månedens Hæklede Skabninger” – deres ønsker kommer senere på måneden,  herefter er der et efterslæb til gruppen “Bedstemor firkanter“, men så er der også åbnet for sluserne 🙂

Jeg tager IKKE imod ønsker til oversættelser før jeg mener jeg er klar til at udvide listen og så råber jeg op her på bloggen 🙂

Vil du se den foreløbige liste for 2014?

Opskrifter på vej i 2014

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/oversaettelser-paa-vej-2014/

dec 14

Sur Spruttemor

Sur Spruttemor

Sur Spruttemor

Jeg har virkelig forsøgt at være meget cool. Forsøgt at sige til mig selv at det da er helt i orden – men nu går den ikke mere.

Jeg har en Sprutte til en lille dreng, der venter på at komme med Sprutteposten og så er det slut herfra, i hvert tilfælde hvad angår FB gruppen, for det er total løbet løbsk og mistet fokus på hvad det er vi laver og hvorfor.

Et ønske om en hæklet Sprutte, der måske kunne være en hjælp til at yde disse børn ro og hvis ikke, så glæde som en bamse.

Jeg har virkelig nydt at hygge om mine Sprutter og sende dem afsted med en masse kærlighed, men nu stresser jeg over det og hyggen er ved at være væk. Uden kærlighed skal mine Sprutter ingen steder.

Hvorfor, hører jeg mit publikum spørge?

En Sprutte er ikke nok nu. Der er krav om tilbehør. Hvor kommer de krav fra? Er det virkelig disse skønne børn (der, så vidt jeg ved, ikke ved at de får en Sprutte før den er der, da det i nogen tilfælde kan stresse dem at vente), er det dem, der kræver det eller er det måske den voksne der bestemmer hvad barnet ønsker?

Udtalt i gruppen “En sørøver og evt en med bowler og butterfly. Drengefarver. Hat osv skal helst sidde fast”

Tænk den liiiige igennem! Er min Sprutte ikke god nok som den er?

Man skal overgå sig selv hver gang og den næste Sprutte skal mindst være lidt så smart som den sidste…

Det gider mine Sprutter ikke!

Slut prut finale – jeg kan ikke være den, der får fokus tilbage på vores formål, fred med det og en kærlig hilsen til alle de skønne børn <3Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/sur-spruttemor/

Top