Kategori arkiv: Min hæklenål

feb 24

Dude, Ove, Zen og afhængighed

Dude, Ove, Zen og afhængighedDude kender I vel efterhånden 🙂 Som sagt var der ingen tvivl i mit hjerte om, at han skulle på hæklenålen – eller hun? Kan en Dude godt være hunkøn, ja, absolut, Wikipedia skriver:

Dude er amerikansk/engelsk slang for en individuel. Det gælder typisk for mænd, selv om ordet kan omfatte begge køn

Derfor vil lyserøde farver ganske enkelt være perfekte, dog er denne Dude stadig intetkøn, derfor valgte jeg grøn og lilla.

Nu vil den opmærksomme læser af denne blog sikkert tage sig til hovedet og skrige “ikke grøn igen!”. JO! IGEN! Jeg lover, det var ikke overlagt, men måske stod jeg og kiggede på det blå garn, mens Henri Léon og Graffe hviskede søde ord i mine ører og fordrejede virkeligheden så jeg følte at jeg aldrig før havde hæklet en Little Owls Hut skabning i grønt!!

Men, det er en lidt mere dæmpet grøn og, ja, måske vil de andre finde det lettere at skulle acceptere en ny i banden?

HUSK, læs videre under disse grønne venner 🙂

Dude & Ove, kender de hinanden?

Nej, jeg tvivler, men hvis de gjorde, så ville Ove helt sikkert ikke have meget tilovers for Dude, ihvertilfælde ikke sådan lige med det samme.

De sidste par dage har jeg ikke haft det godt, sådan som i, slet ikke. Normalt kan jeg beskæftige mig selv, for at fjerne fokus fra mit kadaver, men det går ikke. Jeg har virkelig længtes efter en bog, sådan en rigtig “holde i hænderne” bog. Jeg lytter skam til bøger, i øjeblikket “Frøken Narvik”, som min dejlige bonusmor har anbefalet og der er flere anbefalinger fra samme kant, samt fra min skønne mor – MEN – jeg har behov for at holde mine hænder beskæftiget.

I forbindelse med min fars fødselsdag, fik jeg mulighed for at få opfyldt mit ønske og, godt anbefalet, fik jeg Ove med hjem, som i “En mand der hedder Ove” og jeg elsker ham allerede! Jeg er kun ved 4. kapitel og mens jeg skriver dette, ligger Ove ved siden af og brokker sig over al den strøm jeg spilder og om det er meningen at “datamaten” skal være så stor?!

Mit navn er Marianne og jeg er afhængig

– som en lille eftertanke i dette, lange, indlæg, vil jeg gøre opmærksom på at garn og gejl til strik- og hækletøjet har fået kamp til stregen!

Nu hedder det Bullet Journal og kuglepenne, tusser, blyanter, viskelæder, post-it osv. Farver, farver, farver og jeg kæmper med at lære Zentangle, brush skrift, doodle, og opgraderer min håndskrift – alt sammen stadig inden for genren “kreativitet” og stadig ting, der gør mig glad og sørger for at jeg er grounded (yes! forsøger også at meditere) samt holder fokus på balancen, når det at gå på line, ikke altid er let 🙂

Kan du have en dejlig weekend 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dude-ove-zen-og-afhaengighed/

feb 12

Dude kanin mand! Så hækl da for pokker!

Dude Kanin har længe været på vej – men det er en ommer.

Dude kanin mand! Så hækl da for pokkerMudder i hjernen

Dude kanin fra Little Owls Hut er et af de dyr, jeg bliver nødt til at hækle, for han er så skør, at han bestemt passer ind herhjemme 🙂

Jeg har endda det garn, der anbefales i opskriften, det super bløde garn, der ville gøre Dude Kanin helt perfekt. Jeg er endda startet på ham, hæklet de små dele til hovedet og er startet på selve hovedet – men så landede den også lige der.

Jeg aner ikke hvad det er, der er sket med mit hoved, men hold da op hvor jeg savner mit håndarbejde. Det føles som om jeg render rundt i en konstant stress tilstand, ikke sådan voldsomt, blot en uro, “mudder i hjernen”.

Strikketøjet ligger og venter tålmodigt, jeg kigger med længsel, hækleprojekter glæder sig til montering og så er der Dude Kaninen. Flere gange er jeg begyndt igen, eller det passer ikke, jeg har lagt hækletøjet på sofabordet og gjort klar, men så kortslutter jeg og får ikke hæklet.

Dude Kanin – jeg giver op

I dag tog jeg så en vigtig beslutning, håber jeg. Dude kaninen blev pakket væk, eller den Dude, der er ved at blive hæklet i det bløde garn. Jeg giver nemlig op, noget der sker meget sjældent, for jeg hader at give op, jeg synes det er flovt.

I stedet har jeg fundet almindeligt bomuldsgarn frem til ham, for hækles, det skal han, og så håber jeg at det hjælper lidt, at jeg kan finde gejsten igen, for uden det, kan jeg ikke finde rytmen, finde den fred, som det giver mig og med det, den smertelindring mit håndarbejde altid har været.

Hvad med dig?

Har du prøvet det? At smide håndklædet i ringen?

Nu hækler jeg og ser hvad der sker, kryds fingre for mig 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dude-kanin-mand/

okt 15

NoName bamsen

Der er kun få ord fra mig i dag, men et par billeder af min nye bamse/får/lille mand 🙂

Hvad er han og hvad skal han hedde?

Opskrift: www.etsy.com/shop/BubblesAndBongo

Foto: Houdino-foto.dk

NoName bamsen

NoName bamsen

NoName bamsens numse

NoName bamsens numseFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/noname-bamsen/

okt 12

Græskar-manden – hæklet

Græskar-mandenFor tiden strikker jeg på en gave, derfor kan jeg, af gode grunde, ikke vise billeder endnu – men om en 14 dages tid burde hun have modtaget den – jeg glæder mig vildt 🙂

Jeg har dog haft brug for et lille ligge-ned-projekt, men intet har fanget min interesse, det vil sige, lige indtil den her fyr poppe op fra min bærbar.

Han hedder, ganske enkelt, Græskar-manden, for så ved vi alle hvem vi snakker om 🙂

Opskriften er på hollandsk – og gratis Med lidt god vilje og Google oversæt, så kan du godt følge den, der er absolut ikke noget svært i opskriften.

Opskrift: www.marrotdesign.nl/gratis-productenFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/graeskar-manden-haeklet/

sep 08

Pikachu klar til kamp

Pikachu Pokémon

Pikachu Pokémon

Det har været en kamp at nå hertil, men endelig fik jeg noget af krogen – den første af 5 Pikachu’er der skal gemmes på den skole, hvor jeg arbejder, og forhåbentlig findes af en elev, der bliver glad for den 🙂

Jeg er ikke 100% tilfreds – det bliver jeg nok aldrig – men jeg ved da i det mindste hvad jeg skal være opmærksom på og gøre anderledes på de næste 4. Det er bare at komme ind i kampen.

Håndarbejde (og alt muligt andet) kræver utrolige kræfter for tiden og har gjort det længe, nogle dage er gode og andre mindre gode, MEN, mit håndarbejde er min terapi, så jeg kæmper en brav kamp. En klog kvinde har sagt at jeg skal forsøge mig med en anden slags hobby et stykke tid, så det tænker jeg lige lidt over – der er masser at kaste sig over.

Opskrift her!

En stor tak til MissMary.dk der har doneret garnet til mit Pokémon-gave-projekt, det er dejligt at få lidt hjælp til at glæde andre 🙂

Garn fra MissMary.dk

Garn fra MissMary.dkFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/pikachu-klar-til-kamp/

aug 18

Mit hæklede tæppe – husker du det endnu?

Tænk sig, jeg er bare SÅ tæt på at have hæklet mit første, store, tæppe. Jeg er stolt! 🙂

På grund af kedsomhed, pakkede jeg mine mange lapper ud i sidste uge, bare for at se hvor mange jeg manglede, jeg kunne jo gå i gang igen. Meget overrasket var jeg over at opdage, at der rent faktisk var nok til et tæppe. Mit udgangspunkt var den gang vist 2×2 meter, men nu er det 2.1×1.5 uden sammenhækling og kant – mon ikke det går? 🙂

Der manglede lige et par stykker med mønster, der skulle være 5 i hver farve – de blev hurtigt hæklet.

Jeg ville gerne have alle lapperne blokket inden montering, min opslagstavle blev derfor opsat med mønsterpapir og nipsenåle, 15×15 cm.

Lapperne kom i maskinen, 24 stk. af gangen og derefter blev de blokket.

Det, som jeg havde frygtet mest, var at finde et mønster. Derfor printede jeg en masse firkanter, for på den måde at kunne arbejde med mønstret (der var mange firkanter der skulle klippes!). Da mønstret første var lagt, og jeg ikke var helt tilfreds, sagde fotografen at jeg da bare kunne putte dem alle i en skål, blande dem og så lægge dem op – et perfekt, tilfældigt mønster og jeg er MEGET tilfreds med resultatet.

Nu skal de monteres, hækles sammen i bagerste maskeled. Jeg regner med at hækle dem alle på den korte led først og så den lange til sidst – og så har jeg mit første tæppe 🙂 Glæder mig allerede til at vælge farver til det næste.

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/mit-haeklede-taeppe-husker-du-det-endnu/

jul 29

Miniature hund med taske

Når mit hoved bliver for fuld af tanker, er det godt at tømme det med koncentration – og det har jeg så gjort her 🙂

En lille vovse, ca. 5 cm høj, eksklusive ører. Hvad synes du at hun skal hedde?

– og som sagt, hovedet er ikke med mig for tiden, så der er intet langt indlæg 🙂

Opskrift: Amilovesgurumi

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/miniature-hund-med-taske/

jul 14

Hæklet skadestuebamse

Babubabu…

Til et excellent projekt “Skadestuebamsen” har jeg lavet denne, modificeret udgave, af Pernilles opskrift (OJ Hæklerier).

Bamsen her har mindre ører, kortere snude, hæklet kittel, i stedet for hvid krop, hvor kitlen skulle være.
Bamsen har også fået en lille ven med i tasken og et stetoskop, så er der også lidt at lege med 🙂

Han tager ud på en rejse til skadestuen i Randers, så et tilskadekommen barn kan vælge ham til trøst og, selvfølgelig, få ham med hjem <3

Læs mere om projektet her og vær med til at hækle til det gode formål!

Hæklet Skadestuebamse

Hæklet SkadestuebamseFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/haeklet-skadestuebamse/

jul 14

Hæklede Bamser med bukser – ren ååhhh

Selvom der går tid imellem at I hører fra mig, så gløder hæklenålen stadigvæk.

I en længere periode har jeg hæklet en masse, men ikke kunnet fokusere på at montere delene og dermed gøre projekterne færdige.

Det sker så nu. Flere og flere bliver færdigmonteret, så der kommer lidt mere fra mig i det næste stykke tid 🙂

Mød mine skønne bamser i bukser. Jeg elsker dem og I kan vel nok se hvorfor. Som med mange ting, hækler jeg noget fordi “jeg ikke kan lade være” og det var så sandelig tilfældet med disse 2.

Jeg har ikke plads til dem, så de skal ud i den store verden. Mine foreløbige plan er, at de skal sælges til fordel for  “Dansk Røde Kors Julehjælp til børnefamilier“, men det er selvfølgelig også vigtigt at de går til et godt hjem 🙂

Opskriften er fra denne pige: Magic Filament

Hæklede bamser med bukser

Hæklede bamser med bukserFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/haeklede-bamser-med-bukser-ren-aaaahhh/

jun 09

Burger med fritter – så er der serveret unger

Jeg søger altid aktiviteter som jeg kan lave med mine børnebørn, der ikke ikke er alt for krævende fysisk.

Hjemme har jeg en bøtte med rigtige penge, mønter, og dem elsker de begge at lege med.
Nu bliver det lidt trivielt at handle med “ingenting” så jeg har sat mig for at hækle ting, der kan bruges 🙂

Da jeg fik bogen “Hæklet hurtigmad” i forbindelse med en konkurrence jeg har afholdt, var det naturligt at kaste mig over den, for det kan jeg forestille mig vil være sjovt at handle med – at lege restaurant.

Dette er det første måltid og det har været rigtig hyggeligt at hækle, der sker noget nyt hele tiden i opskriften, så det bliver ikke kedeligt, derudover er opskrifterne meget velskrevet og lette at gå til.

Nu skal jeg så bestemme mig for hvad det næste måltid skal være 🙂

Bruger med fritter - hæklet hurtigmad

Bruger med fritter – hæklet hurtigmad

Information

Foto: Houdino-foto.dk
Bogen er skrevet af Elena Nielsen, hendes blog finder du her: cupcakebyme.blogspot.dk
Du kan også følge Elena på Facebook: www.facebook.com/CupcakeByMe
Bogen kan købes her: Klematis & SaxoFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/burger-med-fritter-saa-er-der-serveret-unger/

Flere indlæg «

Top