Kategori arkiv: Kreative Momsemor

mar 09

Bullet Journal åbenbaring – hvordan gør du?

Bullet Journal TrackerBullet Journal er blevet det “nye sort” og jeg kan kun anbefale at sætter sig ind i hvad det og hvad gavn man kan have af det. På et senere tidspunkt, vil jeg forsøge at skrive lidt mere, men jeg har ikke overskud til at fordybe mig lige pt.

Jeg har nok mere tid på hænderne end de fleste og jeg søger altid nye ting, jeg kan fylde den tid med, men tingene skal have mening, de skal gerne “give mig noget” – for hvis der er noget jeg hader, så er det at føle at jeg spilder min tid.

Disse ting, skal også gerne kunne holde mit fokus væk fra de smerter jeg er blevet “velsignet med”. Det vil sige fordybelse, underholdning eller udfordring.

Her har Bullet Journal vist sig at kunne være med og denne, nye, “hobby”, har taget flere, spændende, ting med sig.

Bullet Journal – Daglig Log

Mit udgangspunkt, med den “Daglige log”, var at skrive TODO lister over de ting jeg gerne ville have lavet den pågældende dag, alt fra at gå en tur til at tømme opvaskemaskinen – det var også sådan de fleste andre gjorde. Det fungerede et par dage, men nu har jeg et meget stille liv og jeg har, ærlig talt, ikke ret meget at fylde på de her “Daglige”. Det var sådan set let at skrive en masse på, der er altid meget jeg gerne vil, men når så dagen slutter, og jeg ikke har kunnet krydse noget af listen, fordi det har været en dårlig dag, ja så får man det altså ikke bedre.

I denne uge har jeg mere brugt disse daglige sider til at tegne kasser med tegninger i. Jeg er nemlig begyndt at lære at tegne de der fine Zentangles og doodle, altså små tegninger, lære at tegne små mennesker, symboler, osv (utrolig afslappende og sjovt) – og det gør jeg de fleste aftener.

Jeg har så lavet en lille plads hvor jeg kan skrive lister over de ting jeg gerne vil nå i denne uge, og så krydser jeg dem af uden at skulle føle at det skal være en fastsat dag – se det fungerer meget bedre for mig.

Daglig log – åbenbaringen

Nu har jeg altid gerne ville sætte mig helt ind i de ting jeg laver, derfor læser jeg også en del omkring Bullet Journal og her faldt jeg over de “vise sten” i dag. Denne artikel satte nemlig mit problem med manglende indhold, til de daglige sider jeg gerne vil have, på plads – jeg havde taget fat i det på den helt gale måde (og på samme måde som de fleste andre).

Det hedder en “Daglig log” og en log er jo et sted man logger det der sker eller det der er sket. At skrive, i meget kort form, hvad der sket den pågældende dag, ting man skal huske, oplevelser, viden osv. Ikke bare lister over hvilken dag man skal skifte sengetøj (selvom det også er en god ting).

Husk at det her er hvad der virker for mig!

Så fremover har jeg noget at fylde mine daglige sider med og jeg glæder mig faktisk – det er en lille dagbog i punktform, utrolig brugbart for mig, da jeg ikke kan fokusere og koncentrere mig for lang tid ad gangen 🙂

Stressed - DessertsTracker (sporing) – vanesporing

Noget andet, der er meget brugt i en Bullet Journal, er tracker – sporing. Man laver en tabel med ting man f.eks. gerne vil gøre hver dag og ved at skulle udfylde med krydser, eller som her, med røde og grønne farver, så bliver det en positiv udfordring at sørge for at få disse ting gjort, hver eneste dag.

Troede jeg – men sådan virker det altså ikke for mig, det har jeg fundet ud af de sidste par dage. Jeg må dog lige indrømme at listen blev lidt udvidet i denne uge, da jeg tog et par ekstra ting med, som jeg normalt gør hver dag alligevel.

Prøv at kigge på listen og forestil jer min dag, eller for det meste er det en aften vi snakker om 🙂

  • Motion – det kan være at støvsuge, være sammen med mine børnebørn eller gå min tur rundt om boligblokken (det er hvad jeg kan holde til). Dette punkt er det vigtigste på min liste. Jeg vejer for meget og det er ikke sundt.
  • Meditere – noget nyt jeg er ved at lære og det er det sidste jeg gør, inden jeg går i seng. Det tager kun 10-15 minutter og er  dejligt.
  • Skrift – jeg øver min håndskrift, da den er meget lidt pæn – det her bliver hurtigt en stress ting, at jeg skal gøre det/nå det hver dag.
  • Doodle – følger nogle tutorials, vejledninger, i at lave små, simple tegninger, det er super hyggeligt, men! Hyggen bliver ødelagt når jeg føler at jeg skal gøre det/nå det hver dag.
  • Zen – mine zentangles, som jeg er ved at lære at tegne, igen, afslappende, skønt, fordybende, men! Hyggen bliver ødelagt når jeg føler at jeg skal gøre det/nå det hver dag.
  • Bog – er begyndt at læse “rigtige bøger” for at have noget at lave når jeg er nødt til at slappe af og ligge på sofaen. Før hen læste jeg voldsomt mange bøger, nu er jeg så småt kommet igang igen og nyder det, men! Hyggen bliver ødelagt når jeg føler at jeg skal gøre det/nå det hver dag.
  • Håndarbejde – ja, det siger jo sig selv, men hvad tror I at jeg vil slutte det punkt med? Ja, hyggen flyver ud af vinduet og stressniveauet stiger.

Derfor har jeg nu skrottet disse tabeller og nyder i stedet de ting jeg har lyst til på de tidspunkter hvor jeg har lyst til dem 🙂

Links:

Bullet Jounal: www.bulletjournal.com

Min Bullet Journal åbenbaring

Doodle

zentanglesFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/bullet-journal-aabenbaring/

feb 24

Dude, Ove, Zen og afhængighed

Dude, Ove, Zen og afhængighedDude kender I vel efterhånden 🙂 Som sagt var der ingen tvivl i mit hjerte om, at han skulle på hæklenålen – eller hun? Kan en Dude godt være hunkøn, ja, absolut, Wikipedia skriver:

Dude er amerikansk/engelsk slang for en individuel. Det gælder typisk for mænd, selv om ordet kan omfatte begge køn

Derfor vil lyserøde farver ganske enkelt være perfekte, dog er denne Dude stadig intetkøn, derfor valgte jeg grøn og lilla.

Nu vil den opmærksomme læser af denne blog sikkert tage sig til hovedet og skrige “ikke grøn igen!”. JO! IGEN! Jeg lover, det var ikke overlagt, men måske stod jeg og kiggede på det blå garn, mens Henri Léon og Graffe hviskede søde ord i mine ører og fordrejede virkeligheden så jeg følte at jeg aldrig før havde hæklet en Little Owls Hut skabning i grønt!!

Men, det er en lidt mere dæmpet grøn og, ja, måske vil de andre finde det lettere at skulle acceptere en ny i banden?

HUSK, læs videre under disse grønne venner 🙂

Dude & Ove, kender de hinanden?

Nej, jeg tvivler, men hvis de gjorde, så ville Ove helt sikkert ikke have meget tilovers for Dude, ihvertilfælde ikke sådan lige med det samme.

De sidste par dage har jeg ikke haft det godt, sådan som i, slet ikke. Normalt kan jeg beskæftige mig selv, for at fjerne fokus fra mit kadaver, men det går ikke. Jeg har virkelig længtes efter en bog, sådan en rigtig “holde i hænderne” bog. Jeg lytter skam til bøger, i øjeblikket “Frøken Narvik”, som min dejlige bonusmor har anbefalet og der er flere anbefalinger fra samme kant, samt fra min skønne mor – MEN – jeg har behov for at holde mine hænder beskæftiget.

I forbindelse med min fars fødselsdag, fik jeg mulighed for at få opfyldt mit ønske og, godt anbefalet, fik jeg Ove med hjem, som i “En mand der hedder Ove” og jeg elsker ham allerede! Jeg er kun ved 4. kapitel og mens jeg skriver dette, ligger Ove ved siden af og brokker sig over al den strøm jeg spilder og om det er meningen at “datamaten” skal være så stor?!

Mit navn er Marianne og jeg er afhængig

– som en lille eftertanke i dette, lange, indlæg, vil jeg gøre opmærksom på at garn og gejl til strik- og hækletøjet har fået kamp til stregen!

Nu hedder det Bullet Journal og kuglepenne, tusser, blyanter, viskelæder, post-it osv. Farver, farver, farver og jeg kæmper med at lære Zentangle, brush skrift, doodle, og opgraderer min håndskrift – alt sammen stadig inden for genren “kreativitet” og stadig ting, der gør mig glad og sørger for at jeg er grounded (yes! forsøger også at meditere) samt holder fokus på balancen, når det at gå på line, ikke altid er let 🙂

Kan du have en dejlig weekend 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dude-ove-zen-og-afhaengighed/

feb 12

Dude kanin mand! Så hækl da for pokker!

Dude Kanin har længe været på vej – men det er en ommer.

Dude kanin mand! Så hækl da for pokkerMudder i hjernen

Dude kanin fra Little Owls Hut er et af de dyr, jeg bliver nødt til at hækle, for han er så skør, at han bestemt passer ind herhjemme 🙂

Jeg har endda det garn, der anbefales i opskriften, det super bløde garn, der ville gøre Dude Kanin helt perfekt. Jeg er endda startet på ham, hæklet de små dele til hovedet og er startet på selve hovedet – men så landede den også lige der.

Jeg aner ikke hvad det er, der er sket med mit hoved, men hold da op hvor jeg savner mit håndarbejde. Det føles som om jeg render rundt i en konstant stress tilstand, ikke sådan voldsomt, blot en uro, “mudder i hjernen”.

Strikketøjet ligger og venter tålmodigt, jeg kigger med længsel, hækleprojekter glæder sig til montering og så er der Dude Kaninen. Flere gange er jeg begyndt igen, eller det passer ikke, jeg har lagt hækletøjet på sofabordet og gjort klar, men så kortslutter jeg og får ikke hæklet.

Dude Kanin – jeg giver op

I dag tog jeg så en vigtig beslutning, håber jeg. Dude kaninen blev pakket væk, eller den Dude, der er ved at blive hæklet i det bløde garn. Jeg giver nemlig op, noget der sker meget sjældent, for jeg hader at give op, jeg synes det er flovt.

I stedet har jeg fundet almindeligt bomuldsgarn frem til ham, for hækles, det skal han, og så håber jeg at det hjælper lidt, at jeg kan finde gejsten igen, for uden det, kan jeg ikke finde rytmen, finde den fred, som det giver mig og med det, den smertelindring mit håndarbejde altid har været.

Hvad med dig?

Har du prøvet det? At smide håndklædet i ringen?

Nu hækler jeg og ser hvad der sker, kryds fingre for mig 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/dude-kanin-mand/

feb 02

Geilsk strik er altid en fornøjelse, har du prøvet deres garn og opskrifter?

Geilsk er ikke nyt for mig, jeg har før strikket med både garn og opskrifter derfra, men denne gang er noget ganske særligt.

Geilsk sjal kaldet ResumeGeilsk, når det er en hemmelighed

I november sidste år, tilmeldte jeg mig projektet “Resumé” fra Geilsk garn.

Det var et sjal, en strikkeoplevelse, hvor man fik ét clue (én del af opskriften) af gangen. Derfor vidste man ikke hvordan sjalet kom til at se ud, ikke før man nåede til clue 9, der udkom i januar måned.

Hver enkelt clue, har været forskellige mønstre, hver eneste clue derfor med ny lærdom, til tider udfordrende, men hold op hvor er det sjovt.

På samme tid, ved at hver del er eget mønster, når man ikke at kede sig, det skifter hele tiden. Det eneste mønster jeg kan udenad, det er det første 🙂 Resten følger jeg i en PDF, hvor jeg selv har sammensat alle de enkelte dele. Jeg har hørt om flere der kan huske dem alle, tænk at have sådan en hukommelse!

Som du kan se på billedet, er der ikke et sjal endnu, jeg er nemlig ikke så hurtig. Det kræver lidt koncentration for mig, så det er små skridt, men jeg skal nok komme i mål og jeg glæder mig. Det bliver et sjal til lidt pænere brug da det er strikket i en enkelt tråd Geilsk tynd uld, hvor mine hjemme-sjal altid er med 2 tråde, for både varme og holdbarhed.

Jeg glæder mig virkelig til at blive færdig, men indtil da, hygger jeg med hver gang jeg finder strikketøjet frem 🙂

Har du prøvet at deltage i sådan et projekt? Enten strik eller hækle, hvor man ikke ved hvad man laver før man er næsten færdig? Og i så fald, hvad var det?

Referencer, ResuméFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/geilsk-strik-er-altid-en-fornoejelse/

feb 01

Bullet Journal – Zentangle – nye ord for mig, hvad med dig?

Bullet Journal er det nye sort, altså for mig, sådan lidt 🙂

Det analoge system til den digitale tidsalder.

– citat Ryder Carroll

Bullet Journal og Zentangle terapiNej, det er ikke garn.

Men stadigvæk terapi for både krop og sind.

Jeg har før fortalt at jeg var begyndt at føre en “Bullet Journal“, det gør jeg stadig og mine hobby har det med at udvikle sig lidt – jeg fordyber mig jo og se her – se alle de flotte farver, kan man andet end blive glad i låget? 🙂

Nu kan jeg selvfølgelig bruge lang tid på at forsøge at forklare hvad Bullet Journal systemet er, men så bliver dette indlæg ikke færdigt – jeg kan slet ikke holde fokus længe nok.

Men I skal absolut ikke snydes, der er nemlig oceaner af information at finde på nettet, Google, Facebook, Pinterest, Instagram osv. Nederst i mit blogindlæg er der link til nogle af disse ressourcer.

Bullet Journal er for alle og alle pengepunge

Hvad er en Bullet JournalDet kræver ikke en opsætning som min, at føre en Bullet Journal (herefter BUJO, der er den korte betegnelse). Jeg har det bare med at gå lidt amok når jeg finder en hobby, det er en af mine måder at blive glad på.

Det eneste du behøver er en notesbog og en kuglepen – alt kan bruges. Det er et godt udgangspunkt, for at se om det er noget for dig.

Mine dage løber lidt sammen og jeg bliver let desperat over at tiden løber mellem mine fingre uden at jeg opnår noget, bruger den til noget der har mening. Derfor bruger jeg f.eks. også min BUJO til at logføre mine dage. På den måde kan jeg se at jeg rent faktisk opnår noget, på de fleste dage, om det så bare er et blogindlæg, støvsuge stuen osv.

Jeg har lister over de bøger, jeg læser, eller i mit tilfælde, lytter til. Liste over de film jeg har set – jeg er begyndt at se lidt mere film om aftenen, nu da Fotografen arbejder aften/nat. Her forsøger jeg at vælge noget der har kvalitet og som jeg nyder at se. Jeg kan sagtens strikke eller hækle mens jeg ser film, og så er her ikke så stille.

Daglige TODO lister, det kan være noget så lidt som at vaske tøj til behov for at der bliver støvsuget i stuen. Også TODO liste over min blog, Facebook og Instagram, det er dog ikke på daglig basis.

Husker mærkedage og aftaler, gemmer sjove eller meningsfyldte citater, logger vejret, tegner Zentangle, ønskesedler, ønsker for livet og meget, meget mere – alt er der plads til, alt er muligt og alt kan tilpasses til netop mig!

Zentangle

Zentangle er også noget nyt jeg prøver, selvom det at tegne ligger langt fra mine kreative evner, men alt kan læres, ikke?

– og slut

Hold da op et indlæg det blev til, håber ikke du kedede dig undervejs, ikke garn, men også mig 🙂

ReferencerFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/bullet-journal-zentangle-terapi/

jan 23

Hækleopskrift på dansk fra Little Owls Hut – snart færdig – venter du?

Ny hækleopskrift på dansk fra Little Owls Hut.

Før jul blev jeg egentlig færdig med den nye hækleopskrift på dansk fra Little Owls Hut, nemlig Dude Keks. Siden da har de skønne testhæklere været i gang og det har allerede afstedkommet 3-4 kaniner og min egen er stille og rolig på vej (jeps! jeg hækler igen).

Nu kan jeg mærke at interessen for den danske hækleopskrift er vokset, så derfor forsøger jeg at gøre den færdig, så Little Owls Hut kan få endnu en dansk hækleopskrift i deres danske webshop og derved give jer muligheden for at få den i hænderne 🙂

Hækleopskrift på dansk fra Little Owls Hut - snart færdigDer er en del fejl i teksten, hvilket blot viser at jeg har haft behov for en pause, men i aften forsøger jeg at få dem på plads.

Ting tager tid og ekstra lang tid for min sløve hjerne, men det gør mig samtidig i godt humør at kunne gøre noget færdigt 🙂

Dude Keks er en kanin med attitude og fylder godt i landskabet, et rigtig krammedyr. Jeg er sikker på at han nok skal få lavet lidt ballade her i hjemmet – det er nemlig her han skal bo.

Min Dude Keks bliver hæklet i lilla og grøn, på den måde tilgodeser jeg både Rose og James.

Garnpakker til 2 (eller 3), der ellers ikke har råd

I tiden efter udgivelsen af den danske hækleopskrift, vil der blive samlet original garn ind, for at give 2 hækle-piger, der ellers ikke ville have råd til hverken opskrift eller garn, muligheden for at hækle Dude Keks.

Jeg håber at almindelig anstændighed vil sørge for at det vitterlig er et behov og ikke kun grådighed, der ligger bag ønsket om at modtage en af disse pakker (der bliver trukket lod).

Den ene garnpakke er, med venlighed, doneret af Connie Demant Nilsson, Connie har Facebook gruppenFru Nilsson’s hæklede ting(ansøgning om medlemskab godkendes hurtigt). Connie hækler også Dude Keks og er testhækler.

Den anden pakke er, med samme venlighed :), doneret af mig.

Originalgarnet er dette lækre garn: www.yarnstreet.com/yarns/alize/softy

Det har dog vist sig at være en lille udfordring at hækle med netop dette garn, da de bløde “dun” garnet har, gør det umuligt at se maskerne mens man hækler, men det kan sagtens lade sig gøre alligevel (og er det værd).

Jeg vil også forsøge at skaffe en garnpakke i bomuld.

Det var vist alt for i aften, jeg håber at I hygger jer derude, nu vil jeg fatte hæklenålen 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/haekleopskrift-paa-dansk_dude-keks/

jan 18

Hækle er terapi, men nu er der – krise

At hækle er terapi, det kan vi vist godt blive enige om. Der har efterhånden været stor fokus på netop det.

I dag har jeg været nødt til at sygemelde mig pga. smerter og i den forbindelse bliver det meget nærværende at jeg mangler mit håndarbejde.

Hækle- og flere hækleprojekter på mit kreaværelseMit kreaværelse

Efter at mine 2 skønne børn er fløjet fra reden, har jeg fået mig et værelse helt for mig selv, mit kreaværelse. Det er et sted jeg altid bliver glad af at besøge.

Her gemmer jeg alle mine håndarbejdsmaterialer, og kreativiteter, jeg tager frem når James og Rose er på besøg.

Det er vel blevet lidt af en mani, at samle på materialer, værktøj, til “hvis jeg nu lige fik lyst”, til at holde mine hænder i gang.

Hækle UFO’er *

Kassen, som du kan se på billedet, indeholder mine UFO’er. Hæklerier der ikke er færdige, men som jeg gerne vil gøre færdige. Problemet er, at jeg har været i “garn-krise” i nogle måneder nu. Jeg bliver ved med at håbe på at det bliver bedre når nu det bliver lysere, at det måske er en vinterdepression, men det er hårdt.

Det at hækle og strikke har været en stor del af mit liv de sidste 5-6 år. Det har ikke “kun” været underholdning, det er også gavnlig for mit helbred. Når jeg hækler, eller strikker, bliver jeg afslappet og fjerner fokus fra mine smerter og det er problemet, jeg mangler min smertelindring og mit fokus.

Der bliver strikket en smule, men ud over karklude bliver det ikke rigtig til noget.

Jeg planlægger en ugentlig hækledag, for ligesom at presse mig selv i gang, men indtil videre står jeg stille.

Har du oplevet sådan en krise? Og hvad gjorde du?
Er du i sådan en krise og har brug for støtte?

Jeg ved at mange vil sige “giv tid”, men jeg har ikke tid, jeg har behov for mit håndarbejde.

En glimrende artikel om håndarbejdets terapeutiske virkning.

* UFO betyder “UnFinished Object” altså et projekt, det ikke er færdig.
WIP betyder “Work In Progress”, igangværende arbejdeFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/at-haekle-eller-ej/

okt 15

NoName bamsen

Der er kun få ord fra mig i dag, men et par billeder af min nye bamse/får/lille mand 🙂

Hvad er han og hvad skal han hedde?

Opskrift: www.etsy.com/shop/BubblesAndBongo

Foto: Houdino-foto.dk

NoName bamsen

NoName bamsen

NoName bamsens numse

NoName bamsens numseFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/noname-bamsen/

okt 12

Græskar-manden – hæklet

Græskar-mandenFor tiden strikker jeg på en gave, derfor kan jeg, af gode grunde, ikke vise billeder endnu – men om en 14 dages tid burde hun have modtaget den – jeg glæder mig vildt 🙂

Jeg har dog haft brug for et lille ligge-ned-projekt, men intet har fanget min interesse, det vil sige, lige indtil den her fyr poppe op fra min bærbar.

Han hedder, ganske enkelt, Græskar-manden, for så ved vi alle hvem vi snakker om 🙂

Opskriften er på hollandsk – og gratis Med lidt god vilje og Google oversæt, så kan du godt følge den, der er absolut ikke noget svært i opskriften.

Opskrift: www.marrotdesign.nl/gratis-productenFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/graeskar-manden-haeklet/

sep 15

Kreatasken anno 2016

Kreataske 2016 - materialer

Min kreataske fra 2012 (linket viser Jannes model) trænger til at blive udskiftet. Jeg er heller ikke helt tilfreds med den. Den lukkes med snore og giver ikke det store overblik. Jeg har tit tasken med når vi kører på tur og i bilen er det endnu svære at finde rundt i den.

Derfor har jeg tilbragt meget tid på Pinteres med at søge efter en ny symodel og det endte med at blive en købe opskrift fra Noodlehead. Den ser ud til at have alt det jeg efterlyser, men den ser også lidt avanceret ud 🙂

Jeg kaster mig over projektet med den indstilling, at ting tager tid og at jeg gerne vil ende med noget jeg bliver glad for – i mange år.

I dag går starten. Opskrift er printet og jeg er i gang med at lave en materialeliste, for i eftermiddag går turen til Stof2000 i Randers – jeg glæder mig helt vildt!

Kan I have en dejlig dag:)

Jeg tager ekstra billeder undervejs og smider dem på Instagram

Følg mig på InstagramFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/kreatasken-anno-2016/

Flere indlæg «

Top