Kategori arkiv: Jeg anbefaler

feb 19

En bog, jeg måtte eje

Jeg faldt, for lang tid siden, over en hæklet campingvogn med indhold.

For nogle uger siden så jeg den igen, den dukkede op i den “Hækleklub” jeg er med i, her i Randers (familie og venner).

Så måtte jeg finde den igen og det gjorde jeg så – nu bor den her og den er spændende 🙂

Det hele kan f.eks. bruges til playmobil dukkerne, og der skal laves lidt til Roses dukkehus og James selvfølgelig, men der skal også være til mine mus, de trænger til lidt at lege med, så de ikke laver ulykker.

Her er alt fra overnatning i telt, hyttetur, campingvogn, isbil, flodbåd, græs, bjerge og træer – et helt, hæklet eventyr.

Bogen er på engelsk og kan købes her!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/en-bog-jeg-maatte-eje/

nov 13

Tak til Tina og Uldma.dk

Besøg hos Uldma.dk

Besøg hos Uldma.dk

Som nogle af jer ved, strikker jeg også (og syer). I øjeblikket er der virkelig kommet strik på pindende. Roses trøje mangler kun at få syet ærmer og sidesøm. James trøje endte med at blive pillet op, er i gang med den igen.

Så er der et lækkert tørklæde til Janne på vej, lidt større projekt end forventet, men det hele værd. Janne er ved at vælge ny vinterjakke og hvis hun ikke mener at tørklædet passer i farven, ja så har mor her fået et nyt tørklæde 🙂

I år har jeg fået lov at strikke et halstørklæde til Nikolai. Det bliver i farverne du kan se på billedet – det bliver også flot.

I forbindelse med Nikolais tørklæde havde jeg skrevet lidt med Tina, fra Uldma i Randers, omkring garnvalg. Jeg har svært ved at komme ud på længere udflugter og har det bedst med at nogle beslutninger er taget hjemmefra.

I dag kom jeg dog endelig afsted og gik hele vejen ned i byen, utrolig stolt og tager gerne de tæsk det kommer til at give i morgen 🙂

Tina har en utrolig hyggelig garnbutik ved Rådhustorvet i Randers. Der var netop landet en kasse med arwetta, så det blev valget. Halstørklædet skal strikkes på rundpind, så den blev også købt. Jeg erstatter mine gamle plastik pinde med nye når jeg skal bruge dem til nye projekter – det er lækkert med godt værktøj.

Jeg er også blevet lokket til at prøve tunesisk hækling/hakke. Det skaber flotte ting og selvom mit projekt “kun” er nye puder, så skal det da prøves. Tina var selvfølgelig også leveringsdygtig der og jeg kom hjem med en wire og 6.00 mm hakkenål fra KnitPro (det er altså smukke ting de laver!).

Alt i alt en dejlig tur. Jeg kunne selvfølgelig heller ikke dy mig for at smutte ind til Byrge Sørensen og få fyldt lageret op med lidt perler og styropor kugler, som jeg skal bruge til et forsøg med hæklede kugler.

Her vil jeg gerne have lov at følge op på et indlæg jeg havde sidste december hvor jeg oplevede en lidt tilknappet holdning hos Byrge Sørensen. Det er simpelthen ikke de ansattes skyld, hele konceptet har en malplaceret alvor over det, slet ikke som en hobbybutik skal være – her burde være smil, liv og sjov – så Byrge mand! Slip nisserne løs og hav det lidt sjovt 😉

Over and out herfra, aftensmad og så skal der hakkes 😉Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/tak-til-tina-og-uldma-dk/

nov 09

Min strikke- og hækleven

Strikke- og hækleven

Strikke- og hækleven

Jeg har fået den her App til mobilen og jeg er bare så glad for den.
Jeg ved den ikke er ny og jeg ved at der er mange andre derude, men den her passer til mig 🙂

Hvad kan den? -meget, men jeg tror jeg vil lade jer gå på opdagelse selv, jeg vil blot fortælle hvad jeg bruger den til.

Alle mine hæklenåle og strikkepinde er registreret og krydset af hvis de er i brug. Så kan jeg hurtig se hvad jeg har af pinde hvis jeg skal i gang med et nyt projekt.

Jeg opretter mine projekter med oplysninger om garn indfarvning, størrelse nål/pind, hvilken pind jeg er kommet til osv.
Det er specielt godt for mig, da jeg bruger både min PC og min mobil til at følge opskrifter med.

Man kan selvfølgelig købe en pro version, men den er gratis er ganske udmærket.

Min plan er at jeg, men tiden, vil få opdateret min Ravelry konto og kun bruge den. Apps har det med at forsvinde, men for nu, er jeg glad for min Strikke- og Hækleven 🙂

Link til Google PlayFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/min-strikke-og-haekleven/

sep 18

Hygge hos Vibsereden

Hygge hos Vibsereden

Hygge hos Vibsereden

Når jeg, i perioder, befinder mig syd for Århus, er min ynglings-butik helt sikkert Vibsereden i Odder.

Vibeke havde i sommer sendt mig en smagsprøve på de nye rasleindsats hun havde fået på lager og de gav ganske rigtig en rigtig god lyd, også når de blev proppet ind i en bamse. Det var egentlig i den anledning jeg kiggede ind, men også for at skrive et lille blogindlæg om en hyggelig butik, der har det alle web butikkerne mangler, nemlig hygge..

Vibeke kan nemlig ikke lade være med at snakke, og det er sagt med respekt og et glimt i øjet. Hun brænder for hver en cm af butikken og hjælper gerne når man har behov for det, men lytter lige så gerne for selv at suge viden til sig.

Vibeke er begyndt at føre Flora Wool og det ved I, der broderer nok en helt masse om 🙂 Jeg snuppede lidt med hjem til en miniature bamse jeg har planer om at hækle – så må det da blive småt.

Der er meget mere garn end på billederne og man bliver jo fristet..

Dette indlæg er på ingen måde sponsoreret 🙂

Nyt MyBoshi garn, bomuld/hør blanding kom med hjem til at prøve at hækle en bamse/sutteklud af. Det er lidt tykkere end bomuld men meget blødere, så må det stå sin prøve. MyBoshi garnet kostede heldigvis ikke nær så meget som deres uld!

Mit hemmelige projekt manglede 2 knapper og dem fandt Vibeke til mig. Det var også hende der i sin tid gav tippet om at sy et par knapper på grydelapperne, det giver liget et ekstra pift. Se her eller her.

Til sidst bad jeg om en pakke af de der dimser til at tråde en nål med (ja, jeg kan ikke se!), men her fik jeg vist noget helt genialt, som der sikker er mange af jer der kender til (jeg gjorde ikke). En nål, der tråder sig selv! Det eneste det kræver er at holde tråden stram og lige ramme den med nålen, vupti! Genialt! De duer dog ikke til det tykke bomuldsgarn, så jeg tog en pakke af de gamle med alligevel 🙂

Jeg kunne sagtens have placeret mig ved bordet, lært at hakke, drukket kaffe og hygget resten af dagen, men koncentrationen rakte ikke længere og behovet for at møde min seng et par timer blev for stort.

Er du i området anbefaler jeg klart et besøg, Vibsereden har selvfølgelig også en webshop og selv om Vibeke har travlt med at snakke med kunderne, bliver den også opdateret med nyt 🙂

– uha, og så er det lige gået op for mig at det var årets sidste strikkeklub i dag! Nu må jeg se om der er liv i strikkeklubben derhjemme eller det kan være man skal fyre op under noget seriøs hækling i vinter i Randers området, er du interesseret? 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/hygge-hos-vibsereden/

jun 16

Prøv det: Knit and Crochet Now

Knit and Crochet Now

Knit and Crochet Now

Jeg faldt den anden dag over denne fantastiske hjemmeside for både strik og hækling.

Hjemmesiden er en opfølgning på en række fjernsynsprogrammer. Det foregår på engelsk, men deres videoer kan man sagtens følge – her får du en masse ideer, tips og gennemgang af “hvordan man gør”..

Programmet har også en Facebook side, som man kan tilmelde sig og følge med i når der sker nyt – prøv det, jeg har fundet siden meget spændende 🙂

Besøg dem her: www.knitandcrochetnow.com

Facebook her: www.facebook.com/pages/Knit-and-Crochet-Now/239179645982

 

 1. For at kunne hente de gratis opskrifter eller se videoer, skal man oprettes som bruger.
  Det er gratis – Klik her for at komme til formularen
  Hvis du er i tvivl, kan du her se hvordan formularen kan udfyldes.
  Husk at selvom man skal skrive sin adresse, kan man sagtens opdigte en :O)
  Det er vigtigt at e-mail adressen er korrekt, da oprettelse skal bekræftes ved modtagelse af en e-mail!

  Knit and Crochet Now oprettelse

  Knit and Crochet Now

 2. Sådan.
  Nu skal du lige afvente en e-mail fra dem med et link du skal klikke på for at bekræfte tilmeldingen 🙂

  Knit and Crochet Now - oprettelse gennemført

  Knit and Crochet Now

 3. Klik på linket i den tilsendte e-mail for at bekræfte:
  Knit and Crochet Now oprettelse bekræftet

  Knit and Crochet Now

 4. Nu er du oprettet som bruger – klik på linket for at logge ind:
  Knit and Crochet Now

  Knit and Crochet Now

 5. Log ind med e-mail og den adgangskode du valgte:
  Knit and Crochet Now

  Knit and Crochet Now

xxxxFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/prov-det-knit-crochet-now/

jun 06

Et besøg værd – K and J Dolls

K and J Dolls

K and J Dolls

Jeg har købt et par hækleopskrifter fra K and J Dolls og det kan klart anbefales hvis man er til de små søde, hæklede dyr/dukker.

En hækleopskrift koster ca. 25-30 kroner og betales med kort. Opskrifter får du sendt som PDF til din e-mail adresse.

Personen bag shoppen er til at stole på. Jeg modtog en mail hvor der manglede en enkelt opskrift, men den fik jeg lynhurtigt da jeg skrev og fortalte det.

Opskrifterne er på engelsk, så det skal man jo desværre kunne forstå – det eneste minus 🙁

Besøg K and J Dolls her!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/et-besog-vaerd-k-and-j-dolls/

maj 27

Subtle Patterns | Gratis

Subtle Patterns | Gratis

Subtle Patterns | Gratis

Jeg faldt lige over en blog, som jeg gerne vil dele.

Her kan du finde en masse baggrunde til din egen blog og de er gratis. De fleste er meget diskrete, som bloggen antyder i navnet og det er noget jeg godt kan lide – rolige baggrunde, der ikke tager fokus fra indholdet.

Måske du kan bruge en af dem?

Besøg Subtle Patterns her!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/subtle-patterns-gratis/

apr 22

Besøg Moster Lene

Opdatering 17. juni 2012

Det ser desværre ud til at Moster Lene har lukket hendes blog med mindre man er inviteret, men jeg ved ikke hvordan man kontakter hende – kan du hjælpe?

 

Moster Lene

Moster Lene

Jeg faldt over bloggen “Moster Lene” for en uges tid siden og blev bare så glad!

Moster Lene har taget det på sig at oversætte hækle opskrifter på små dyr / figurer og andre små-ting fra engelske opskrifter.

Hun har gjort dette på opfordringer og har efterhånden en stor samling.

Moster Lene er desværre syg og har lukket for flere opskrifter, men de, der er der, er helt sikkert værd at kigge på.

Besøg Moster Lene her!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/besog-moster-lene/

Top