Kategori arkiv: Lidt af hver..

apr 06

Karen Klarbæk arrangement – gratis hækleopskrifter til salg?

Karen Klarbæk hækleopskrifterKaren Klarbæk, en aften med “hæklet metoder, fif og gode detaljer til dit videre arbejde med hækling”.

Det kunne jeg ikke sige nej tak til, da en ven spurgte om jeg havde lyst til at deltage, for Karen Klarbæk er jeg stødt på et par gange i tidens løb, og nu var hun startet op med salg af eget bomuldsgarn og hækleopskrifter som, i mange tilfælde, findes gratis på nettet.

Harry’s Coffee, Randers

Her var så utrolig hyggeligt og lækkert. Den første kop kaffe var gratis, den afstedkom en mere og, prikken over i’et, den lækreste kage, jeg længe har fået – de får 10 stjerner ud af 10 mulige 🙂

Det var en hyggelig aften, der var udsolgt og vi var klar til at lære nyt.

Nu ved jeg godt at jeg har hæklet i flere år, men jeg mener også at der altid er nyt man kan lære – om det så bare er en lille ting – den lille ting fandt jeg dog ikke her.

Karen Klarbæk – oplæg

Her var der mange, der blev tomme i blikket og vi var to, der efterfølgende var enige om, at der var vi klar til at forlade skuden (men deres kager så lækre ud). For mig, var der alt for meget selvpromovering, sådan noget har jeg svært ved at takle. Dog var jeg meget interesseret, da hun begyndte at snakke om hvordan hun har valgt farver der alle komplimentere hinanden, på kryds og tværs – og det gør de virkelig. Garnet er også lækkert at hækle med, det plus skal hun have.

Det til side, var jeg spændt på hvad hun havde at byde på, med “hækle metoder, fif og gode detaljer til dit videre arbejde med hækling”, som der var lagt op til.

Jeg kan komme i tanke om 3 tip (var du med – så ret mig hvis jeg tager fejl), og det var ikke noget banebrydende, hvilket, ved jeg, kan være svært at byde på. Der var heller ikke nogen længere forklaring der fulgte med disse tips, men Karen Klarbæk ville gå rundt bagefter og hjælpe de, der ville prøve.

Karen Klarbæk arrangementDer blev også fremvist en masse lækre, hæklede ting, som hun huskede at gøre opmærksom på, ikke var hækleopskrifter hun selv havde lavet, men som hun havde hæklet og skrevet ned.

Da oplægget var overstået kunne vi hente garn. Der fulgte 2 ngl af Karen Klarbæks eget bomuldsgarn med i prisen på arrangementet. Ved garnbordet lå der små kort med små opskrifter – på størrelse med et lidt større postkort. Blandt andet grydelapper, tæpper, håndklæder og klude.

Vi begyndte at tage de kort, som vi syntes så spændende ud, men fik så at vide, at man kunne få ét gratis, resten kostede 20 kroner stykket.

Min ven og jeg valgte begge opskrift på en hæklet klud og kastede os ud i det, da vi kom tilbage til bordet.

Der blev hæklet og jeg tror at Karen Klarbæk nåede hele vejen rundt, det håber jeg for de, der havde brug for at få hjælp til at fastholde de tips hun havde til folket.

Gratis hækleopskrifter til salg?

Nu har jeg interesseret mig for hækleopskrifter i mange år og de opskrifter jeg så her, var sådan set ikke noget nyt under solen. Jeg kan også godt se at det koster penge at trykke så fine opskriftskort, men, kunne man ikke tænke sig at det ville være god karma (og reklame) at man måtte få et af hvert?

Hækleopskriften på kluden, som min ven og jeg hæklede, den koster 20 kroner i Karen Klarbæks webshop (her), men hvis man hellere vil have opskriften gratis, så tilbyder hun også det (her) – forvirret? Det er jeg, men måske er der bare noget jeg ikke forstår.

Hækleopskriften på vaffel grydelapperne, sælger hun her, det er godt nok en speciel model, hvor man kan sætte en strop i, men… Tante Tråd har en gratis opskrift, næsten magen til, den er gratis!

Undskyld?

Er jeg grov? Måske er jeg selv lidt i tvivl, men jeg er ikke sponsoreret, jeg skal ikke “holde mig gode venner” med nogen og jeg vil, bestemt, have lov til at sige min mening. HVORFOR skal vi betale for noget der er gratis?! De af os, der kan “søge og finde” skal nok klare os, men alle andre, de ender med at betale – mange bække små..

Tjen penge på garnet, men lad være med at udgive gratis opskrifter, så føler man sig snydt og det er dårlig reklame, men bedre end ingen?

Der er meget mere jeg gerne ville skrive og uddybe, men der slipper min koncentration op. Er der noget du vil spørge ind til? Så skriv gerne en kommentar 🙂

Tak

– til min ledsager og alle jer der var med, jeg snakkede ikke rigtig med nogen af jer, en kommentar eller to, men hyggelige var I nu at være sammen med 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/karen-klarbaek-haekleopskrifter-til-salg/

dec 19

Virker download af opskrift ikke?

Link Virker IkkeEfter at jeg har flyttet min blog til en ny server, er der desværre gået lidt kludder i download af hækleopskrifterne.

For at rette op på det, skal jeg bede dig bruge denne formular hver gang du oplever at en download ikke virker.

Ved at du skriver din e-mail, får du besked fra mig når du kan hente filen 🙂

På forhånd tak 🙂

Fortæl mig hvilken opskrift du ikke kan hente

* Viser at feltet skal udfyldes


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/virker-download-af-opskrift-ikke/

okt 22

Skuffet i lokal garnbutik

StrikketøjHer ikke tale om Uldma garn & design i Randers

Nu ved jeg ikke lige om det bare er mig, der er uenig med denne butiks måde at yde service på, derfor vil jeg nøjes med at sige at det er en lokal garnbutik i Randers.

Normalt handler jeg garn på nettet. Jeg kommer ikke meget til byen og har det egentlig ikke særligt godt med at stå i kø, jeg bliver alt for urolig indeni.

Dog var der et behov for garn til kærestens nye hue, vi skulle alligevel ud at køre, så derfor valgte jeg at handle lokalt.

I butikken var der 3 hold, der osede, ud over den, der blev betjent, og efter mig kom et hold mere.

Jeg stillede mig ved kassen og ventede.

Så havde et par damer lavet deres valg og stilte sig ind foran mig og lagde garnet ved kassen. Jeg smilede, troede jeg, indforstået, til butiksindehaveren, som jo selvfølgelig ville ekspedere mig først, jeg stod jo pænt og ventede. Det gjorde hun så ikke. Ingen tvivl om at hun havde set mig.

“Så, Marianne”, tænkte jeg, “ældre damer har altid travlt, du kan godt vente lidt”. Derfor smilte jeg igen da damerne tog deres tasker og gik, nu var der kun mig ved kassen, så tæt på at gå derfra med garn.

Men nej! Butiksindehaveren slog ud med armene “jeg skal lige høre om der er nogen af jer, der vil ekspederes først, I har jo været her længst” – chokeret stod jeg et øjeblik mens hun gik i gang med en anden ekspedition, så vendte jeg mig om og gik.

Jeg har slet ikke ord på hvor sur og skuffet jeg var, da jeg kom ud. Jeg vendte og drejede det hele flere gange, men hvis man vil ekspederes, så går man vel til kassen og gør opmærksom på det?

Hvorom alting er, så skal behovet være meget stort før jeg handler der igen.

Hvad mener du? Er det ok at ekspedere på den måde?Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/skuffet-i-lokal-garnbutik/

feb 19

En bog, jeg måtte eje

Jeg faldt, for lang tid siden, over en hæklet campingvogn med indhold.

For nogle uger siden så jeg den igen, den dukkede op i den “Hækleklub” jeg er med i, her i Randers (familie og venner).

Så måtte jeg finde den igen og det gjorde jeg så – nu bor den her og den er spændende 🙂

Det hele kan f.eks. bruges til playmobil dukkerne, og der skal laves lidt til Roses dukkehus og James selvfølgelig, men der skal også være til mine mus, de trænger til lidt at lege med, så de ikke laver ulykker.

Her er alt fra overnatning i telt, hyttetur, campingvogn, isbil, flodbåd, græs, bjerge og træer – et helt, hæklet eventyr.

Bogen er på engelsk og kan købes her!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/en-bog-jeg-maatte-eje/

feb 07

Skrøbelige, digitale data

Digitale DataI disse dage forsøger jeg at samle mit digitale liv i en overskuelig samling.

Jeg har 4 eksterne harddiske med backup, helt tilbage fra 2009 og frem, det er meget data og absolut ikke struktureret – det forsøger jeg nu.

Når man går i gang med sådan en operation, skal man være yderst forsigtig, for det er lige her, ved “fornuftig” oprydning, at de digitale data går tabt. For hver backup vi laver, risikerer vi at miste lidt.

Jeg har meget jeg helst ikke vil miste, men samtidig ved jeg også at det er døde ting, alt det, der betyder noget, det har jeg omkring mig eller gemt i hjertet – med den indstilling skal det nok gå 🙂

Jeg har købt 1TB på Dropbox, det er meget plads. Derudover vil der også være en kopi på en backup harddisk, livrem og seler 😉

Hvordan passer du på dine data?Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/skroebelige-digitale-data/

feb 05

Smid et link eller 100

Smid et link eller 100Nyt tiltag her på bloggen!

Synes vi skal slå os sammen og samle alle de links vi kender til alt, der har med hækling at gøre.

Har du lyst til at være med? Her er ikke mange endnu, vi mangler dine 🙂

Formular til at indsende nyt link nederst på link siden – kom frisk!

Klik her!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/smid-et-link-eller-100/

dec 31

Godt nytår!

Tusinde tak for et fantastisk dejligt år, jeg ser frem til at dele glæden ved garn med jer alle i 2016.

Godt Nytår

Godt NytårFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/godt-nytaar/

jun 28

Projekt ØkonomiStrik

ØkonomistrikGarn kan være meget dyrt for mange af os. Der er selvfølgelig billigere alternativer, men rent faktisk også meget billige alternativer – og det er det, som jeg, de næste måneder, vil udforske – hvad kan vi strikke med det og hvordan bliver det?

Før jeg går i gang vil jeg starte med at sige at jeg ikke på nogen som helst måde forventer at få et færdigt produkt der kommer i nærheden af samme kvalitet som designeren havde i tankerne – det er ikke det, der er meningen.

Jeg vil bare gerne have et produkt, strikke af designer opskrifter, som jeg kan være stolt af at bære, nyde at have på og som ikke giver mig lommesmerter.

Jeg har modtaget garn fra Dorthe’s Garn Univers, en uldblanding af 80% uld og 20% andre fibre.

– selvom jeg har modtaget garnet vil mine skriverier være 100% ærlige, så jeg til enhver tid kan stå ved det jeg skriver 🙂

Garnet fra Dorthe's Garn Univers

Garnet fra Dorthe’s Garn Univers
15 kroner pr. 100 gram

Mens projektet løber, vil jeg selvfølgelig også strikke andre ting, af andre garner, for jeg nyder også at have skønne garner i hænderne.

Den første opskrift jeg strikker efter er “Måge og Malamuk” af Annette Danielsen.
Garnet er på den lidt tykke side, men opskriften blev valgt før jeg modtog garnet og jeg er stædig – jeg tror også godt det kan gå an.

Der er lavet strikkeprøver, vaskeprøve og strikket op på et ærme – det måtte jeg desværre pille op, mine “tilpasnings-udregninger” havde jeg lavet til den forkerte side 😉

Vaskeprøven blev lagt i blød i lunken vand med balsam. Puha, havde købt en billig balsam og den er  parfumeret, at den måtte stå udenfor døren. Jeg skyllede vaskeprøven, havde ikke set at balsam skulle blive i – synes alligevel at garnet har givet sig lidt til den blødere side, så den får en tur mere i morgen.

I morgen skal jeg få taget billeder af alt det skønne garn, der er nemlig også garn til et par trøjer til James og Rose og der kommer der knald på farverne 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/projekt-oekonomistrik/

jan 19

Det er en ommer Hendes Verden

Hendes Verden svineriKøbte i dag Hendes Verden, blandt andet fordi der var en campingvogn, en syet nålepude.

Den var fin til mig, bare som pynt.

Stor var min skuffelse da jeg åbnede bladet og fandt siden med campingvognen.

Der var ingen mønster, ingen vejledning, blot et link til en udenlandsk webside hvor man først skulle oprette sig som medlem for at få lov at hente mønstret.

Jeg var og er stadigvæk s**** sur og synes det er total fantasiforladt og svineri at de fremhæver campingvognen på forsiden og det slet ikke er noget de tilbyder deres kunder andet end et link der er 1 km lang.

Hendes Verden I skuffer, igen. Hvis I ønsker at klare jer imod alle de spændende ting vi finder på nettet, må I selv finde på.

Da min blog er velbesøgt, ligger det jeg skriver godt i søgeresultater, derfor skriver jeg lige Hendes Verden igen og håber at de, måske ser mit indlæg og krummer tæer – men det gør de så men nok ikke.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/det-er-en-ommer-hendes-verden/

jan 15

Info om min Facebook profil

Keep CalmI dag har jeg lavet privatlivsindstillingerne om på min Facebook profil.

Jeg har, af personlige årsager, været nødt til at lukke den for alle der ikke er familie, venner i det pulserende liv eller andre, som jeg kender en del til. Det er absolut ikke personligt!

Jeg vil stadig gerne have kontakt med jer alle på Facebook, derfor har jeg i stedet oprettet en Facebook side, hvor I kan følge min gøren og laden – jeg håber at I har lyst 🙂

For at følge mig der, skal I blot smutte ind på siden og trykke Synes godt om.

Marianne Topping NørklerFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/info-om-min-facebook-profil/

Flere indlæg «

Top