Kategori arkiv: Diverse

jun 08

Venskab – hvad betyder det for dig?

En god venEngang imellem, eller egentlig med jævne mellemrum, dukker tanker om venskab op og hvad det egentlig er, man hver især forbinder med det at være en god ven.

Jeg har ikke stort nok overskud til at have så mange nære relationer, men det betyder ikke at jeg ikke kan være en god ven.

Min bedste ven ser jeg faktisk kun en enkelt gang om året. Sådan er det bare, men det er ok, når vi så mødes, så har vi et helt år at snakke om 🙂 Hun betyder meget for mig, for hun forstår at være den ven, jeg føler, giver lige så meget som hun tager.

Selvom vi hver især har en masse vi gerne vil fortælle, husker vi stadig at lytte til hvad den anden fortæller, at spørge ind, være nærværende, huske ting fra sidst, følge op på – simpelthen bare at vise at den anden betyder noget.

Hvis man kun tager, ikke husker at give, så føler jeg at jeg mister energi og bliver trist, at jeg ikke er vigtig nok, at jeg ikke betyder noget – er man så en ven?

Hvad er en god ven for dig? Hvad gør dig til en god ven for andre? Fortæl, jeg er nysgerrig.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/venskab-hvad-betyder-det-for-dig/

maj 16

Ny Zabbez Blomst er sprunget ud – dansk hækleopskrift

Zabbez konkurrence, Passionsblomst hækleopskriftEndnu en lille blomst er blomstret i Zabbez haven, denne gang en smuk Passionsblomst.

For at fejre begivenheden, afholder jeg, på Facebook, en konkurrence hvor vinderne (der bliver 3 af dem) kan vinde en valgfri blomster hækleopskrift.

Hvis du ikke er på Facebook, så få en, der er, til at hjælpe dig med at deltage i konkurrencen 🙂

Deltag her, til og med lørdag den 20. maj 2017Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ny-zabbez-blomst-sprunget-dansk-haekleopskrift/

apr 14

Ugens Gæst – Camilla Vig frederiksen – Kender du hende?

Ugens gæst” er noget nyt, som jeg vil forsøge at indføre her på bloggen, hvis altså er der er nogen, der vil være med 🙂
Tænkte det kunne være sjovt at vide lidt mere om jer, hvad I render og laver af håndarbejde og jeres tanker omkring det.
Hvis du har lyst til at være “Ugens Gæst“, er du velkommen til at udfylde denne formular – husk, at hvis der er problemer med at uploade billeder (hvis de er for store), kan du blot sende dem til min e-mail, marianne@topping.dk

Om du skriver meget eller lidt, er helt op til dig. Du skal ikke føle at du skal skrive en helt roman, det er samtidig dejligt at høre om hvem du er.

Ugens Gæst - Camilla Vig Frederiksen

Ugens gæst – Camilla Vig Frederiksen

Hvor gammel var du, da du begyndte at lave håndarbejde:
Jeg har flere gange fra barnsben forsøgt at hækle og strikke. Jeg gik for alvor igang med mit hækleri for ca seks år siden, da jeg ventede mine tvillinger.

Hvilken typer håndarbejde laver du:
Jeg hækler og hækler og hækler – faktisk hver dag ??

Hvilket håndarbejde arbejder du med for tiden (eller flere):
Lige nu er jeg i krig med mine egne opskrifter – ‘eggs with legs’ og den første er allerede ude som salgs opskrift, nr 2 er lige færdigtestet og nr 3 er på nålen, sammen med lidt kommende barselsgaver – som jeg nok hellere må holde lidt hemmelige endnu 🙂

Er der et bestemt håndarbejde der vækker minder:
Når jeg kigger på min første ting – en flodhest jeg lavede, den er fyldt med fejl og skæv men mine piger og jeg elsker den??

Er der håndarbejde, du drømmer om at kunne lave, men ikke tør kaste dig ud i:
Helt klart at strikke- min mor er verdensmester i strik og jeg ville bare så gerne kunne. Men nyder at vi sammen kan dele lidt projekter – for eksempel nogle gange strikker hun en trøje og jeg laver så kanten
i hæklet.

Er der noget, du ikke kan fordrage ved håndarbejde:
Jeg er ikke fan af montering – jeg elsker at klø på med hæklingen og ofte (måske lidt for ofte) ender tingene i kurven uden at blive
færdigmonteret 🙂

Har du andre ting du gerne vil fortælle os om:
Jeg ville elske at dele mine ting med jer via min side www.bycvig.dk eller Facebook og insta ved samme navn bycvig.
Jeg elsker at følge andres håndarbejde denne vej også.
Der findes jo så mange inspirerende mennesker at følge alle steder så ville ønske man kunne købe tid på tilbud så man kunne nå at følge med i  alt.

Lidt billeder fra Camilla Vig Frederiksen

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ugens-gaest-camilla-vig-frederiksen-kender-du-hende/

apr 06

Karen Klarbæk arrangement – gratis hækleopskrifter til salg?

Karen Klarbæk hækleopskrifterKaren Klarbæk, en aften med “hæklet metoder, fif og gode detaljer til dit videre arbejde med hækling”.

Det kunne jeg ikke sige nej tak til, da en ven spurgte om jeg havde lyst til at deltage, for Karen Klarbæk er jeg stødt på et par gange i tidens løb, og nu var hun startet op med salg af eget bomuldsgarn og hækleopskrifter som, i mange tilfælde, findes gratis på nettet.

Harry’s Coffee, Randers

Her var så utrolig hyggeligt og lækkert. Den første kop kaffe var gratis, den afstedkom en mere og, prikken over i’et, den lækreste kage, jeg længe har fået – de får 10 stjerner ud af 10 mulige 🙂

Det var en hyggelig aften, der var udsolgt og vi var klar til at lære nyt.

Nu ved jeg godt at jeg har hæklet i flere år, men jeg mener også at der altid er nyt man kan lære – om det så bare er en lille ting – den lille ting fandt jeg dog ikke her.

Karen Klarbæk – oplæg

Her var der mange, der blev tomme i blikket og vi var to, der efterfølgende var enige om, at der var vi klar til at forlade skuden (men deres kager så lækre ud). For mig, var der alt for meget selvpromovering, sådan noget har jeg svært ved at takle. Dog var jeg meget interesseret, da hun begyndte at snakke om hvordan hun har valgt farver der alle komplimentere hinanden, på kryds og tværs – og det gør de virkelig. Garnet er også lækkert at hækle med, det plus skal hun have.

Det til side, var jeg spændt på hvad hun havde at byde på, med “hækle metoder, fif og gode detaljer til dit videre arbejde med hækling”, som der var lagt op til.

Jeg kan komme i tanke om 3 tip (var du med – så ret mig hvis jeg tager fejl), og det var ikke noget banebrydende, hvilket, ved jeg, kan være svært at byde på. Der var heller ikke nogen længere forklaring der fulgte med disse tips, men Karen Klarbæk ville gå rundt bagefter og hjælpe de, der ville prøve.

Karen Klarbæk arrangementDer blev også fremvist en masse lækre, hæklede ting, som hun huskede at gøre opmærksom på, ikke var hækleopskrifter hun selv havde lavet, men som hun havde hæklet og skrevet ned.

Da oplægget var overstået kunne vi hente garn. Der fulgte 2 ngl af Karen Klarbæks eget bomuldsgarn med i prisen på arrangementet. Ved garnbordet lå der små kort med små opskrifter – på størrelse med et lidt større postkort. Blandt andet grydelapper, tæpper, håndklæder og klude.

Vi begyndte at tage de kort, som vi syntes så spændende ud, men fik så at vide, at man kunne få ét gratis, resten kostede 20 kroner stykket.

Min ven og jeg valgte begge opskrift på en hæklet klud og kastede os ud i det, da vi kom tilbage til bordet.

Der blev hæklet og jeg tror at Karen Klarbæk nåede hele vejen rundt, det håber jeg for de, der havde brug for at få hjælp til at fastholde de tips hun havde til folket.

Gratis hækleopskrifter til salg?

Nu har jeg interesseret mig for hækleopskrifter i mange år og de opskrifter jeg så her, var sådan set ikke noget nyt under solen. Jeg kan også godt se at det koster penge at trykke så fine opskriftskort, men, kunne man ikke tænke sig at det ville være god karma (og reklame) at man måtte få et af hvert?

Hækleopskriften på kluden, som min ven og jeg hæklede, den koster 20 kroner i Karen Klarbæks webshop (her), men hvis man hellere vil have opskriften gratis, så tilbyder hun også det (her) – forvirret? Det er jeg, men måske er der bare noget jeg ikke forstår.

Hækleopskriften på vaffel grydelapperne, sælger hun her, det er godt nok en speciel model, hvor man kan sætte en strop i, men… Tante Tråd har en gratis opskrift, næsten magen til, den er gratis!

Undskyld?

Er jeg grov? Måske er jeg selv lidt i tvivl, men jeg er ikke sponsoreret, jeg skal ikke “holde mig gode venner” med nogen og jeg vil, bestemt, have lov til at sige min mening. HVORFOR skal vi betale for noget der er gratis?! De af os, der kan “søge og finde” skal nok klare os, men alle andre, de ender med at betale – mange bække små..

Tjen penge på garnet, men lad være med at udgive gratis opskrifter, så føler man sig snydt og det er dårlig reklame, men bedre end ingen?

Der er meget mere jeg gerne ville skrive og uddybe, men der slipper min koncentration op. Er der noget du vil spørge ind til? Så skriv gerne en kommentar 🙂

Tak

– til min ledsager og alle jer der var med, jeg snakkede ikke rigtig med nogen af jer, en kommentar eller to, men hyggelige var I nu at være sammen med 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/karen-klarbaek-haekleopskrifter-til-salg/

mar 03

Ugens gæst – Helle Aagaard Nielsen – kender du hende?

Ugens gæst” er noget nyt, som jeg vil forsøge at indføre her på bloggen, hvis altså er der er nogen, der vil være med 🙂
Tænkte det kunne være sjovt at vide lidt mere om jer, hvad I render og laver af håndarbejde og jeres tanker omkring det.
Hvis du har lyst til at være “Ugens Gæst“, er du velkommen til at udfylde denne formular – husk, at hvis der er problemer med at uploade billeder (hvis de er for store), kan du blot sende dem til min e-mail, marianne@topping.dk

Om du skriver meget eller lidt, er helt op til dig. Du skal ikke føle at du skal skrive en helt roman, det er samtidig dejligt at høre om hvem du er.

Ugens Gæst - Helle Aagaard NielsenUgens Gæst – Helle Aagaard Nielsen

Hvor gammel var du, da du begyndte at lave håndarbejde:
10 år

Hvilke typer håndarbejde laver du:
Jeg hækler og syer bamser og dukker.

Hvilket håndarbejde arbejder du med for tiden (eller flere):
Jeg har fundet en opskrift på en dukke, som jeg nu har hæklet nogle stykker af.
Så syer jeg elefanter og myreslugere.

Er der et bestemt håndarbejde der vækker minder:
Min mor har altid strikket og broderet en del. Det at få en speciel ting, som andre ikke havde, det husker jeg tydeligt fra min barndom.

Er der håndarbejde, du drømmer om at kunne lave, men ikke tør kaste dig ud i:
Jeg vil gerne lære tunesisk hækling, og har vovet mig lidt ud i det, men uden held. Der skal mere mod til, og det kommer nok inden for det næste år.. håber jeg.

Er der noget, du ikke kan fordrage ved håndarbejde:
Det jeg ikke kan fordrage ved håndarbejde er, at lave den samme ting i ens farve mange gange, det er træls.

Fortæl lidt mere om dig?
Jeg er så heldig, at have været i ugebladet Hendes Verden nr 3 i år, hvor jeg laver bamser til skadestuen.
En sjov episode i den forbindelse var, da jeg var på skadestuen med et kuld bamser, og jeg gerne ville have et billed af et barn, med min bamse. Skæbnen ville, at der kommer et barn med sin far, og jeg så spørger om jeg må tage et billed af barnet, fordi jeg var en af dem som syede og hæklede bamserne.
Faderens svar tog helt fusen på mig, han sagde følgende:
Jeg troede kun, at det var gamle mennesker som lavede bamserne, og du er jo ikke så gammel” Jeg grinede og gav ham følgende svar” min titel som Oldfrue, må høre under den kategori” . Det endte i et grin og ja, jeg fik mit billed og barnet fik en ekstra bamse med hjem.

Lidt billeder fra Helle Aagaard Nielsen:Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ugens-gaest-helle-aagaard-nielsen-kender-du-hende/

feb 24

Ugens gæst – Connie Nilsson – kender du hende?

Ugens gæst” er noget nyt, som jeg vil forsøge at indføre her på bloggen, hvis altså er der er nogen, der vil være med 🙂
Tænkte det kunne være sjovt at vide lidt mere om jer, hvad I render og laver af håndarbejde og jeres tanker omkring det.
Hvis du har lyst til at være “Ugens Gæst“, er du velkommen til at udfylde denne formular – husk, at hvis der er problemer med at uploade billeder (hvis de er for store), kan du blot sende dem til min e-mail, marianne@topping.dk

Om du skriver meget eller lidt, er helt op til dig. Du skal ikke føle at du skal skrive en helt roman, det er samtidig dejligt at høre om hvem du er.

Ugens gæst - Connie NilssonUgens Gæst – Connie Nilsson

Hvor gammel var du, da du begyndte at lave håndarbejde:
6-7 år

Hvilke typer håndarbejde laver du:
Jeg har mange jern i ilden 🙂 jeg hækler, maler både med akryl på lærred og med Posca tusser på figurer, tegner , laver smykker og her for nylig er jeg begyndt at gravere i glas.

Hvilket håndarbejde arbejder du med for tiden (eller flere):
Jeg hækler lige nu rygsække til et par piger, rygsækkene skal være med deres navn og et hoved af en hund.
Derud over har jeg et maleri på staffeliet som får lidt opmærksomhed når det taler til mig.
Ind imellem tegner jeg bare lige for at klare hjernen 🙂

Er der et bestemt håndarbejde der vækker minder:
Ja jeg vil sige at det må være oplukker med knyttet vedhæng og perler som jeg lavede da jeg gik i fritteren som barn.
Der er mange gode minder derfra jeg lærte også at strikke på fingrene dengang og har strikket flere kilometer på den måde <3

Er der håndarbejde, du drømmer om at kunne lave, men ikke tør kaste dig ud i:
Hmmm den var svær … egentlig tror jeg bare at jeg drømmer om mere tid til alle mine hobbies

Er der noget, du ikke kan fordrage ved håndarbejde:
Egentlig ikke …
Dog fik jeg nok af at hækle brandhjelme, da jeg hæklede til alle brandfolkene i Søndersø.

Det blev til ialt ca 20 og så det løse til deres børn osv ….

Fortæl lidt mere om dig?
For mig er håndarbejde en helende proces hvor jeg kan udtrykke mig på andre måder end verbalt, jeg ville på ingen måde være foruden alle mine kreative arbejder …
Det skønneste er også at glæde andre <3

Lidt billeder fra Connie Nilsson:Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ugens-gaest-connie-nilsson/

feb 17

Ugens gæst – Hanne Mounier – Kender du hende?

Ugens gæst” er noget nyt, som jeg vil forsøge at indføre her på bloggen, hvis altså er der er nogen, der vil være med 🙂
Tænkte det kunne være sjovt at vide lidt mere om jer, hvad I render og laver af håndarbejde og jeres tanker omkring det.
Hvis du har lyst til at være “Ugens Gæst“, er du velkommen til at udfylde denne formular – husk, at hvis der er problemer med at uploade billeder (hvis de er for store), kan du blot sende dem til min e-mail, marianne@topping.dk

Om du skriver meget eller lidt, er helt op til dig. Du skal ikke føle at du skal skrive en helt roman, det er samtidig dejligt at høre om hvem du er.

Ugens Gæst - Hanne MounierUgens Gæst – Hanne Mounier

Hvor gammel var du, da du begyndte at lave håndarbejde:
Ca. 10 år gammel

Hvilke typer håndarbejde laver du:
Alt 🙂 Ting til hjemmet, bamser, legetøj og børnetøj, tørklæder,
sjaler og for nylig er filt kommet til.

Hvilket håndarbejde arbejder du med for tiden (eller flere):
Jeg hækler klude til min frisør, har et par ufærdige projekter/ufo’er.

Er der et bestemt håndarbejde der vækker minder:
Ja en dåbskjole.
Fik æren at hækle dåbskjole til mit første (og indtil videre) eneste barnebarn, Ella.

Er der håndarbejde, du drømmer om at kunne lave, men ikke tør kaste dig ud i:
Ja der er kommet noget nyt der hedder pooling …det ser mega spændende ud.

Er der noget, du ikke kan fordrage ved håndarbejde:
Montering, montering og montering 🙂

Lidt billeder fra Hanne MounierFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ugens-gaest-hanne-mounier/

feb 09

Gavmildhed før grådighed, det er lige sagen her

Gavmildhed kender jeg godt, men så sandelig også grådighed – hvor det sidste kan være rigtig grimt.
Gavmildhed før grådighed

I forbindelse med den nye hækleopskrift fra Little Owls Hut, Dude kaninen, og jeg så prisen på opskriften da den blev udgivet, var jeg godt klar over at det igen ville afholde en masse fra at kunne hækle den, det er dyrt – og det endda “bare” for opskriften.

Så er der garnet. Ja, det kan gøres billigt, da der er meget godt bomuldsgarn derude, men det er en stor kanin og hvad der er billigt for mig, er ikke nødvendigvis for andre. Original garnet er lækkert,  blødt! Det er en udfordring at hækle med, da man ikke kan se maskerne – men det KAN lade sig gøre og er det hele værd.

– men det koster også lidt ekstra

Jeg har garn til 2 kaniner men vil kun hækle 1, da jeg har ekstrem hækle blokade for tiden (og har haft det alt for længe), derfor skal garnet komme en anden til gode. Det nævnte jeg så overfor Connie Demant Nilsson, der med det samme hoppede 3 gange op i luften og, på nedturen, smed garn til 3 kaniner ned i kurven 🙂

Det vil sige at der er garn og opskrift til 4 dejlige hæklepiger – men kun 4, der vitterlig ikke har økonomi til selv at købe opskriften og garn – husk det!

Gavmildhed på krogen

Vi lever i en verden hvor der desværre er en del mennesker, der tænker på sig selv før andre, altid, og de mennesker er jeg sikker på at jeg nok skal høre fra når dette opslag ryger ud på nettet – MEN

For at stoppe de værste har jeg været nødt til at lade udvælgelsen foregå på Facebook, hvor jeg har en smule føling med hvem der tilmelder sig. Jeg ved at det afholder en del af jer, men det kan desværre ikke være anderledes 🙁

Er du på Facebook, skal du være opmærksom på at du skal sende en besked til min SIDE profil og ikke min personlige profil!Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/gavmildhed-foer-graadighed/

jan 30

Vind en valgfri hækleopskrift fra Little Owls Hut – deltag her!

Vind hygge til hæklenålen, en gave til et barn, en barnlig voksen, måske dig selv?
Vind valgfri hækleopskrift fra Little Owls Hut

I anledning af udgivelsen af hækleopskriften på den skønne kanin, Dude, skal vi da have en konkurrence – og selvfølgelig er det en hækleopskrift fra Little Owls Hut 🙂

Vind en VALGFRI hækleopskrift

Da jeg kan forestille mig at flere af jer måske allerede har fået fingrene i opskriften på Dude, skal det ikke være den opskrift du kan vinde – ikke alene – det ville være lidt træls.

Derfor vil vinderne kunne vælge frit blandt alle de danske hækleopskrifter fra Little Owls Hut – vælger du bogmærker, må du vælge 3!

Konkurrencen er åben til og med søndag den 5. februar 2017.
Der bliver trukket en vinder på både Bloggen, Facebook og Instagram!

Se alle de danske hækleopskrifter fra Little Owls Hut her!

Dine 3 muligheder for at vinde

Deltag på bloggen: www.topping.dk
Skriv en kommentar hvor du fortæller:
– – – hvad er det sidste, du har hæklet, hvad er det og til hvem.
– – – hvordan du har lært min blog/Facebook/Instagram at kende.
– – – luk øjnene og send en kærlig tanke til en der trænger til et løft.

Deltag på Instagram: @Tullemomsemor
Skriv en kommentar hvor du fortæller:
– – – hvad er det sidste, du har hæklet, hvad er det og til hvem.
– – – hvordan du har lært min blog/Facebook/Instagram at kende.
– – – luk øjnene og send en kærlig tanke til en der trænger til et løft.

Deltag på Facebook: www.facebook.com/mitgarn
Skriv en kommentar hvor du fortæller:
– – – hvad er det sidste, du har hæklet, hvad er det og til hvem (måske med et billede).
– – – hvordan du har lært min blog/Facebook/Instagram at kende.
– – – luk øjnene og send en kærlig tanke til en der trænger til et løft.

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/vind-valgfri-haekleopskrift/

dec 19

Virker download af opskrift ikke?

Link Virker IkkeEfter at jeg har flyttet min blog til en ny server, er der desværre gået lidt kludder i download af hækleopskrifterne.

For at rette op på det, skal jeg bede dig bruge denne formular hver gang du oplever at en download ikke virker.

Ved at du skriver din e-mail, får du besked fra mig når du kan hente filen 🙂

På forhånd tak 🙂

Fortæl mig hvilken opskrift du ikke kan hente

* Viser at feltet skal udfyldes


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/virker-download-af-opskrift-ikke/

Flere indlæg «

Top