sep 18

Hygge hos Vibsereden

Hygge hos Vibsereden

Hygge hos Vibsereden

Når jeg, i perioder, befinder mig syd for Århus, er min ynglings-butik helt sikkert Vibsereden i Odder.

Vibeke havde i sommer sendt mig en smagsprøve på de nye rasleindsats hun havde fået på lager og de gav ganske rigtig en rigtig god lyd, også når de blev proppet ind i en bamse. Det var egentlig i den anledning jeg kiggede ind, men også for at skrive et lille blogindlæg om en hyggelig butik, der har det alle web butikkerne mangler, nemlig hygge..

Vibeke kan nemlig ikke lade være med at snakke, og det er sagt med respekt og et glimt i øjet. Hun brænder for hver en cm af butikken og hjælper gerne når man har behov for det, men lytter lige så gerne for selv at suge viden til sig.

Vibeke er begyndt at føre Flora Wool og det ved I, der broderer nok en helt masse om :) Jeg snuppede lidt med hjem til en miniature bamse jeg har planer om at hækle – så må det da blive småt.

Der er meget mere garn end på billederne og man bliver jo fristet..

Dette indlæg er på ingen måde sponsoreret :)

Nyt MyBoshi garn, bomuld/hør blanding kom med hjem til at prøve at hækle en bamse/sutteklud af. Det er lidt tykkere end bomuld men meget blødere, så må det stå sin prøve. MyBoshi garnet kostede heldigvis ikke nær så meget som deres uld!

Mit hemmelige projekt manglede 2 knapper og dem fandt Vibeke til mig. Det var også hende der i sin tid gav tippet om at sy et par knapper på grydelapperne, det giver liget et ekstra pift. Se her eller her.

Til sidst bad jeg om en pakke af de der dimser til at tråde en nål med (ja, jeg kan ikke se!), men her fik jeg vist noget helt genialt, som der sikker er mange af jer der kender til (jeg gjorde ikke). En nål, der tråder sig selv! Det eneste det kræver er at holde tråden stram og lige ramme den med nålen, vupti! Genialt! De duer dog ikke til det tykke bomuldsgarn, så jeg tog en pakke af de gamle med alligevel :)

Jeg kunne sagtens have placeret mig ved bordet, lært at hakke, drukket kaffe og hygget resten af dagen, men koncentrationen rakte ikke længere og behovet for at møde min seng et par timer blev for stort.

Er du i området anbefaler jeg klart et besøg, Vibsereden har selvfølgelig også en webshop og selv om Vibeke har travlt med at snakke med kunderne, bliver den også opdateret med nyt :)

– uha, og så er det lige gået op for mig at det var årets sidste strikkeklub i dag! Nu må jeg se om der er liv i strikkeklubben derhjemme eller det kan være man skal fyre op under noget seriøs hækling i vinter i Randers området, er du interesseret? :)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/09/18/hygge-hos-vibsereden/

sep 15

Testhækler til rensdyr fra Little Owls Hut

Rensdyr fra Little Owls Hut

Rensdyr fra Little Owls Hut

– vi glæder os i denne tid..
Ja, ja, den tid skal nok komme
Hæklenålen.dk søger snart testhæklere til denne skønne opskrift fra Little Owls Hut.
Testhæklerne modtager den færdige, danske version gratis.
Information om hvordan du ansøger kommer i løbet af de næste par uger, så vær klar
Nåå ja, selvfølgelig er kravet at du er aktiv medlem af Hæklenålen.dk – men det er du vel?

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/09/15/testhaekler-til-rensdyr-fra-little-owls-hut/

sep 15

Rettelse til Fe Dukke af Vanja fra AmigurumiBB

af Vanja fra AmigurumiBB

af Vanja fra AmigurumiBB

Lisbeth fra Hæklenålen.dk har venligst gjort opmærksom på en fejl i opskriften. Række 22 og 27 skal begge hækles i bagerste maskeled for at gøre det muligt at hækle pynt på senere.

Opskriften er rettet:

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/09/15/rettelse-til-fe-dukke-af-vanja-fra-amigurumibb/

sep 12

Manisk Hønemor

En elefant kom marcherede...

En elefant kom marcherede…

Hønemor, det er jeg, også så det batter. Jeg forsøger dog at dæmpe det lidt, for det kan hurtig blive en belastning for mine børn :)

I dag skal min datter, Janne, svigersøn og de 2 dejlige børnebørn flytte fra en mindre, mørk og fugtig lejlighed til et dejligt lyst rækkehus, de har lejet.

Jeg er ikke med. Jeg kan for det første ikke bære noget og vil hellere ikke kunne sige fra. Derfor sidder jeg her og har det rigtig skidt – og det ved jeg jo udmærket er noget pjat.

Skal jeg fortælle en hemmelighed? De unge mennesker er fuldt ud i stand til at klare sig uden mig, lige som jeg kunne klare alle de ting, livet smed efter mig og stadig klarer mig der hvor jeg er i livet.

Det er unge mennesker med ben i næsen og kræfter nok til at klare opgaven.

De har fået hjælpere, trailer og mindre lastbil til at hjælpe med at flytte læsset, så de når det i dag, uden tvivl. De har ikke brug for mig til at rende rundt og komme med gode råd :)

Jeg døjer selvfølgelig også med dårlig samvittighed over at jeg ikke kan hjælpe, men det arbejder jeg også med, det kan ikke være anderledes, så vil jeg forhåbentlig kunne hjælpe dem med at få tingene på plads eller bare hygge om de små.

Jannes svigerforældre passer de små mens flytningen står på, de er dejlige mennesker med overskud og en masse kærlighed :)

Jeg forsøger at få tankerne væk, har lavet lidt af hvert og nu vil jeg kaste mig over alle mine små elefanter, der “kun” mangler at blive monteret – kan I have en dejlig dag :)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/09/12/manisk-hoenemor/

sep 12

Bamse holder sutteklud

Bamse holder sutteklud med lyserøde tern

Bamse holder sutteklud med lyserøde tern

10. august 2014

Bamse holder sutteklud.

Opskrift: Kan ikke huske det. Tog en opskrift på en bamse og hæklede suttekluden efter eget hoved :)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/09/12/bamse-holder-sutteklud/

Flere indlæg «