jun 09

Mammutten Mo – NY hækleopskrift fra Little Owls Hut

Mammutten Mo fra Little Owls HutMammutten Mo er endnu en ny hækleopskrift fra Little Owls Hut, der er oversat til dansk – er han ikke bare skøn?! 🙂

Som altid, når Little Owls Hut udgiver en ny hækleopskrift, giver de 30% rabat på ALLE de DANSKE hækleopskrifter i deres DANSKE webshop, denne gang frem til mandag den 12. juni 2017 – brug rabatkoden / coupon code DANISH

Hækleopskriften finder du her: www.etsy.com/dk-en/listing/522128778/078dk-mammutten-mo-amigurumi-pdf-fil-af

Læs hvordan du bruger rabatkoden:
www.topping.dk/blog/kupon-kode-paa-etsy

Læs hvordan du henter digitale filer på ETSY:
www.topping.dk/blog/tip-saadan-henter-du-digitale-filer-etsy

En KÆMPE tak til de skønne testhæklere:

Laila B. Thomsen
www.facebook.com/laila.thomsen.12
Lailas Facebook side: www.facebook.com/handmadelaila
Lailas FB gruppe: www.facebook.com/groups/1477289012536728

Connie Johannesen
www.facebook.com/connie.johannesen.9

Linda Maria Trasbo
www.facebook.com/linda.trasbo

Helle Vedel Stapf Klink
www.facebook.com/helle.stapf

Pernille Voigt Nielsen
www.facebook.com/PernilleVoigtFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/mammutten-mo-ny-haekleopskrift-little-owls-hut/

jun 08

Venskab – hvad betyder det for dig?

En god venEngang imellem, eller egentlig med jævne mellemrum, dukker tanker om venskab op og hvad det egentlig er, man hver især forbinder med det at være en god ven.

Jeg har ikke stort nok overskud til at have så mange nære relationer, men det betyder ikke at jeg ikke kan være en god ven.

Min bedste ven ser jeg faktisk kun en enkelt gang om året. Sådan er det bare, men det er ok, når vi så mødes, så har vi et helt år at snakke om 🙂 Hun betyder meget for mig, for hun forstår at være den ven, jeg føler, giver lige så meget som hun tager.

Selvom vi hver især har en masse vi gerne vil fortælle, husker vi stadig at lytte til hvad den anden fortæller, at spørge ind, være nærværende, huske ting fra sidst, følge op på – simpelthen bare at vise at den anden betyder noget.

Hvis man kun tager, ikke husker at give, så føler jeg at jeg mister energi og bliver trist, at jeg ikke er vigtig nok, at jeg ikke betyder noget – er man så en ven?

Hvad er en god ven for dig? Hvad gør dig til en god ven for andre? Fortæl, jeg er nysgerrig.Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/venskab-hvad-betyder-det-for-dig/

maj 30

TIP! Sådan henter du digitale filer fra ETSY

Sådan downloader du digitale filer på ETSYJeg er efterhånden blevet spurgt en del gange om, hvordan man downloader sine købte opskrifter fra ETSY. Det kan være svært at finde rundt, specielt hvis man ikke er helt god til engelsk 🙂

Derfor har jeg lavet denne lille vejledning, som jeg håber kan hjælpe.

OBS! Du kan ikke downloade filer på ETSY app’en endnu (Android), kun via deres website. Her behøver du ikke en computer, du kan åbne en webbrowser på mobilen i stedet.

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse. Jeg har valgt ikke at skrive tekst, da jeg mener at billederne taler for sig selv, men råb højt, hvis du stadig er i tvivl.

Vejledning til download at digitale filer på ETSYFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/tip-saadan-henter-du-digitale-filer-etsy/

maj 16

Ny DANSK hækleopskrift fra Little Owls Hut

Hvid Hane, hækleopskrift fra Little Owls Hut

30% RABAT på alle DANSKE hækleopskrifter fra Little Owls Hut!

NY hækleopskrift fra Little Owls Hut og de giver 30% rabatALLE DANSKE hækleopskrifter frem til fredag den 19. maj 2017.

LÆS LÆS LÆS

👇👇👇
– gælder kun DANSKE opskrifter (se efter det danske flag)
– gælder alle deres DANSKE opskrifter
– brug kuponkoden DANISH for at opnå rabatten
– hvordan? læs her: www.topping.dk/blog/kupon-kode-paa-etsy
– KØB i DERES DANSKE webshop 👇
www.etsy.com/uk/shop/LittleOwlsHutDK

 

👏 TAK til alle de seje testhæklere!

Gitte Søndergaard True
www.facebook.com/gittetrue

Christina Toftelund
www.facebook.com/Chriller88

Laila B. Thomsen
www.facebook.com/laila.thomsen.12
Lailas Facebook side: www.facebook.com/handmadelaila
Lailas FB gruppe: www.facebook.com/groups/1477289012536728

Lena Vejs
www.facebook.com/lena.pedersen.9404

Lotte Nørgaard Pedersen
www.facebook.com/profile.php?id=525133285

Birgit Nielsen
www.facebook.com/birgit.nielsen.923

Billeder fra testhæklerneFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ny-dansk-haekleopskrift-little-owls-hut/

maj 16

Ny Zabbez Blomst er sprunget ud – dansk hækleopskrift

Zabbez konkurrence, Passionsblomst hækleopskriftEndnu en lille blomst er blomstret i Zabbez haven, denne gang en smuk Passionsblomst.

For at fejre begivenheden, afholder jeg, på Facebook, en konkurrence hvor vinderne (der bliver 3 af dem) kan vinde en valgfri blomster hækleopskrift.

Hvis du ikke er på Facebook, så få en, der er, til at hjælpe dig med at deltage i konkurrencen 🙂

Deltag her, til og med lørdag den 20. maj 2017Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ny-zabbez-blomst-sprunget-dansk-haekleopskrift/

apr 21

Bullet Journal :: Gæsteblogger :: Anne-Mette Højbjerg

Til at starte med vil jeg gerne takke Marianne for at lade mig overtage bloggen her i dag. Så tak fordi jeg måtte være gæsteblogger for en stund, og jeg håber at I som besøgende vil tage godt imod mig og mit indlæg. Og måske endda kigge forbi min egen blog bagefter og se om det kunne være interessant for jer?! 😉 I skal i hvert fald være meget velkommen forbi.

Mit navn er Anne-Mette Højbjerg, og jeg er en Sydfynsk skønheds og livsstils blogger der har været i bloggerverdenen siden slutningen af 90’erne. Det er altså blevet til en del år efterhånden. Jeg har en del interesser, såsom skønhed, makeup, at tage lækre billeder, kreativitet, bøger osv. Og selvfølgelig også det som dette indlæg skal omhandle – nemlig min Bullet Journal.

 

Bullet Journal - Gæsteblogger - Anne-Mette Højbjerg

 

Jeg har altid været en meget kreativ person, og jeg har altid siddet og tegnet i mine noter i skolen, i min kalender og andre steder hvor jeg kunne slippe afsted med det. Og det endte faktisk med at jeg begyndte at dekorere min kalender en del og blev meget interesseret i den trend der var opstået verden over.

Til at starte med brugte jeg en masse klistermærker og andet for at gøre mine spreads mere dekorative, men det blev ret hurtigt for meget for mig. Samt at min almindelige mayland-kalender ikke længere kunne opfylde mine ønsker og krav. Så jeg begyndte at søge på nettet efter andre alternativer. Der var det at jeg fik øjnene op for Bullet Journaling.

Ved at lave min egen BuJo kunne jeg bestemme 100% hvad der skulle være i min kalender, og der var ingen grænser. Så mine mange lister kunne bliver samlet ét sted. Mine planlagte ting kunne jeg skrive ned ét sted osv. Jeg kunne samle ALT i min BuJo og holde styr på det hele. Ingen spildplads, inden irriterende rammer og ingen begrænsninger.

Jeg har selv en kategori på bloggen hvor alle mine Bullet Journal-relaterede indlæg kommer ind, så derinde kan I altid følge med i hvad jeg laver, har af idéer og hvad jeg bruger i min BuJo. Men for at beskrive kort hvad jeg benytter mig af, så kan jeg fortælle, at jeg foretrækker dot-grid papir. Det er ikke super nemt at finde notesbøger med det i, men jeg har fundet noget online, som, når jeg får det hjem, jeg vil tippe om på bloggen. Ellers er jeg blevet ret glad for både min personlige notesbog fra Personal-Planner.com og min ? fra ?. Foretrækker dog papiret i min notesbog fra Personal Planner, da det er tykkere og mere hvidt.

 

Bullet Journal - Gæsteblogger - Anne-Mette Højbjerg

 

Jeg bruger også rigtig mange post-its og små labels. Mest fordi jeg er lidt OCD og hader at skulle rette op på fejl i min BuJo. Det må gerne se pænt ud. Så inden jeg skriver alt ind, så skriver jeg det gerne på sådan en lap og klistrer ind – indtil den dag jeg føler, at jeg godt kan skrive det ind uden at der er risiko for at det bliver rykket. Jeg har dog ikke kunne undgå udstregninger og lignende, men det ville have været meget mere rodet, hvis jeg bare skrev tingene direkte ind. Så post-its og labels er super vigtige for mig.

 

 

Bullet Journal - Gæsteblogger - Anne-Mette Højbjerg

 

Når det kommer til skriveredskaberne så tegner jeg stort set altid op med en blyant før jeg gør det færdig med en fineliner. Igen fordi jeg går meget op i at det også er lækkert at se på. Ja det kræver en del mere arbejde, men jeg synes det er det værd. Og jeg har tidligere brugt en masse farver såsom farveblyanter og farvede kuglepenne, men bruger det ikke så ofte længere. Min stil er blevet meget simpel og stilren og det passer mig faktisk rigtig godt når det kommer til min BuJo. Det ser nemt og overskueligt ud, og så er det lækkert for øjet. Men der kommer nu også lidt tegninger i en gang imellem. Kan jo ikke helt lade være.

Jeg har efterhånden prøvet lidt forskellige stile af, og mange forskellige funktioner, men der var meget jeg aldrig fik brugt, fulgt op på osv. Jeg er dog stadig inde i en ”test-periode” hvor jeg tester lidt nye ting af, men jeg tror faktisk, at jeg er ved at finde den rette skabelon til mit behov. Jeg holder fast i at have en oversigt over hele året hvor der også er plads til at skrive aftaler, begivenheder, fødselsdage osv ind. Derudover så har jeg også en del lister såsom ”Online Shopping”, ”Læseliste” og ”Ønskeliste”. De fungerer godt for mig. Det er altid rart at kunne holde styr på den slags.

 

Bullet Journal - Gæsteblogger - Anne-Mette Højbjerg

 

Derudover så har jeg også en månedsoversigt ved hvert månedsskifte. Og på hvert opslag har jeg en tracking-liste, så jeg kan se hvor ofte jeg forkæler mig selv, shopper online, læser, husker medicin og vitaminer, poster på bloggen og sociale medier osv.. Og jeg har også valgt at have en ”Huskeliste” på hvert opslag, da jeg ikke huskede at tjekke op på den, når den kun var på en lang liste ved månedskiftet. Det er dog ikke noget jeg har fået ind i min nuværende skabelon, men fra Maj måned begynder jeg. Det skal for mig være nemt tilgængeligt og simpelt. Og på den skriver jeg også de idéer jeg får til indlæg, jeg gerne vil skrive og poste på bloggen.

 

Bullet Journal - Gæsteblogger - Anne-Mette Højbjerg

 

Jeg er så glad for, at jeg valgte at lave mig en Bullet Journal i stedet for at føre en alm. kalender. Denne fungerer så meget bedre for mig, og der er bare så mange muligheder. Muligheder jeg også har givet forslag til på min egen blog. Det er kun ens fantasi der sætter grænser. Og der er ingen der siger at I skal være gode til at tegne eller skrive for at lave en BuJo. Der er ikke noget der er forkert eller rigtigt. Det er op til en selv hvad der er brug for og hvad der fungerer bedst. Men det er altid lækkert at få lidt inspiration fra andre. Derfor har jeg også valgt at dele mine erfaringer, tips og meninger med jer herinde og på min egen blog. Så er det op til folk selv, om de vil benytte sig af det eller ej. Nu har jeg i hvert fald givet muligheden for det. Og jeg kan varmt anbefale alle at prøve det. At lave en BuJo altså. Tjek eventuelt også de forskellige grupper på Facebook ud. Eller måske endda Pinterest eller Instagram. Der er så mange kreative idéer og også noget til enhver smag. Mulighederne er uendelige. Det kræver bare lige en smule forberedelse og tid en gang imellem.

 

Bullet Journal - Gæsteblogger - Anne-Mette Højbjerg

 

Hvis I skulle være nysgerrige efter at se mere af hvad jeg laver, så tjek mine links ud. 🙂 Og endnu en gang tak til Marianne fordi jeg måtte dele mine tanker herinde. Ha’ en fantastisk dag alle sammen.

Blog:                www.giz-blog.dk
Twitter:             www.twitter.com/GiZmoAMH
Instagram (1):  www.instagram.com/GiZmoAMH
Instagram (2):  www.instagram.com/gizmoamhplannerfun
Facebook:        www.facebook.com/GiZmoAMHFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/bullet-journal-gaesteblogger-anne-mette-hoejbjerg/

apr 14

Ugens Gæst – Camilla Vig frederiksen – Kender du hende?

Ugens gæst” er noget nyt, som jeg vil forsøge at indføre her på bloggen, hvis altså er der er nogen, der vil være med 🙂
Tænkte det kunne være sjovt at vide lidt mere om jer, hvad I render og laver af håndarbejde og jeres tanker omkring det.
Hvis du har lyst til at være “Ugens Gæst“, er du velkommen til at udfylde denne formular – husk, at hvis der er problemer med at uploade billeder (hvis de er for store), kan du blot sende dem til min e-mail, marianne@topping.dk

Om du skriver meget eller lidt, er helt op til dig. Du skal ikke føle at du skal skrive en helt roman, det er samtidig dejligt at høre om hvem du er.

Ugens Gæst - Camilla Vig Frederiksen

Ugens gæst – Camilla Vig Frederiksen

Hvor gammel var du, da du begyndte at lave håndarbejde:
Jeg har flere gange fra barnsben forsøgt at hækle og strikke. Jeg gik for alvor igang med mit hækleri for ca seks år siden, da jeg ventede mine tvillinger.

Hvilken typer håndarbejde laver du:
Jeg hækler og hækler og hækler – faktisk hver dag ??

Hvilket håndarbejde arbejder du med for tiden (eller flere):
Lige nu er jeg i krig med mine egne opskrifter – ‘eggs with legs’ og den første er allerede ude som salgs opskrift, nr 2 er lige færdigtestet og nr 3 er på nålen, sammen med lidt kommende barselsgaver – som jeg nok hellere må holde lidt hemmelige endnu 🙂

Er der et bestemt håndarbejde der vækker minder:
Når jeg kigger på min første ting – en flodhest jeg lavede, den er fyldt med fejl og skæv men mine piger og jeg elsker den??

Er der håndarbejde, du drømmer om at kunne lave, men ikke tør kaste dig ud i:
Helt klart at strikke- min mor er verdensmester i strik og jeg ville bare så gerne kunne. Men nyder at vi sammen kan dele lidt projekter – for eksempel nogle gange strikker hun en trøje og jeg laver så kanten
i hæklet.

Er der noget, du ikke kan fordrage ved håndarbejde:
Jeg er ikke fan af montering – jeg elsker at klø på med hæklingen og ofte (måske lidt for ofte) ender tingene i kurven uden at blive
færdigmonteret 🙂

Har du andre ting du gerne vil fortælle os om:
Jeg ville elske at dele mine ting med jer via min side www.bycvig.dk eller Facebook og insta ved samme navn bycvig.
Jeg elsker at følge andres håndarbejde denne vej også.
Der findes jo så mange inspirerende mennesker at følge alle steder så ville ønske man kunne købe tid på tilbud så man kunne nå at følge med i  alt.

Lidt billeder fra Camilla Vig Frederiksen

 Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/ugens-gaest-camilla-vig-frederiksen-kender-du-hende/

apr 11

Hæklede vimpler & ranker #1 – sommer kærlighed

Hæklede vimpler #1 - Sommer KærlighedHæklede vimpler & ranker #1 – Sommer Kærlighed fra Cherry Heart

Som noget nyt, vil jeg lave en serie med hæklede vimpler, flagranker eller hvad du nu kalder dem 🙂

Hvor mange det bliver til, ved jeg ikke endnu, men de første 4 er der givet tilladelse til at jeg oversætter – og de er både flotte og søde.

Den første af de hæklede vimpler & ranker, Sommer Kærlighed, er fra Cherry Heart, en blog med både inspiration og skønne billeder.

Billedet vist i dette indlæg, Hæklede Vimpler & ranker – Sommer Kærlighed, er fra Cherry Heart.

Original opskrift: Summer Loving Bunting

Hæklede vimpler & ranker #1 – Sommer Kærlighed

Klynge masker:

2-stgm-klynge
slå om, stik krogen i den angivne maske, slå om og træk igennem, slå om og træk igennem de første 2 løkker (2 løkker på krogen)
slå om, stik krogen i samme maske, slå om og træk igennem, slå om og træk igennem de første 2 løkker (3 løkker på krogen)
slå om og træk igennem alle 3 løkker.

3-stgm-klynge
slå om, stik krogen i den angivne maske (eller mellemrum), slå om og træk igennem, slå om og træk igennem de første 2 løkker (2 løkker på krogen)
slå om, stik krogen i samme maske, slå om og træk igennem, slå om og træk igennem de første 2 løkker (3 løkker på krogen)
slå om, stik krogen i samme maske, slå om og træk igennem, slå om og træk igennem de første 2 løkker (4 løkker på krogen)
slå om og træk igennem alle 4 løkker.

Garn:

Sandra har hæklet med Drops Safran bomuldsgarn og en 3.5 mm hæklenål.
Her bliver de små vimpler ca. 10 cm og de store ca. 14 cm.

Du kan bruge hvilket som helst garn, du har lyst til, bare sørg for at størrelsen på hæklenålen passer til.

Små vimpler

Start med 6 lm, 1 km i 1. lm for at lave en ring, derefter

1. runde:
2 lm, 2-stgm-klynge [tæller som 3-stgm-klynge], 2 lm, (3-stgm-klynge, 2 lm) x5, 1 km i toppen af den første klynge.

2. runde:
1 km i første mellemrum, 2 lm, 2-stgm-klynge [tæller som 3-stgm-klynge], 3 lm, 3-stgm-klynge i samme mellemrum
*3 lm, 1 fm i næste mellemrum, 3 lm, 1 fm i samme mellemrum, 3 lm, (3-stgm-klynge, 3 lm, 3-stgm-klynge) i næste mellemrum,* gentag fra * til * én gang mere
3 lm, 1 fm i næste mellemrum, 3 lm, 1 fm i samme mellemrum, 3 lm, 1 km i toppen af den første klynge.

3. runde:
1 km i første mellemrum, 2 lm, 2-stgm-klynge [tæller som 3-stgm-klynge], 3 lm, 3-stgm-klynge i samme mellemrum
*3 lm, 1 fm i næste mellemrum, (2 lm, 1 fm i næste mellemrum) x2, 3 lm,** (3-stgm-klynge, 3 lm, 3-stgm-klynge) i næste mellemrum,* gentag fra * til * hele vejen rundt, slut sidste gentagelse ved **, 1 km i toppen af den første klynge.

4. runde:
1 lm, 1 fm i samme maske, *(1 fm, 1 hstgm, 1 stgm, 2 lm, 1 km i toppen af stgm’en, 1 stgm, 1 hstgm, 1 fm) alle i næste mellemrum, 1 fm i toppen af klyngen, 3 fm i næste mellemrum, 1 fm i fm’en, (2 fm i mellemrummet, 1 fm i fm’en) x2, 3 fm i næste mellemrum,** 1 fm i fm’en,* gentag fra * til * hele vejen rundt, slut sidste gentagelse ved **, 1 km i toppen af den første fm.

Store vimpler

Start med 6 lm, 1 km i 1. lm for at lave en ring, derefter

1. runde:
2 lm, 2-stgm-klynge [tæller som 3-stgm-klynge], 2 lm, (3-stgm-klynge, 2 lm) x5, 1 km i toppen af den første klynge.

2. runde:
1 km i første mellemrum, 2 lm, 2-stgm-klynge [tæller som 3-stgm-klynge], 3 lm, 3-stgm-klynge i samme mellemrum
*3 lm, 1 fm i næste mellemrum, 3 lm, 1 fm i samme mellemrum, 3 lm, (3-stgm-klynge, 3 lm, 3-stgm-klynge) i næste mellemrum,* gentag fra * til * én gang mere
3 lm, 1 fm i næste mellemrum, 3 lm, 1 fm i samme mellemrum, 3 lm, 1 km i toppen af den første klynge.

3. runde:
1 km i første mellemrum, 1 lm, (1 fm, 5 lm, 1 fm) i samme mellemrum, *3 lm, 3-stgm-klynge i næste mellemrum, 3 lm, 1 fm i næste mellemrum, 3 lm, 3-stgm-klynge i næste mellemrum, 3 lm, (1 fm, 5 lm, 1 fm) i næste mellemrum,* gentag fra * til * slut med 1 km i rundens første fm.

4. runde:
1 km i første mellemrum, (2 lm, 2-stgm-klynge [tæller som 3-stgm-klynge], 2 lm, 3-stgm-klynge, 4 lm, 3-stgm-klynge, 2 lm, 3-stgm-klynge) alle i samme mellemrum, *4 lm, spring næste mellemrum og klynge over, 1 fm i næste mellemrum, 3 lm, 1 fm i næste mellemrum, 4 lm, spring over næste klynge og mellemrum, (3-stgm-klynge, 2 lm, 3-stgm-klynge, 4 lm, 3-stgm-klynge, 2 lm, 3-stgm-klynge) alle i næste mellemrum,* gentag fra * til * hele vejen rundt, slut med 1 km i toppen af den første klynge.

5. runde:
1 lm, 1 fm i samme maske, *2 fm i næste mellemrum, 1 fm i klyngen, (1 fm, 1 hstgm, 1 stgm, 2 lm, 1 km i toppen af stgm’en, 1 stgm, 1 hstgm, 1 fm) alle i næste mellemrum, 1 fm i klyngen, 2 fm i næste mellemrum, 1 fm i klyngen, 4 fm i næste mellemrum, 1 fm fm’en, 3 fm i næste mellemrum, 1 fm i fm’en, 4 fm i næste mellemrum, 1 fm i klyngen* gentag fra * til * hele vejen rundt, slut med 1 km i toppen af den første fm.

Samling af vimplerne

12 lm, 1 km i første lm for at lave en ring, 20 lm, tag nu din første vimpel og hækl en fm i det første hjørne mellemrum, 1 fm i hver maske langs kanten, 1 fm i hjørne mellemrummet.

Du kan nu enten hækle den næste vimpel sammen med den forrige, for at holde vimplerne tæt sammen, eller, hvis du foretrækker det, 5 lm (eller så mange du ønsker) og derefter fortsætte på den næste vimpel.

Når alle vimpler er samlet, hækler du 32 lm, 1 km i 12. lm fra hæklenålen, for at lave en ring.

Sandra skriver:
Jeg håber at du har hygget dig med at hækle disse dejlige, blonde vimpler, og, hvis du har lyst, del billeder af dem i mine Ravelry gruppe, Cherry Heart’s Cozy CornerFølg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/haeklede-vimpler-1-sommer-kaerlighed/

apr 06

Kyllinger af Muselberg

Kyllinger af MuselbergHer er endnu en af opskrifterne fra Muselberg, der har været utrolig populær.

Desværre ønskede Julie ikke længere at have bloggen muselberg.blogspot.dk og derfor kunne de skønne hækleopskrifter ikke længere downloades.

MEN! Julie har været så utrolig dejlig – jeg har fået lov at lægge opskriften ud til download her på bloggen – så, sæt igang, det er kylle-tid 😉


Information om Designer og original opskriften

Designer: Muselberg
Website:
Original opskrift:

Vis dine billeder her

Hvis du har hæklet efter denne opskrift, vil jeg meget gerne se dine billeder og vise dem her.
Send dem til marianne@topping.dk


Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/kyllinger-af-muselberg/

apr 06

Karen Klarbæk arrangement – gratis hækleopskrifter til salg?

Karen Klarbæk hækleopskrifterKaren Klarbæk, en aften med “hæklet metoder, fif og gode detaljer til dit videre arbejde med hækling”.

Det kunne jeg ikke sige nej tak til, da en ven spurgte om jeg havde lyst til at deltage, for Karen Klarbæk er jeg stødt på et par gange i tidens løb, og nu var hun startet op med salg af eget bomuldsgarn og hækleopskrifter som, i mange tilfælde, findes gratis på nettet.

Harry’s Coffee, Randers

Her var så utrolig hyggeligt og lækkert. Den første kop kaffe var gratis, den afstedkom en mere og, prikken over i’et, den lækreste kage, jeg længe har fået – de får 10 stjerner ud af 10 mulige 🙂

Det var en hyggelig aften, der var udsolgt og vi var klar til at lære nyt.

Nu ved jeg godt at jeg har hæklet i flere år, men jeg mener også at der altid er nyt man kan lære – om det så bare er en lille ting – den lille ting fandt jeg dog ikke her.

Karen Klarbæk – oplæg

Her var der mange, der blev tomme i blikket og vi var to, der efterfølgende var enige om, at der var vi klar til at forlade skuden (men deres kager så lækre ud). For mig, var der alt for meget selvpromovering, sådan noget har jeg svært ved at takle. Dog var jeg meget interesseret, da hun begyndte at snakke om hvordan hun har valgt farver der alle komplimentere hinanden, på kryds og tværs – og det gør de virkelig. Garnet er også lækkert at hækle med, det plus skal hun have.

Det til side, var jeg spændt på hvad hun havde at byde på, med “hækle metoder, fif og gode detaljer til dit videre arbejde med hækling”, som der var lagt op til.

Jeg kan komme i tanke om 3 tip (var du med – så ret mig hvis jeg tager fejl), og det var ikke noget banebrydende, hvilket, ved jeg, kan være svært at byde på. Der var heller ikke nogen længere forklaring der fulgte med disse tips, men Karen Klarbæk ville gå rundt bagefter og hjælpe de, der ville prøve.

Karen Klarbæk arrangementDer blev også fremvist en masse lækre, hæklede ting, som hun huskede at gøre opmærksom på, ikke var hækleopskrifter hun selv havde lavet, men som hun havde hæklet og skrevet ned.

Da oplægget var overstået kunne vi hente garn. Der fulgte 2 ngl af Karen Klarbæks eget bomuldsgarn med i prisen på arrangementet. Ved garnbordet lå der små kort med små opskrifter – på størrelse med et lidt større postkort. Blandt andet grydelapper, tæpper, håndklæder og klude.

Vi begyndte at tage de kort, som vi syntes så spændende ud, men fik så at vide, at man kunne få ét gratis, resten kostede 20 kroner stykket.

Min ven og jeg valgte begge opskrift på en hæklet klud og kastede os ud i det, da vi kom tilbage til bordet.

Der blev hæklet og jeg tror at Karen Klarbæk nåede hele vejen rundt, det håber jeg for de, der havde brug for at få hjælp til at fastholde de tips hun havde til folket.

Gratis hækleopskrifter til salg?

Nu har jeg interesseret mig for hækleopskrifter i mange år og de opskrifter jeg så her, var sådan set ikke noget nyt under solen. Jeg kan også godt se at det koster penge at trykke så fine opskriftskort, men, kunne man ikke tænke sig at det ville være god karma (og reklame) at man måtte få et af hvert?

Hækleopskriften på kluden, som min ven og jeg hæklede, den koster 20 kroner i Karen Klarbæks webshop (her), men hvis man hellere vil have opskriften gratis, så tilbyder hun også det (her) – forvirret? Det er jeg, men måske er der bare noget jeg ikke forstår.

Hækleopskriften på vaffel grydelapperne, sælger hun her, det er godt nok en speciel model, hvor man kan sætte en strop i, men… Tante Tråd har en gratis opskrift, næsten magen til, den er gratis!

Undskyld?

Er jeg grov? Måske er jeg selv lidt i tvivl, men jeg er ikke sponsoreret, jeg skal ikke “holde mig gode venner” med nogen og jeg vil, bestemt, have lov til at sige min mening. HVORFOR skal vi betale for noget der er gratis?! De af os, der kan “søge og finde” skal nok klare os, men alle andre, de ender med at betale – mange bække små..

Tjen penge på garnet, men lad være med at udgive gratis opskrifter, så føler man sig snydt og det er dårlig reklame, men bedre end ingen?

Der er meget mere jeg gerne ville skrive og uddybe, men der slipper min koncentration op. Er der noget du vil spørge ind til? Så skriv gerne en kommentar 🙂

Tak

– til min ledsager og alle jer der var med, jeg snakkede ikke rigtig med nogen af jer, en kommentar eller to, men hyggelige var I nu at være sammen med 🙂Følg mig på Facebook - min Facebook side

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/karen-klarbaek-haekleopskrifter-til-salg/

Flere indlæg «

Top