jul 22

Få det meste ud af det

Solnedgang over Hirtshals

Solnedgang over Hirtshals – af Houdino Foto

Endnu engang får jeg positivitet fra min datters skriverier. Denne gang er det om at gøre noget ved tingene selv om man måske føler at det tager for lang tid – læs hele indlægget her, det vækker mange tanker hos mig :)

Janne er jo i fuld firspring i gang med vægtab, endnu engang med livsstils-ændring og med den kraft som hun havde den gang hun tabte sig frem til en meget glad pige – den vindende slags, en energi der ikke giver plads til tvivl om, om det lykkes, men mere hvor hurtigt :)

Det har så givet mig blod på tanden, jeg vil med! Jeg kan ikke ændre kost som hun og er slet ikke så hårdhudet, men jeg har lige så langsomt skåret voldsomt ned på portionerne og har fået madlede ved de dårlige vaner. Selvfølgelig får jeg da en softice engang imellem, men en børne størrelse, der alligevel giver mig kvalme.

Jeg har ingen vægt og ikke rigtig noget godt spejl, men mit tøj bliver lige så stille for stort, et par shorts falder ned, et andet er godt på vej og jeg synes det er lækkert at kunne trække bukserne ned uden at knappe dem op – uhu den dag jeg kommer på min egen vægt igen!

Nå, derude, jeg håber at I følger lidt med på Instagram, der er nemlig gang i hæklerier. Indtil der er taget gode billeder, kommer de ikke på bloggen :) Jeg bruger i øjeblikket Instagram fordi jeg kan være med uden at skulle skrive en masse, billeder fra nuet.

Denne smukke solnedgang er fra Hirtshals, er den ikke bare smuk? Hav en dejlig dag, det vil jeg have :)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/07/22/faa-det-meste-ud-af-det/

jul 20

Ud i det blå..

Som I nok har bemærket, hat jeg været fraværende i lang tid, men jeg er bag facaden endnu og savner samspillet med jer – jeg vender stærkt tilbage. Der har været et stort behov for at hækle, når jeg hækler slapper jeg af og kan smide bekymringerne langt, langt væk :)

Jeg kæmper i øjeblikket en kamp med kommunen for mine rettigheder som kronisk syg. Det er absolut ikke sjovt, men heldigvis har jeg gode mennesker omkring mig og har givet en god mand fuldmagt til at snakke på mine vegne. Det betyder at kommunen ikke længere skal kontakte mig, men ham og jeg behøver ikke deltage i alle møder. Det betyder meget, for jeg bliver meget syg efter sådanne møder og bare besked for e-boks.dk om at der er brev fra kommunen, sender mig ned med flaget.

Nå, jeg ser fremad og er positiv, det skal nok gå den ene eller anden vej, imens finder jeg, som sagt, fred i mine hæklerier :)

Der er kommet meget af krogen og jeg håber snart at få taget billeder af det hele – og  skal I nok blive spammet :)

Jeg har også været på en lille tur til Hirtshals, Vesterhavet,  sol, bølger, blæst og smukke, smukke solnedgange. Det har været så dejligt, selvfølgelig havde jeg hæklenålen med og det lykkedes mig faktisk at hækle lidt i bilen :)

Hjemme igen skal jeg have gjort rent i denne uge, så her er pænt til weekenden. Jeg fylder nemlig år den 24. juli og hvert år bliver det fejret med at der bliver sat telt op så jeg kan være sammen med hele min dejlige familie. Vi håber på godt vejr, så vi kan komme ud at bade :)

Ny, stærkere medicin, gør desværre at jeg har ikke plads i mit hoved til ret meget computer og kommunikation, men jeg håber at jeg kan få bugt med det og træne mig op igen. Det er lykkes før, så hvorfor ikke igen?

Jeg har fået en lille bonus her i sommerperioden. Min søn, Nikolai, bruger sommerferien på at tjene penge her i området, så jeg ser mere til ham, så tanker jeg op til han skal fortsætte på Aalborg Universitet igen til september.

Janne er gået i gang med at vende sit liv rundt. Hun har i mange år haft problemer med vægten, hun “spiser sine følelser”. Nu er der kommet energi og kampgejsten er stærk. Hun har fundet styrken i sig selv og jeg bliver så rørt over hendes glæde ved at se kroppen vende tilbage til det den skal være. Hvis du har lyst til at følge hendes kamp, finde opskrifter, tanker og følelser, så kig ind til BudgetMor.

PS. Der er lige nu et fantastisk godt billede af Prinsesse Rose og der kommer snart et af Prins James :)

Over and out, nu skal der soves så nullermændene kan få kamp til stregen i morgen.

Håber at i nyder det gode sommervejr :)

 

Jeg tager billeder af mine projekter og mit liv og ligger dem på Instagram. Hvis du har Instagram, hedder jeg Tullemomsemor og ellers kan du følge med her :)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/07/20/ud-i-det-blaa/

jun 19

Raffe, Ruganda og liv

Graffe fra Little Owls HutRuganda fra Little Owls Hut

Er de ikke herlige?

Ja, jeg har hæklet men ikke fået taget mig sammen til at smutte billederne op på bloggen. De af jer der er på Facebook har nu nok set dem alligevel :)

Raffe er den dejlige giraf fra Little Owls Hut der blev til mens jeg oversatte opskriften til dansk.
Man kan ikke lade være med at elske ham og ja, han er lige så fjoget om han ser ud.

Opskriften er ikke svær at gå til, det værste er sådan set bare at hækle rundt om kobbertråd mens 4 ben og en hals stritter i alle retninger, men det har nu også sin charme og morskab for de, der kigger på.
Delene bliver formet ved at trække i tråde, hæklingen er lige til.

Jeg bliver så glad af at se på ham <3

Lille Ruganda er også fra Little Owls Hut og ligeledes oversat til dansk. Rose har ikke set hende endnu, men mon ikke hun bliver forelsket?
Jeg valgte at hækle en mørk dukke denne gang, jeg synes nemlig ikke man ser så mange af den type.

Ruganda er vitterlig en rigtig prinsesse og det er lidt svært at gøre hende tilpas. Derfor har jeg sat Raffe til at underholde hende og bliver hun alt for slem, ja så ryger hun ind i skabet et par timer til hun er dampet af ;)

Jeg har et par flere hæklerier der venter på at blive fotograferet, men det må vente.

Jeg har meget at skrive om, men det trækker tænder ud at holde koncentrationen, så jeg skriver så hurtigt jeg kan for at nå det, før de 2 grå brænder sammen :)

I morgen skal jeg have Rose med på camping. De sidste mange fredage har jeg været i Århus, både fordi jeg ikke har haft kræfter til andet men bestemt også for at tilbringe tid med den overdejlige, livlige, altid glade James, som sidder dybt i mit hjerte og så hende der, Janne, min vidunderlige datter.

Det er lykkes den lille familie at få tildelt et rækkehus, så de flytter til lysere, større og grønne omgivelser til efteråret, det er simpelthen så dejligt.

Sønnen min mangler en enkelt eksamen, så skal han arbejde i nærheden og det betyder… yes! Jeg får lov at se mere til ham sommeren over. Jeg må indrømme at det er svært at undvære ham, men de bliver jo voksne det skidt ;)

Opskrifter: www.etsy.com/shop/LittleOwlsHutDK

FotografHoudino Foto

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/06/19/raffe-ruganda-og-liv/

jun 19

Fe Dukke af Vanja fra AmigurumiBB

Jeg har før oversat opskrifter af Vanja fra AmigurumiBB, de er så hyggelige :)

Denne gang er det skønne feer som enhver lille pige ville være lykkelig for at få – sæt igang!

Vanja, fra AmigurumiBB, står bag de hæklede Feer

Original opskriftamigurumibb.wordpress.com/free-patterns-and-tutorials

Designeramigurumibb.wordpress.com

Hvordan? Sådan!Få hjælp til det hele på Hæklenålen.dk

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/06/19/fe-dukke-af-vanja-fra-amigurumibb/

jun 17

Russisk skildpadde af Valentina

Russisk skildpadde

Russisk skildpadde

Månedens Hæklede Skabning på Hæklenålen.dk er blandt andet denne skønne skildpadde, der er den første af de 2 opskrifter der er valgt.

Opskriften er designet af Valentina, en russisk pige, oversat til engelsk af Linda og til sidst, til dansk, af mig.
Der er gode billeder med til at hækle dig undervejs :)

Valentina står bag de hæklede skildpadder.

Original opskriftstranamasterov.ru/node/391189

Engelsk oversættelsewww.crochetconcupiscence.com/2014/02/free-crochet-tortoise-pattern-translation

Designerwww.stranamasterov.ru/user/175983

Hvordan? Sådan!Få hjælp til det hele på Hæklenålen.dk

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/06/17/russisk-skildpadde-af-valentina/

Flere indlæg «