dec 16

En tidlig julegave

Er der noget bedre end gaver? Specielt ikke når man ikke venter det :)

Tusinde tak Randi, for de smukke,smukke maskemarkører, jeg elsker dem!

Den smukke trøje (midt i indlægget), som jeg skal i gang med lige så snart julegaverne er strikket, den har jeg allerede valgt markører til – det bliver de 2 nederste – de passer bare så fint ind.

Jeg ved at der er mange der ikke kan forstå hvorfor man vil bruge en maskemarkør eller endda betale for en, der er så meget andet man kan bruge og ja, det er der bestemt. Men for mig er det en “luksus” selv om de ikke koster så meget, smukke ting gør mig glad og de her, de luner rigtig godt – så tak igen Randi, du er dejlig!

Til I der også kan lide dejlige ting, smut ind og se de skønne markører Randi laver, både til strikke- og hækletøjet :) – og der er meget andet at kigge på også..

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/12/16/en-tidlig-julegave/

dec 11

Tak til og god service fra Ulstrupgarn

Jannes tørklæde

Jannes tørklæde

Jeg holder en lille pause fra hæklenålen og er i stedet i gang med en masse strikkeprojekter.

Et af de større, har været dette super flotte tørklæde, som jeg har strikket til Janne. En hulens masse masker, primært vrang – men jeg gennemførte og det er jeg meget stolt af :)

Opskriften finder du her:
www.ravelry.com/patterns/library/miri

Jeg var i tvivl om hvilket garn, jeg skulle bruge og kontaktede Martin fra Ulstrupgarn. Han var utrolig hjælpsom og anbefalede Coast og 2 tråde.

Det har jeg ikke fortrudt. Det blev det lækreste bløde og varme tørklæde.

Nu har jeg ikke meget forstand på garn, så undervejs i projektet mistede jeg troen på at der var nok garn og jeg skulle helt sikkert “mindst bruge det dobbelte” – det købte jeg så også..

Må med skam sige at jeg skulle have lyttet til Martin fra Ulstrupgarn, for garnet slog til.

Det ekstra mørkegrønne er jeg i gang med at hækle et sjal med og er kommet rigtig langt. Jeg vil dog gerne at det skal være et stort sjal og her har jeg pludselig ikke nok Coast :(

I samme forbindelse er jeg kommet i tanke om at en mere skal modtage et lækkert tørklæde fra min hånd, så jeg spørger igen Martin til råds. Valget skulle være mellem Coast og Tynn Alpakka, jeg valgte det sidste og har ikke fortrudt, hold da ferie det er lækkert!!

Nå, men ved samme lejlighed spurgte jeg Martin om han tilfældigvis skulle have et nøgle Coast i den farve jeg manglede, da den er udgået (øv!). Han tryllede et enkelt nøgle frem og smed det med ordren – TAK!

Nu håber jeg så at det slår til og hvis ikke, jeg så må der være en kant med kontrastfarve, for stort skal det altså være ;)

Dette er ikke en sponsoreret annonce for Ulstrupgarn, jeg har blot fået en superb service, lækkert garn og det fortæller jeg gerne om.

Jeg handler gerne lokalt og har et par butikker hvor jeg også får både god service og lækkert garn, men engang imellem handler jeg også andre steder og mener det er godt at prøve nyt.

Som sædvanlig er jeg i gang med 2 julegaver i sidste øjeblik, 2 tørklæder. Jeg har lavet et regnestykke i Excel, hvor jeg skriver ned hvor langt jeg er kommet og hvor mange cm der skal strikkes hver dag for at kunne nå det :) – og nå det, det skal jeg nok :)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/12/11/tak-til-og-god-service-fra-ulstrupgarn/

dec 01

Strikkepindene gnistre

Glædelig 1. december :)

I øjeblikket bliver der ikke hæklet så meget, jeg har mere brug for at strikke. De 2 ting giver mig forskellige ting og lige nu er det strikketøjet der taler.

Jeg er netop blevet færdig med Roses trøje, det har jeg været alt for lang tid om, men nu er den færdig og jeg er rigtig stolt af den og den klæder hende super godt.

Det er en kort model, derfor “stumper” den, men det synes jeg ikke gør noget.

Roses trøje

Roses trøje

Der er også mange andre strikkeprojekter i gang, det ville jo ikke ligne mig kun at strikke på ét strikketøj :)

Masser af strikketøj

Masser af strikketøj

Jeg tilbød Nikolai at strikke et halstørklæde og han valgte et fra Jack & Jones webshoppen – det bliver rigtig flot! [længst til højre]

Janne er også ved at få et halstørklæde/rør/kombo. Det har været en større omgang end forventet da det viste sig at den strikkes i primært vrangmasker, selv om det er på en rundpind. Dog er resultatet det værd. Her er jeg så langt at det bliver færdig i denne uge. [midt]

Janne har i mellemtiden fået en blå vinterfrakke, så hvis tørklædet ikke passer til, ja så har mor her fået et nyt halstørklæde :)

James’ trøje endte jeg med at trevle op da jeg ikke var tilfreds, forsøgte at strikke den igen, men det kørte slet ikke. Derfor er jeg i gang med en ny model og det kører :) Faktisk stryger det frem, så han bliver også varm til vinter :) [nederst i kassen under min massagebold]

Da jeg har mere end ingen forstand på garn, tvivlede jeg på at Ulstrup Garn kunne have ret i, at den mængde de havde sagt jeg skulle bruge til Jannes tørklæde, var korrekt (skammer mig – undskyld!), derfor bestilte jeg en portion mere.. nu viser det sig så at de havde ret og jeg har en masse garn i overskud, men lækkert garn, og så kan man vel ikke have for meget?

Noget af garnet (den mørke) bruger jeg til at hækle et sjal med. Hvor stort det bliver aner jeg ikke, udgangspunktet er at jeg bruger al garnet, altså det mørke, så nu må vi se – det løber også hurtigt, faktisk er jeg forbavset over hvor hurtigt det går i forhold til at hækle et tæppe. [øverst i kassen].

 

Mit nye projekt

Mit nye projekt

For at det nu ikke skal være løgn, så har jeg bestilt et strikke kit til en lækker jakke :) Det ligger pt. på posthuset men bliver hentet senere i dag. Jeg har lovet mig selv IKKE at strikke på det før jeg er færdig med mindst 2 af de igangværende projekter, nu må vi se om det holder :)

Er den ikke bare flot? Den er fra Hjertegarn og er købt hos Amagerstrik, hvor den er på tilbud lige nu.

Jeg laver selvfølgelig også andet end at strikke. I torsdags var jeg på besøg hos min søn, Nikolai, i Ålborg hvor vi fik god mad og sluttede af med et besøg på hans universitet og det imponerede mig ganske meget.

På billedet herunder kan du se universitetet indefra, hans gruppeområde er på den øverste etage – der er langt ned!

Nikolais universitet

Han trives og har det godt, jeg er begyndt at indse at mine skønne børn godt kan klare sig uden mig, ikke at jeg nogenside var i tvivl, men måske havde jeg bare behov for at holde fast i dem lidt endnu <3

Vi skal fejre jul samme, begge mine børn, børnebørn, svigersøn, bror og hans familie, min mor og bonusfar – det bliver så skønt – jeg nyder den stille jul hvor jeg er sammen med Nikolai, det er den “voksne jul”, men jeg nyder også hvert andet år hvor jeg er sammen med dem begge – mine skønne børn, som jeg er umådelig stolt af :)

Tiden flyver afsted her hos mig, jeg blinker et øjeblik og så er den dag gået – uhyggeligt.

På torsdag skal jeg til møde på kommunen igen, det er aldrig rart. Jeg forsøger stadig at komme i et ressourceforløb, men det er vores kommune ikke glade for at give – til tros for at mit sagsforløb har været, og stadig er, under al kritik.

Heldigvis har jeg gode mennesker til at hjælpe mig og støtte mig, ellers var jeg bukket under for lang tid siden. Den 19. november blev indkaldelse til dette møde udsendt. I det øjeblik begynder rutsjebaneturen og den er ved at tage til i styrke – jeg glæder mig til det er overstået for denne gang. Jeg tvinger mig selv op om morgenen og holder mig i gang. Jeg magter ikke de store armbevægelser men holder det bare ryddelig omkring mig og begraver mig i håndarbejde. Jeg spekulerer nogen gange på om sagsbehandlerne ved hvordan det føles at sidde på den anden side af bordet?

Nu vil jeg strikke, kan I have en dejlig 1. december. Jeg slutter af med at citere mit barnebarn, Rose (3 år), da hun fik sin første adventsgave: “Åh, det er helt fantastisk” :)

James - kan selv

James – elsker stadig sin mad :)

Et lille efterskrift

Snakkede i mobil med min mor af 2 gange. Anden gang undskyldte jeg at jeg havde været lidt kort for hovedet. “Jeg ved jo hvordan du har det” sagde hun og så fik jeg ævlet lidt, for hun ved jo netop hvordan det er, så jeg behøver ikke forklare eller pakke ind for at den man snakker med, ikke bliver bekymret eller føler man læsser af. Jeg vil jo også altid være klar til at lytte til mine børn <3

Vi går alle rundt med en bagage, vi skal bare sørge for at den ikke bliver for tung, vi skal også passe på at de, der tilbyder at bære for os, ikke bliver trætte af byrden, men at vi tager den på os igen – eller endnu bedre, får den smidt af helved til.. (undskyld sproget).

 

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/12/01/strikkepindene-gnistre/

nov 24

Sådan handler du på ETSY

Da der har været flere efterspørgsler på hvordan man handler på ETSY, og specielt hvordan man gør hvis man ikke er helt tryg ved engelsk, har jeg her lavet en lille guide. Den gennemgår:

  • registrering
  • bekræftelse af registrering
  • opsætning til dansk valuta
  • søgning efter Lalylala butikken
  • tilføje køb til varekurven
  • betaling, både med kreditkort og Paypal
  • download af opskriften

Da der er mange billeder i dette indlæg, bliver de vist som miniature. Klik for at åbne i stort.

1. Registrering

Gå til www.etsy.com (linket her åbner i nyt vindue)
Øverst, til højre, klikker du på linket “Register

Guide til at handle på ETSY

Udfyld formularen, felterne hedder:

First name = fornavn
Last name = efternavn
Herunder vælger du køn: Female = kvinde, Male = mand, Rather not say = vil helst ikke sige
Email = skriv en korrekt email, ellers kan du ikke bekræfte din tilmelding
Password = adgangskode, skriv din ønskede adgangskode
Confirm password = gentag samme adgangskode
Username = dit ønskede brugernavn, hvis det valgte ikke godtages, står det med rødt og du prøver noget andet. Skal du prøve noget andet, kan det være at du lige skal udfylde felterne med adgangskoden igen.
Hvis du sætter flueben i det sidste felt, modtager du en masse reklame email, du har ret til at lade være.
Klik på den blå knap, Register

Guide til at handle på ETSY

2. Bekræftelse af registreringen

Der står nu at du skal bekræfte din registrering ved at klikke på et link, som du finder i en email, der nu bliver sendt.

Guide til at handle på ETSY

Sådan her ser den email ud, når den ligger i din indbakke. Hvis du ikke modtager den, kig i din uønsket/spam mappe

Guide til at handle på ETSY

Åbn email og klik på linket “Confirm Your Account”

Guide til at handle på ETSY

Sådan, du er nu tilmeldt, tillykke :)

Guide til at handle på ETSY

3. Opsætning til dansk valuta

Hvis ETSY ikke allerede har gjort det for dig, skal du lige vælge at du vil se priser som dansk valuta

Øverst til højre, skal du klikke på linket “You” og herfra vælge “Account settings”, konto indstillinger

Vælg fanebladet “Preferences”, præferencer

Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY

Sørg for at “Danish krone DKK” er valgt, at der står “Denmark” under Region og klik “Update Preferences” / opdater præferencer

Guide til at handle på ETSY

4. Søgning efter Lalylala butikken

I søgefeltet skriver du lalylala
Her kan du se en mulighed, nederst, der hedder “find shop names containing lalylala” = find butiks navne, der indeholder lalylala, vælg denne mulighed.

Guide til at handle på ETSY

Her er 2 muligheder, vælg den øverste “lalylala”

Guide til at handle på ETSY

Du har nu adgang til himmelriget og skal vælge den Lalylala opskrift, som du ønsker at købe, men du skal først finde en, der også er på dansk! Klik på en af opskrifterne. Søg ned i den lange tekst til du finder en linje der starter med “The pattern is available in”. Her skal der gerne stå “DANISH”, ellers findes opskriften ikke på dansk.

Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY

5. Tilføje køb til varekurven

Klik på den store, grønne knap “Add to cart” = føj til varekurven

Du bliver nu sendt til din varekurv.

Guide til at handle på ETSY

6. betaling, både med kreditkort og Paypal

Nu er du klar til at betale for din opskrift (eller vælge flere først).

Kreditkort

Sørg for at der er valgt “VISA …”

Klik på knappen “Proceed to Checkout” = Fortsæt til betaling

Du møder først en formular, det er leveringsadressen og da dette er et digitalt køb, vælger jeg bare en fiktiv adresse, da dette ikke er min ETSY konto, blot en jeg bruger for at hjælpe dig. Du bestemmer selv hvad du skriver, det er ikke vigtigt her. Felterne er:

Country = Land
Full name = Fuld navn, fornavn go efternavn
Street = Gade
Apt / Suite / andet = ikke noget der generelt bruges herhjemme
City = By
State / Province / Region = Igen noget vi ikke bruger herhjemme, stat, provins, region
Postal Code = Postnummer

Klik på knappen “Ship to this address” = Send til denne adresse

Næste trin klarer du selv, jeg har ingen kreditkort :)

Card number = Kort nummer
Expiration date = Udløbsdato
Security code = Sikkerhedskode
Name on card = Det navn, der står på kortet

Der er sat flueben ved, “My billing address is the same as my shipping address” =”min betalingsadresse er den samme som min leveringsadresse”. Der står at der ikke vil blive trukket penge fra din konto, før du godkender på næste side.

Tryk på den grønne knap, “Continue” = Fortsæt

Herefter kan jeg forestille mig at du ser leveringsoplysninger, betalingsoplysninger, hvad du har købt, pris osv.

Da dette er et digitalt køb, vil der også være et sted du skal sætte flueben, lige før den grønne knap, for at bekræfte at du ikke kan fortryde købet. Nu skal du godkende ved at klikke på den grønne knap.

Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY

 PayPal

Når du vælger PayPal som betalingsmetode, kan du både betaline med kreditkort og din PayPal konto (hvis du har en PayPal konto, behøver jeg ikke vise dig hvordan).

Vælg Denmark” ved “Country” = Land

Herefter er det hele på dansk. Når du går videre herfra, bliver du lige smidt til ETSY for at bekræfte købet, se her de sidste 2 linjer under betaling med kreditkort.

Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY

7. Download af opskriften

Øverst til højre, på ETSY, klik på “You”, vælg “Purchases & Reviews” = Køb og anmeldelser (hvor du kan skrive godt eller skidt om sælger og produkt).

Find dit køb, til højre er der en blå knap, hvor der står “Download Files” = Download filer
Nu ser du en oversigt over de filer du kan downloade, finde den danske (den her har ingen på dansk) og klik på “Download” knappen.

Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY Guide til at handle på ETSY

Rigtig god fornøjelse :)

Hvis du har spørgsmål eller mener der er fejl, i det jeg har skrevet, så send en mail, gerne med billeder (skærmbilleder) så jeg bedre kan se hvad du mener og dermed bedre hjælpe dig :) Min mail er marianne@topping.dk

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/11/24/saadan-handler-du-paa-etsy/

nov 13

Tak til Tina og Uldma.dk

Besøg hos Uldma.dk

Besøg hos Uldma.dk

Som nogle af jer ved, strikker jeg også (og syer). I øjeblikket er der virkelig kommet strik på pindende. Roses trøje mangler kun at få syet ærmer og sidesøm. James trøje endte med at blive pillet op, er i gang med den igen.

Så er der et lækkert tørklæde til Janne på vej, lidt større projekt end forventet, men det hele værd. Janne er ved at vælge ny vinterjakke og hvis hun ikke mener at tørklædet passer i farven, ja så har mor her fået et nyt tørklæde :)

I år har jeg fået lov at strikke et halstørklæde til Nikolai. Det bliver i farverne du kan se på billedet – det bliver også flot.

I forbindelse med Nikolais tørklæde havde jeg skrevet lidt med Tina, fra Uldma i Randers, omkring garnvalg. Jeg har svært ved at komme ud på længere udflugter og har det bedst med at nogle beslutninger er taget hjemmefra.

I dag kom jeg dog endelig afsted og gik hele vejen ned i byen, utrolig stolt og tager gerne de tæsk det kommer til at give i morgen :)

Tina har en utrolig hyggelig garnbutik ved Rådhustorvet i Randers. Der var netop landet en kasse med arwetta, så det blev valget. Halstørklædet skal strikkes på rundpind, så den blev også købt. Jeg erstatter mine gamle plastik pinde med nye når jeg skal bruge dem til nye projekter – det er lækkert med godt værktøj.

Jeg er også blevet lokket til at prøve tunesisk hækling/hakke. Det skaber flotte ting og selvom mit projekt “kun” er nye puder, så skal det da prøves. Tina var selvfølgelig også leveringsdygtig der og jeg kom hjem med en wire og 6.00 mm hakkenål fra KnitPro (det er altså smukke ting de laver!).

Alt i alt en dejlig tur. Jeg kunne selvfølgelig heller ikke dy mig for at smutte ind til Byrge Sørensen og få fyldt lageret op med lidt perler og styropor kugler, som jeg skal bruge til et forsøg med hæklede kugler.

Her vil jeg gerne have lov at følge op på et indlæg jeg havde sidste december hvor jeg oplevede en lidt tilknappet holdning hos Byrge Sørensen. Det er simpelthen ikke de ansattes skyld, hele konceptet har en malplaceret alvor over det, slet ikke som en hobbybutik skal være – her burde være smil, liv og sjov – så Byrge mand! Slip nisserne løs og hav det lidt sjovt ;)

Over and out herfra, aftensmad og så skal der hakkes ;)

Permanent link til denne artikel: http://www.topping.dk/blog/2014/11/13/tak-til-tina-og-uldma-dk/

Flere indlæg «